Meni je zanimiva ta nastrojenost med uporabniki EV in ICE. Zelo podobno kot politična usmeritev levo/desno. Posledično pa način komunikacije dostikrat presega okvire dobrega okusa.
Vsak si sam izračuna/premisli kaj mu odgovarja/kaj si lahko privošči in pač tisto vozi.
Enemu pomeni vse na svetu, da se vozi in dnevno šraufa podrtijo s porezanim izpuhom in značko BMW, drugemu umirjena vožnja v tišini, tretjemu se ne da ukvarjati s plačevanjem popravil in kupi novega "clia" z garancijo. Četrti ima višje dohodke in ima vozilo raje v najemu, ker lahko vsake par mesecev vzame nekaj drugega. Peti je vsak dan na cesti 300km, šesti ima avto samo za trgovino 1x tedensko in 1x mesečno v banko po penzijo.
Zato ne vidim poante po zmerjanju in zaničevanju prvega, drugega, petega....
Vozim 5 let star diesel. Razmišljam o menjavi, ker pač je star 5 let. Je to nujno potrebno ali racionalno? NE. Si lahko to privoščim? JA.
Izračun za naslednjih 5 let in 20.000km letno, gledan samo skozi EUR mi pod črto pokaže, da je nabava NOVEGA ICE v vrednosti 45.000€ najslabša izbira.
Najbolj ekonomična izbira je obdržati trenutno vozilo še nadaljnih 5 let.
Nov EV pa je nekoliko DRAŽJI (ker ni več subvencije). Pa dobim nov avto, novo tehnologijo, novo veselje, nove PROBLEME.
In potem pride še tisto, kar je specifika. Večino kilometrov s tem vozilom naredim za firmo. In pri EV je trenutno še kar nekaj davčnih bonitet, za podjetja. Tu potem tehtnica v EUR spet prevaga v smer EV.
Koliko se mi s tem lahko poslabša življenje, nimam pojma. Eni imajo velike probleme, drugi so zadovoljni. Ampak spet, nismo vsi enaki.