Okolju prijazni avtomobili

22. jul 2007
15.188
2.659
113
126
Morda bi se lahko ob malce umirila, ker predvidevam, da EURO NCAP ni pogoj za registracijo v Evropi, temveč je to bolj marketinško orodje za proizvajalce. Oz. marketinški polom.
Pogoji so verjetno zahtevani s kakšno zakonodajo in standardi, kjer pa verjetno proizvajalec zagotovi avtomobile, nje?

Torej imata lahko oba prav, ne pa, da se brez veze mrtvo kregata za bedarijo.

In še to: ja, jaz verjamem tej izjavi, da Kitajci mirno fejkajo teste. Ker malo nazaj se je faaaaking sedež odtrgal (oz. mehanizem sedeža popustil) na EURO NCAP testiranju, kar se ni zgodilo v celotni zgodovini do sedaj. Pa je..., samo spomnite se, kakšne konzerve so bili recimo Punto 1 in ostala jajca.
Čudno, da se to ni zgodilo tako slabim in predragim Evropejcem, ampak fullla hudo najboljšim in fullla poceni Kitajcu, ki bo požrl evropejce.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
20.022
1.482
113
Če imaš "blaznega" gosta mu to lahko poveš, ali pa se delaš, da nič ne vidiš in nič ne slišiš.
Če je res kar pravi soforumaš potem imajo pri euro NCAP prekleto srečo, da vedno kupijo torkov avto, ki je edini popolno in prav sestavljen, ker saj veš ponedeljek boli glava od vikenda, v sredo se nam bolj malo ljubi, četrtek se že na vikend koncentriramo, petek pa je itak dan za metek.
Če se prav spomnim, jih kupijo 5 ali 6. In to ne na istem mestu.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
20.022
1.482
113
Morda bi se lahko ob malce umirila, ker predvidevam, da EURO NCAP ni pogoj za registracijo v Evropi, temveč je to bolj marketinško orodje za proizvajalce.
Verjento ne boš verjel, ampak v kupu javnih razpisov (in tudi tenderjev privat podjetij) je napisan minimum zvezdic (minimum rezultat v točkah) z euroNCAP.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
950
447
63
že bilo, res pa se je vmes naklamfalo 20 strani... nekako na polovici trošarine pri ICE in začne veljati 1.4.2028. seveda bodo imeli 27.3.2028 debate, da noben ni vedel, da nobemnu niso nič povedal.
Eni, ki imate čas ždeti tukaj 24/7, verjetno tudi med delovnim časom kje v javni upravi, pa ste itak vse takoj na tekočem in vse veste. Zato je dobro, da nam, ki nismo redno gor, vsakih nekaj strani ponovite pomembne informacije.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.449
9.626
113
Eni, ki imate čas ždeti tukaj 24/7, verjetno tudi med delovnim časom kje v javni upravi, pa ste itak vse takoj na tekočem in vse veste. Zato je dobro, da nam, ki nismo redno gor, vsakih nekaj strani ponovite pomembne informacije.

Zal, zase pameten bos moral biti sam. Ce cakas na druge, da te bodo ujčkal, vidis, kaj se zgodi...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
875
152
43
Imam naročnino na googlovo AI in sem zadnjič zahteval, da mi izdela celotno finančno poročilo glede nakupa avtomobila. Globoko presenečen nad učinkovitostjo in natančnostjo te zadeve.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.449
9.626
113
Iz firbca... Si kaj preveril njegove izracune? Jaz sem bila kar fejst razocarana. Sicer potem reče: "joj, oprosti, imaš prav..." In potem izracuna se enkrat, pa se enkrat, pa se 4., ce je treba. Ampak zdaj sem izracunala ze sama, ce pa ne znam in dobim neke njegove sicer lepo po alinejah razdelane cifre v lepo izoblikovanem sestavku, se pa na njih ne morem zanesti. Ker to zdaj ni obratno sorazmerno. Ce jaz znam, on lahko narobe, ko pa jaz ne znam, bo pa čudežno on takrat pa pravilno...

En obvoz je, da ce lahko, AIju nalozim, naj sproti vrze kaki vmesen rezultat, ki vem kaki mora biti tam okvirno, da preverbo delam... To nekak se mi obnese, da ne delam vse sama pa da vem, kdaj in kje ga biksa. Definitivno pa en upam samo slepo verjeti rezultatu, ki ga ponudi.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
875
152
43
Dal sem preveriti računovodkinji in sem se ji s tem neskončno zameril: "A zdej pa ne boš več mene prašou??" :)
Vse kar sva preverila je držalo, morda edino kakšna malenkost je bila malo čudno definirana. Sama AI je dodala npr. izračune, če bi se odločil za kredit preko EKO sklada, dodala roke v katerih ponavadi odobrijo kredite, višino max zneska glede na ceno avta... Res presenečen.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
875
152
43
En obvoz je, da ce lahko, AIju nalozim, naj sproti vrze kaki vmesen rezultat, ki vem kaki mora biti tam okvirno, da preverbo delam... To nekak se mi obnese, da ne delam vse sama pa da vem, kdaj in kje ga biksa. Definitivno pa en upam samo slepo verjeti rezultatu, ki ga ponudi.
Zelo je odvisno kako zastaviš vprašanje. Pri vprašanju moraš biti povsem jasna, sicer dobiš zmazek za odgovor.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.449
9.626
113
Saj to velja za vsak avto. Zamenjava trenutno super delujočega z novim je vedno finančna brca v temo

Pa ne samo avto... To velja za vsako stvar.

Ce to racunas zaradi uporabne vrednosti (ne iz firbca, kot jaz vse racunam), potem je vedno odgovor na vprašanje, a se splaca menjati, NE. To se racuna, ko moras nekaj kupiti in zdaj se poraja vprašanje, kaj...

T.j.
Nisem še naletela na scenarij, ko bi se katerokoli delujočo stvar, ki stane vsaj par jurjev, splacalo menjati samo zato, ker bi nova trošila manj. Še ni bilo, da bi razlika v porabi nadomestila zacetni nakup. Sigurno nekje en tak mejni primer nekje in ga cakam, ampak do sedaj se nisem docakala.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
875
152
43
Nisem še naletela na scenarij, ko bi se katerokoli delujočo stvar, ki stane vsaj par jurjev, splacalo menjati samo zato, ker bi nova trošila manj. Še ni bilo, da bi razlika v porabi nadomestila zacetni nakup. Sigurno nekje en tak mejni primer nekje in ga cakam, ampak do sedaj se nisem docakala.
Tega je kar veliko, se pa ponavadi ne gleda samo potrošnja, ampak tudi "izplen" in prijaznost uporabniku. Novi stroji so ponavadi varčnejši, hkrati pa omogočajo mnogo večjo produktivnost. Sicer pa, fičo je kuril cca 8l/100km, sodobne dizelske "rakete" pa kurijo 4l/100km ob tem, da so zmogljivosti "vesoljske" napram fičotu.