Okolju prijazni avtomobili

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.757
11.930
113
EU
A tvoja tesla se nima gumba "notranje krozenje zraka".
Aja,.tesla nima gumbov ;)
Na sreco so kadilce spravilo ven oz prostorov.
Znanca moti kajenje na drugi strani ulice.. ta je skoraj toliko občutljiv kot ti na dizla brez EGR
Darjan nima tega "gumba" za vklopit, ko zunaj cigarete kadi.
Rešitev je, da kadi v Tesli. Potem se odpelje na Kitajsko, in tam prelufta avto.
Da ne bi "lokalno" onesnaževal, kako nam rad napiše.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.077
1.357
113
Dal sem preveriti računovodkinji in sem se ji s tem neskončno zameril: "A zdej pa ne boš več mene prašou??" :)
Vse kar sva preverila je držalo, morda edino kakšna malenkost je bila malo čudno definirana. Sama AI je dodala npr. izračune, če bi se odločil za kredit preko EKO sklada, dodala roke v katerih ponavadi odobrijo kredite, višino max zneska glede na ceno avta... Res presenečen.

Ja, tipicen alter strucko. Zivi v prepricanju, da vse ve, pol ga pa strese, ko dejansko povoha kako se trenutno stanje in tisto imaginarno v njegovi glavi razlikujeta. Potem pa, no ja, saj... Tu je polno takih, menjajo plosco in bojo spet najpametnejsi, tudi za EV ce bo treba... Smijurija totalna :valjamse: :valjamse: :valjamse:

igi

Guru
13. okt 2007
5.906
1.445
113
Celje
Meni je zanimiva ta nastrojenost med uporabniki EV in ICE. Zelo podobno kot politična usmeritev levo/desno. Posledično pa način komunikacije dostikrat presega okvire dobrega okusa.

Vsak si sam izračuna/premisli kaj mu odgovarja/kaj si lahko privošči in pač tisto vozi.
Enemu pomeni vse na svetu, da se vozi in dnevno šraufa podrtijo s porezanim izpuhom in značko BMW, drugemu umirjena vožnja v tišini, tretjemu se ne da ukvarjati s plačevanjem popravil in kupi novega "clia" z garancijo. Četrti ima višje dohodke in ima vozilo raje v najemu, ker lahko vsake par mesecev vzame nekaj drugega. Peti je vsak dan na cesti 300km, šesti ima avto samo za trgovino 1x tedensko in 1x mesečno v banko po penzijo.

Zato ne vidim poante po zmerjanju in zaničevanju prvega, drugega, petega....

Vozim 5 let star diesel. Razmišljam o menjavi, ker pač je star 5 let. Je to nujno potrebno ali racionalno? NE. Si lahko to privoščim? JA.
Izračun za naslednjih 5 let in 20.000km letno, gledan samo skozi EUR mi pod črto pokaže, da je nabava NOVEGA ICE v vrednosti 45.000€ najslabša izbira.
Najbolj ekonomična izbira je obdržati trenutno vozilo še nadaljnih 5 let.
Nov EV pa je nekoliko DRAŽJI (ker ni več subvencije). Pa dobim nov avto, novo tehnologijo, novo veselje, nove PROBLEME.

In potem pride še tisto, kar je specifika. Večino kilometrov s tem vozilom naredim za firmo. In pri EV je trenutno še kar nekaj davčnih bonitet, za podjetja. Tu potem tehtnica v EUR spet prevaga v smer EV.

Koliko se mi s tem lahko poslabša življenje, nimam pojma. Eni imajo velike probleme, drugi so zadovoljni. Ampak spet, nismo vsi enaki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.675
7.671
113
Predvsem je “problem” pametovanje ICE voznikov ko imajo 0 izkusenj z EV in vsiljujejo svoje napacno misljenje.

• Všeč mi je
Reactions: Clancy

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.077
1.357
113
Saj pravim, vsevednezi, vseznalci... geniji z drugo besedo. Eni tu se ze lepo obracajo v EV oz. ze vse vejo, znajo a se vedno nimajo... Fenomen cisti. Beres pa se smejes, cudis, vse na1x.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
877
155
43
Ja, tipicen alter strucko. Zivi v prepricanju, da vse ve, pol ga pa strese, ko dejansko povoha kako se trenutno stanje in tisto imaginarno v njegovi glavi razlikujeta. Potem pa, no ja, saj... Tu je polno takih, menjajo plosco in bojo spet najpametnejsi, tudi za EV ce bo treba... Smijurija totalna :valjamse: :valjamse: :valjamse:
Tole je pa precej zmeden zapis. Da se ti ni kaj hudega primerilo? Pa menda ja nisi čemaž nabiral??