Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Torej si na relaciji 176km povprečno porabil 2,9l/100km? Povprečna hitrost je bila pa 70km/h?
Bencinar je porabil 5,1 l bencina za 116km. Povprečje je 4,4l/100km. Vseeno ni slabo.
Vidim, da boš potreboval očala za gledanje slik. Priporočam ti, da si jo še 1x odpreš in tudi prebereš, kaj sem napisal.
Skupna poraba za 176km je bila 2.9 litra. Poraba je bila 1.5l/100km.
Napisal pa sem že, da sem vozil 100km/h po GPS-u nastavljeno na tempomat. Od tega je bil 1km lokalne ceste v Domžalah do avtoceste in 5km na štarjeskem od avtoceste do destinacije.
Škoda, da se nisi peljal normalno, torej po AC 130 po GPS (in manj, kjer je omejitev manj). Ker tole pač ni realno, tole je delanje gužve in propaganda za električarje.
Pa nekeko se mi zdi, da je teh 176 likometrov tja in nazaj (torej 88 kilometrov v vsako stran), vmes si pa polnil ... Česar tudi nisi napial ... Kar pri 176 kilometrih brez vmesnega polnjenja narediš 100+ kilometrov na bencin, in ni šans, da za to porabiš le 2,9 litra goriva.
Če se iz dmžal odpelješ v slovensko bistricvo, recimo, na sestanek za 1 uro (ali manj), pa ga vmes pač ne boš uspel nafilat ...
Skratka: daj bodi malo realen, ne pa da navajaš neke ekstremne, normalno (!) nedosegljive vrednosti ...