Okolju prijazni avtomobili

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
To da pomaga magni najt kupca. So že nekaj časa govorili, da bi se najraje znebili tega.

Po neuradnih informacijah Dnevnika se kot potencialna slovenska lokacija za Nio omenja hoški obrat družbe Magna Steyr. Vanj – tam je delovala lakirnica – je ta kanadsko-avstrijska multinacionalka vložila več kot 150 milijonov evrov, nato pa je leta 2023 proizvodnjo ustavila in jo preselila v avstrijski Gradec.

Magna je z Niom začela sodelovati leta 2017. Kdaj bi v Sloveniji lahko izdelovali za Nio, ali bi slovensko tovarno odkupil od Magne in ali bo Magna v svoji tovarni v Gradcu v sodelovanju s slovenskim obratom sestavljala vozila za Nio za evropski trg, za zdaj ni znano. Kot danes neuradno poroča časnik, pa se omenja možnost razširitve obrata v Hočah, ki je začel obratovati leta 2019.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in darjan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.727
6.930
113
To da pomaga magni najt kupca. So že nekaj časa govorili, da bi se najraje znebili tega.

Po neuradnih informacijah Dnevnika se kot potencialna slovenska lokacija za Nio omenja hoški obrat družbe Magna Steyr. Vanj – tam je delovala lakirnica – je ta kanadsko-avstrijska multinacionalka vložila več kot 150 milijonov evrov, nato pa je leta 2023 proizvodnjo ustavila in jo preselila v avstrijski Gradec.

Magna je z Niom začela sodelovati leta 2017. Kdaj bi v Sloveniji lahko izdelovali za Nio, ali bi slovensko tovarno odkupil od Magne in ali bo Magna v svoji tovarni v Gradcu v sodelovanju s slovenskim obratom sestavljala vozila za Nio za evropski trg, za zdaj ni znano. Kot danes neuradno poroča časnik, pa se omenja možnost razširitve obrata v Hočah, ki je začel obratovati leta 2019.
Hanči Banči bo Magni pomagal najti kupca... čakaj ura je 17h, ni še čas za pravljice.

• Haha
Reactions: Hanzi

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.734
1.446
113
Eno vprašanje... Sem uletel v Holcvagen salon in rekel da bi rad kupil iD3... So si celi slinasti začeli rokave vihat in ko sem jim rekel da jim dam staro za novo Škodo Citigo eIV so mi rekli da rabljenih električarov ne vzamejo noter ( niti svojih ) :bonk::bonk:
In kaki vtis dajo? Prodajajo holcvagne... Ampak 5 let starih pa ne upajo vzet ker kaj? :valjamse:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.727
6.930
113
Eno vprašanje... Sem uletel v Holcvagen salon in rekel da bi rad kupil iD3... So si celi slinasti začeli rokave vihat in ko sem jim rekel da jim dam staro za novo Škodo Citigo eIV so mi rekli da rabljenih električarov ne vzamejo noter ( niti svojih ) :bonk::bonk:
In kaki vtis dajo? Prodajajo holcvagne... Ampak 5 let starih pa ne upajo vzet ker kaj? :valjamse:
Ker ni kupcev za njih. Preprosto. Kaka Tesla se še proda, potem je pa počasi konec

• Všeč mi je
Reactions: vogel

luka51

Guru
16. avg 2007
14.990
6.288
113
kolk km kaka cena?

mtl

Guru
19. jul 2007
10.846
515
113
Kras
www.mtl.si
Jap, id3 in 4 sta čudovit primer. Pri tej ceni namreč delata izgubo. Če je to trend, kot ti praviš, lahko sam pogruntaš kam to pelje
Potem ima dejansko evropska industrija zelo veliko težavo :(.
Ne moreš govoriti o trendu ampak o prisili, zato je logično, da bo vedno več EVjev, ker drugače proizvajalci ne bodo zmožni plačevati kupončkov. Tako da trkanje po prsih, da je vedno več EVjev je brez veze, ker je to posiljevanje.
Se strinjam in sem absolutno proti prisili. S tako strogimi CO2 kuponi bomo dejansko ubili evropsko industrijo, kar je noro.
Samo v vednost: se nisem trkal po prsih, ampak povedal svoje mnenje glede tržnega deleža EVjev.
Enostavno, daj ga na avto.net za pošteno ceno in bo šel. 4 mesece nazaj se je prodal eUp s 60.000km in letnik 2020 za 11.000 EUR. Sem obstal z odprtimi usti. Zgoraj že imaš potencialnega interesenta. Imaš pa težavo, ker so tisti iz uvoza 3 tisočake cenejši zaradi subvencije, zato se trenutno slovenski skoraj ne prodajo. Je pa lastnik še ujel pravi čas za nakup in tako izgubil cca. tisočaka in pol v štirih letih (brez upoštevanja inflacije). Ker Covidarji bodo pa morali požreti zelo grenko pilulo.
mtl počasi postaja mali darjan :)
Zanimivo, kako človeka, ki želi konstruktivno sodelovati v debati in ne deli vašega mnenja, kako so EVji zanič in hkrati ne vsiljuje EVjev, takoj zmerjate z nekom. Tudi v redu.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.846
515
113
Kras
www.mtl.si
Ker že po nepotrebnem izzivaš. Moje mnenje je tukaj, da sta dva kriva in sicer proizvajalec in ladjar. Prvi, ker ni ustrezno spakiral baterij, drugi pa ker je prevzel tak tovor, ob tem, da je že znano, da ni tako mala verjetnost, da pride do samovžiga. Se je Porsche že naučil te lekcije kakšni dve leti nazaj s Taycanom in kolikor vem, so sedaj baterije posebej pakirane v zaprte bokse, ko so na ladji.
Si zadovoljen?
Ali se boš bolje počutil, če napišem, da ziher ni bil EV kriv, ampak nekaj drugega?

• Wow
Reactions: Hanzi

jezek

Guru
24. jul 2008
4.356
1.845
113
Od kedaj pa ima Emteel avtočel na baterije? A nisi pripeljal neko mazdo? Nek hibrid, ki ima elektro motor verjetno ranga moči mojih brisalcev. Ali sem kaj zamudil, pa si elektrificiral oni super-B?

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.015
7.443
113
Zanimivo, kako človeka, ki želi konstruktivno sodelovati v debati in ne deli vašega mnenja, kako so EVji zanič in hkrati ne vsiljuje EVjev, takoj zmerjate z nekom. Tudi v redu.

Kje si pa bil zadnje čase? Ali si z nami ali pa nis. Ce imas EVja, po definiciji nisi, pa ce imas se 10 ICEjev doma. Vsaka beseda, ki ni graja na racun EV, je potrditev temu. Vsaka beseda, ki pohvali EV, te da v predal religioznega sektasa. Pa ceprav te v biti boli patka, na kaj avto gre... To so neke namisljene vojne, kjer ne mores biti Yuga (ali Švica za tiste, ki se v glavi raje postavljajo tja).

• Všeč mi je
Reactions: darjan