Okolju prijazni avtomobili

22. jul 2007
14.985
2.555
113
125
Rad imam elektroniko, ampak me te blink-blink zadeve v novih avtih čisto nič ne prepričajo in pri avtih prisegam na klasiko, res je pa tudi da nisem več rosno mlad :D

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.367
11.116
113
No. Razno razni temuji, bestsecreti, aliexpressi niso nič drugega kot kataloška prodaja, ki je bila, konsonse pametnjakovici tu gor se v peskovniku igrali. Samo zato, ker gre za klikanje po spletni strani ne listanje katalogov in reklamnih letakov, ti se vseeno v osnovi ni nic novega in naprednega. Gre samo za optimizacijo stroskov. Kako starci vse tele trgovinske appe in kupone in bonuse obvladajo in prekalkukirajo, se lahko mi skrijemo. Žalosti, da je to tudi iz eksistencialne potrebe, ampak vseeno, so eksperti vsega mobilnega, kar je v navezi z denarjem
Tudi moj craft se je v 25 letih korenito spremenil, ker danes težko najdeš človeka, ki je toliko računalniško nepismen, da ne bi uskladila pogodbe preko maila. Taki so samo še krepko 70+ ki gredo proti 80. V poznih 60tih in zgodnjih 70tih jih je zelo malo, tudi po kmetijah. Naš daco si niti v sanjah ne predstavlja v kakšnih vukojebinah živi recimo gospa v rosnih 70tih, s katero se brez težav komunicira prek maila, telfona, smsa in MMSa. Ampak naš daco redko pogleda čez svojo planko, ko mu pa pokažeš kaj je čez njegovo planko se pa skoraj razpoči.
Kot rečeno, meja starosti človeške vrste, ki je lahko še funkcionirala analogno se trenutno giblje pri 80+, ta vrsta počasi izumira.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.732
-1.509
63
Daco ima 100 frendov, ki razmišljajo isto kot on. To je ta vzorec, na katerem bazirajo njegovi zaključki. Vse ostalo so odstopanja.

• Objave ne odobravam
Reactions: Holobist

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.558
8.696
113
Tudi moj craft se je v 25 letih korenito spremenil, ker danes težko najdeš človeka, ki je toliko računalniško nepismen, da ne bi uskladila pogodbe preko maila. Taki so samo še krepko 70+ ki gredo proti 80. V poznih 60tih in zgodnjih 70tih jih je zelo malo, tudi po kmetijah. Naš daco si niti v sanjah ne predstavlja v kakšnih vukojebinah živi recimo gospa v rosnih 70tih, s katero se brez težav komunicira prek maila, telfona, smsa in MMSa. Ampak naš daco redko pogleda čez svojo planko, ko mu pa pokažeš kaj je čez njegovo planko se pa skoraj razpoči.
Kot rečeno, meja starosti človeške vrste, ki je lahko še funkcionirala analogno se trenutno giblje pri 80+, ta vrsta počasi izumira.
Super za gospo v vukojevini, kaj ti naj rečem. Se je podučila, vsaka ji čast.

Itak pa je Daco budalo, druži se z budalami.... Čeprav suportira od oka enih 7000 ljudi.... Res prava Kekca izpadata... bom pa sedaj končal.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.367
11.116
113
Super za gospo v vukojevini, kaj ti naj rečem. Se je podučila, vsaka ji čast.

Itak pa je Daco budalo, druži se z budalami.... Čeprav suportira od oka enih 7000 ljudi.... Res prava Kekca izpadata... bom pa sedaj končal.
Nisi razumel napisanega, takih je več, oziroma so v večini. Mal si mim vsekal, ko si mi rekel naj grem med ljudi, ker to poklicno počnem že več kot 25 let. Kdo je pa kekec izpadel se da razpravlajti. Problem imaš, ker si mejo prenizko postavil. Če bi rekel 80+ ne bi od mene slišal niti piska, 70 je nekaj povsem drugega. Človek, ki je danes star 70 let je bil v časi računalniškega in komunikacijskega booma v svojih 40tih, se pravi nekje na začetku druge polovice delovne dobe in je bil tako ali drugače prisiljen v račinalniško pismenost.

• Objave ne odobravam
Reactions: Holobist

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.843
8.854
113
Nisi razumel napisanega, takih je več, oziroma so v večini. Mal si mim vsekal, ko si mi rekel naj grem med ljudi, ker to poklicno počnem že več kot 25 let. Kdo je pa kekec izpadel se da razpravlajti. Problem imaš, ker si mejo prenizko postavil. Če bi rekel 80+ ne bi od mene slišal niti piska, 70 je nekaj povsem drugega. Človek, ki je danes star 70 let je bil v časi računalniškega in komunikacijskega booma v svojih 40tih, se pravi nekje na začetku druge polovice delovne dobe in je bil tako ali drugače prisiljen v račinalniško pismenost.

Gledam naš inventar na firmi. Malo pred penzijo. Basic taske že znajo narediti, uporabljajo pa računalnik kot tipkarski stroj. Boh ne daj kakršne koli spremembe. Prehod na 2FA VPN prijavo. Pol leta monologov kako "ne dela delo od doma", med tem ko je -50 kadru VPN normalno delal. Naročiti recept v ZD in tipkati cifre v ERP že znajo. Postaviti pravila v Outlooku, preklopiti zvok na Teamsih ali laptop na projektor pa je že malo znanosti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.367
11.116
113
Gledam naš inventar na firmi. Malo pred penzijo. Basic taske že znajo narediti, uporabljajo pa računalnik kot tipkarski stroj. Boh ne daj kakršne koli spremembe. Prehod na 2FA VPN prijavo. Pol leta monologov kako "ne dela delo od doma", med tem ko je -50 kadru VPN normalno delal. Naročiti recept v ZD in tipkati cifre v ERP že znajo. Postaviti pravila v Outlooku, preklopiti zvok na Teamsih ali laptop na projektor pa je že malo znanosti.
Drži, to kar pišeš je pa vseeno daleč od popolne nepismenosti, kar trdi Daco.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.752
13.922
113
pa veš zakaj, ker ni potrebe, al pa tebe pokličejo... če pa si rihtajo kako subvencijo in podbno, pa kr čudežno vse znajo. Samo motivacija je važna.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.370
419
83
Mimogrede: EU že nekaj časa javno "fura" agendo: kako vključiti manj elektronsko pismene. Najprej rečejo "informatizirajte vse maksimalno" potem ko to narediš te pa vprašajo "kaj boš pa z babico naredil k zdaj ne zna tega"? Skratka biznis bo vedno zgleda.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.752
13.922
113
evo ga
1776690653815.png