Okolju prijazni avtomobili

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.457
12.905
113
Kakšno žalostno življenje. Z EV se vozim želeta in ni nobene žalosti. Ne po praktičnosti uporabe ne pri ceni pogonskega energenta. Pač greš in se pelješ. Ko je treba, polniš. Glih ene 2 appa rabiš za to (pa še to zato, ker za Tesline polnilnice pač rabiš njihov app, če nimaš Tesle). Če hočeš bit varčen, lahko tudi več, seveda, ampak enako velja tudi za kartice / kupone v supermarketih in podobno. In ne glede na vse je za povprečnega upoprabnika EV cenejši. V Mežico in nazaj (250 km) za 7 eur (z domačim polnjenjem vred). S katerim ICE že? Pa ne rabiš EV za 45K za to, gre tudi z EV za 12K in z uradnim dosegom vsega dobrih 200 ali 250 km (ali koliko že ima 500e). Ne za vsak dan, ampak za občasno pa - zakaj ne?
Kompatibilne so že leta vse polnilnice (ker je v EU standardiziran natanko 1 tip priključka za AC in 1 za DC).
Spet ni res. Poglej zadnje bjornovo popotovanje po slo in cro. Vsak dan je uro in več zapravil , kje in kako bo tankal teslo po balkanski " vukojebini" in kaj bo jedel tisti čas in podobne žalost. Uboga familija še poleg . jekleni živci.

Z ice bi v 7 dneh enkrat tankal za 10 minut. In je to to.

To je žal reala.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.961
832
113
www.jernej.org
Ja... ker se je šel turizem, delal kilometre na veliko, ter vozil star (ne ravno varčen) EV, ki se (glede na velikost baterije) polni relativno počasi.

Jaz sem recimo druga skrajnost... moj avto že več kot 3 leta ni videl hitre polnilnice. Polni se takrat, ko je parkiran (in bi tudi ICE bil parkiran).

Realnost je pa nekje vmes (moderen EV se lahko v 15 minutah napolni za 300km vožnje... pa marsikdo gre občasno na daljšo pot).

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.162
4.475
113
Kakšno žalostno življenje. Z EV se vozim želeta in ni nobene žalosti. Ne po praktičnosti uporabe ne pri ceni pogonskega energenta. Pač greš in se pelješ. Ko je treba, polniš. Glih ene 2 appa rabiš za to (pa še to zato, ker za Tesline polnilnice pač rabiš njihov app, če nimaš Tesle). Če hočeš bit varčen, lahko tudi več, seveda, ampak enako velja tudi za kartice / kupone v supermarketih in podobno. In ne glede na vse je za povprečnega upoprabnika EV cenejši. V Mežico in nazaj (250 km) za 7 eur (z domačim polnjenjem vred). S katerim ICE že? Pa ne rabiš EV za 45K za to, gre tudi z EV za 12K in z uradnim dosegom vsega dobrih 200 ali 250 km (ali koliko že ima 500e). Ne za vsak dan, ampak za občasno pa - zakaj ne?
Kompatibilne so že leta vse polnilnice (ker je v EU standardiziran natanko 1 tip priključka za AC in 1 za DC).
Koliko kWh je potrebnih za teh 250 km?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.461
2.020
113
41
Sem vozil Leapmotor B10.

Sedezi malo premehki, zame premalo bočne opore, poraba zmerno ok, sem pricakoval visjo.. Obstaja samo opcija z vso opremo, le ta ne dela na isti ravni kot recimo Id7.
Ampak za tako ceno mislim da ni boljšega EV.
Totalno soliden avto.. Za to ceno. . Predvsem za drugega pri hiši.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.447
7.558
113
Ni res. Še enkrat preveri. Res se mi ne da copy pastetat
Ok.
Id7
1762371187271.jpeg

Tesla y
1762371407858.jpeg

Pri Tesli sem nastavil letnik 2025, da nebi kaka stara zgonjena jajca zajel.
Razlika zanemarljivih 650Wh

• Haha
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.457
12.905
113
Ni res. Ne moreš upoštevat onih ko imajo porabo 2 in onih ki imajo 100kwh in podobne fore. Moraš malo pofiltrirat. Pa nekje podobne kW it'd. V glavnem jaz se prišel do zaključka. Ostali pa kakor čete.

Tudi yt test ko folk gre na izlete in primerja Teslo z id7 je strošek izleta z vw ponavadi x2. Že zarad polnjenja in podobnih for. Nein danke.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.447
7.558
113
Ni res. Ne moreš upoštevat onih ko imajo porabo 2 in onih ki imajo 100kwh in podobne fore. Moraš malo pofiltrirat. Pa nekje podobne kW it'd. V glavnem jaz se prišel do zaključka. Ostali pa kakor čete.

Tudi yt test ko folk gre na izlete in primerja Teslo z id7 je strošek izleta z vw ponavadi x2. Že zarad polnjenja in podobnih for. Nein danke.
Na obeh avtih so vnašali porabo 2 ali 100kwh. Ampak ta deviacija je na zelo malo kilometrih in se takoj skrije v statistiki.

Kolik je pa strošek polnjenja se pa ne pogovarjama, ali? Tukaj pa si vsak naj izračuna kje bo polnil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.397
10.610
113
Točno tako. In še 10 let te nihče ne bo silil, da je to EV. Pa še po tem, bo tudi rabljen lahko ICE. Torej še vsaj 15 let ...
A ti še kar sanjaš o 2035? Do takrat boš ti še trikrat službo zamenjal in bogve kaj boš takrat prodajal in bo pač tist z rožnatimi barvicami za risat. Kot včasih ko ste avte testiral, itak je bil najjači tist k je bil največ na voljo za "testirat".
Enga tazga mam v familiji. Tri leta nazaj je predaval kok bomo mel najmanj na marelah, če ne na gatah sončne celice, vse je pr njemu čez grafe pobarvan, kok bomo viške sosedom talal, dons nabija sam še o baterijah, sončne celice so pase....