Okolju prijazni avtomobili

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.784
448
83
Kras
www.mtl.si
Ista zgodba je izguba vrednosti evja....pri vseh teh silnih excel izračunih se nikoli ne upošteva realna (katastrofalna) izguba vrednosti.
Drži, ampak jaz bi rekel, da je bila to posledica covid napihnjenih cen. Po mojem mnenju se bo ta izguba zmanjšala. Je pa seveda vprašanje, katero vozilo gledaš.
Recimo konkretno eUP, 2020 je bil cca. 12.500 eur. Sedaj se rabljeni z okoli 50.000km pridajajo za cca. 11.500. Ni slabo.
Druga zgodba so pa kupljeni EVji v covid času. Tam pa bo bolelo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.144
7.192
113
Kaj pa se zgodi s fasado da jo je treba obnovit? ali pa drugo izolacijo v katero je govoril da bi lahko vložil če bi imel denar?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.367
850
113
EU
Po drugi strani sem pa jaz slišal za horor zgodbe s TČ pri tistih, ki imajo hišo z zelo slabo oziroma praktično brez izolacije. So prej kurili na drva, pol pa vgradili TČ in začeli jokati nad računi za elektriko.

Ampak ja, najbrž če imaš že tako pošlihtano izolacijo, potem se TČ bolj splača.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.144
7.192
113
No ja, pri mojih starših ni tako...res da porabita preveč, ampak še vedno bistveno bistveno majn, kot prej olja...

mogoče je to tam, kjer dajo prešvohne TČ in potem le-te uporabljajo grelce, ali kaj v tej smeri...

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.784
448
83
Kras
www.mtl.si
Po drugi strani sem pa jaz slišal za horor zgodbe s TČ pri tistih, ki imajo hišo z zelo slabo oziroma praktično brez izolacije. So prej kurili na drva, pol pa vgradili TČ in začeli jokati nad računi za elektriko.

Ampak ja, najbrž če imaš že tako pošlihtano izolacijo, potem se TČ bolj splača.
Jaz bi rekel, da je takim “darjan” prodal TČ.
Verjetno bo res razlog tisti, ki ga je darjan pred mano napisal.
Ali pa so imeli drva “zastonj” v lastnem gozdu.

In sem ti že 2x napisal. Bolj potratno hišo kot imaš, prej se ti povrne investicija v TČ. Seveda pa mora biti ta ustrezno dimenzionirana.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.952
7.474
113
pri taščici
Se zavedam, da sem ob vedno večjih podražitvah in davkih vedno večji revež. In da ja, morda bom res moral vse prodati in iti živeti kam na obrobje države. Takle pač mamo. Ker roko na srce, 20k za izolacijo, pa še 10k za nova okna, pa še 15k na SE (plus 10k za baterije), in pol še vsaj 10k za TČ pač nimam. Da niti ne izgubljam besed, da pol rabim še ene 30k za zanič in predrag EV, da bo vsaj na pol lahko nadomestil klasiko. In dvomim, da bom imel v bližji prihodnosti. :zavijazocmi:

Tako da kje imate tuki že temo za nas novodobne reveže v Sloveniji?:p
Kako si sploh lahko opravil registracijo na alterju?
Vecino teh stvari moras imeti ali pa vsaj sredstva zagotovljena za njih da gre registracija na alterju skozi

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: darjan in Samo Svoj