Okolju prijazni avtomobili

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.495
368
83
Obstajajo tudi velike hiše z več kot eno družino in mnogimi avti zunaj...
Madona še svojega sta požrla, ker ni dovolj hvalil domačega EVja, lol.

• Všeč mi je
Reactions: sad

luka51

Guru
16. avg 2007
15.654
7.004
113
Vse je odvisno od zornega kota. Za tipično slovensko vožnjo: kuča-šola-posao-interšpar in nazaj, 1x na leto na pag + 4 vikend izleti je to vse skupaj brezveze.
Res?
brezveze? A skos mam vklopljeno to. Tudi po vukojebinski cesti 6km do šihta ali mestu pri 40kmh. Zakaj? Ker nisem povprečn alteraš vedno na 100% in tudi kdaj kaj spregledam. Avto pač ne. Mater predn sn sploh registriral vredi, da mi je srna iz šume na cesto skočla je avto bremzal na polno. isto ti je pred prehodom, ko ne vidiš da je onemu spredaj nekdo na cesto skočo in naenkrat zabremza, predn veš kaj se je zgodilo je že porihtano. Samo saj pravim težko sodim za vas, ki ste skos na 100%. Jaz vem, da nisem, da sem tudi kdaj utrujen.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.943
3.161
113
To kar ti opisuješ je standard oprema vsakega novega avta. Jaz pa sem govoril o avto pilotu, ki te vozi sam

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.697
9.797
113
Ne bodite dosadni. Y, vsaj prejsnja, je tak, ko da amortizerjev nima. Clovek se navadi, kot se vsega, ampak jaz sem mislila, da je avto nekaj pokvarjen na zacetku... Sem pa prisla iz avta, ki na to nekaj da, pa je bila razlika toliko bolj očitna.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.209
11.558
113
Res?
brezveze? A skos mam vklopljeno to. Tudi po vukojebinski cesti 6km do šihta ali mestu pri 40kmh. Zakaj? Ker nisem povprečn alteraš vedno na 100% in tudi kdaj kaj spregledam. Avto pač ne. Mater predn sn sploh registriral vredi, da mi je srna iz šume na cesto skočla je avto bremzal na polno. isto ti je pred prehodom, ko ne vidiš da je onemu spredaj nekdo na cesto skočo in naenkrat zabremza, predn veš kaj se je zgodilo je že porihtano. Samo saj pravim težko sodim za vas, ki ste skos na 100%. Jaz vem, da nisem, da sem tudi kdaj utrujen.
Ti opisuješ asistenčni sistem, mi govorimo o avtonomni vožnji robota. Dela super, kot Jabe pravi, lohk te pa tud zapelje v božjo mater.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.873
5.200
113
Ne bodite dosadni. Y, vsaj prejsnja, je tak, ko da amortizerjev nima. Clovek se navadi, kot se vsega, ampak jaz sem mislila, da je avto nekaj pokvarjen na zacetku... Sem pa prisla iz avta, ki na to nekaj da, pa je bila razlika toliko bolj očitna.
O tem govorim. Pa meni kot vozniku še ni tako slabo, sopotniki pa jamrajo na polno in se veliko raje peljejo v čem drugem. Avto za 54k eur (sajku je pač dovolj osnovna verzija, naš je long range awd) s tako napredno pogonsko/nadzorno tehniko in odlično elektriko pač pogrne na udobju in ergonomiji vožnje. Saj bodo zrihtali tudi to, ampak neverjetno se mi zdi, da so nekateri tako zaplankani, da raje pljuvajo naokoli po vseh, ki povejo realno kako je.

sad

Guru
24. avg 2007
23.569
12.429
113
Abejšganokakatnobejž. No pol mam jest prastar avto.
Ne, nimaš prestar, ampak je problem v tem, da ni avtomatik, nje? Ker težko se bo sam ustavil, če ne more sklopke stisniti, zato pač posledično ima omejitev do neke hitrosti.
ja, to da imajo "vsi" se je zacelo po 2020... to je pač zdaj naredil bum pri cenejših avtih..
To da imajo premije za 100k+ je pač samo prikazovanje tehnike, uporabna vrednost za malega človeka - zero.

p.s poznam zgodovino približno, imel že tempomate in radarje 20 plus let nazaj... ampak nič uporabnega razen mogoče S klassa..
Seveda. Morda pri premiji se je to začelo po 2020.
Pri plebejskih avtih pa so radarji na voljo za doplačilo par 100 EUR že od leta 2010. In so delali bolje kot marsikateri nov.

• Haha
Reactions: sajkek

Steve

Guru
13. avg 2007
10.943
3.161
113
O tem govorim. Pa meni kot vozniku še ni tako slabo, sopotniki pa jamrajo na polno in se veliko raje peljejo v čem drugem. Avto za 54k eur (sajku je pač dovolj osnovna verzija, naš je long range awd) s tako napredno pogonsko/nadzorno tehniko in odlično elektriko pač pogrne na udobju in ergonomiji vožnje. Saj bodo zrihtali tudi to, ampak neverjetno se mi zdi, da so nekateri tako zaplankani, da raje pljuvajo naokoli po vseh, ki povejo realno kako je.

To je sindrom "moje je najboljše". Ne velja samo za ev, ampak vsako stvar. Objektivno mnenje pri takih ob nakupu enostavno umre.

Sisek je definitivno med njimi. Precej let sem ga ignoriral, ker hvalospevov o premiji več nisem prebavljal.

Potem ga odignoriram, samo da ugotovim, da je zdaj tesla überavto.

Za mene je to mentalna motnja

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: sad in sajkek

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.209
11.558
113
Ne, nimaš prestar, ampak je problem v tem, da ni avtomatik, nje? Ker težko se bo sam ustavil, če ne more sklopke stisniti, zato pač posledično ima omejitev do neke hitrosti.

Seveda. Morda pri premiji se je to začelo po 2020.
Pri plebejskih avtih pa so radarji na voljo za doplačilo par 100 EUR že od leta 2010. In so delali bolje kot marsikateri nov.
Je bil kar avtomatik, natančneje Peugot 307 SW letnik 2025. Radar tempomat je sicer ustavil, pol se je pa začelo dret prevzemi kontrolo, speljal pa ni sam, tudi volana ne pusti spustit. Moj C5 letnik 2015 radarja še nima, verjetno se ga je pa dalo dobit ja.

Kot sem rekel, vsakodnevno vožnjo v službo in nazaj Tesli z veseljem prepustim, nimam težav s tem. ne vem pa, če bi plačeval 100 EUR na mesec za to.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi