Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.431
7.549
113
Si prebral? Original servis je lahko v Bosni ali Švici. Lajat iz Zagreba, kako dragi so servisi v Švici (v dotičnem primeru v Luxemburgu) je malodane idiotsko.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in sad

luka51

Guru
16. avg 2007
15.266
6.599
113
Važno, da ima EV klinika servisno uro 23€ z DDV. Pa še to samo za to, da lahko delavce plača. Če bi sam delal bi blo zastojn, ker je rešitelj in ne kapitalist.

Aja ne čakaj, 100€ majo redno servisno uro, 120€ pa diagnostično.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.306
8.151
113
Zato pa je vsaka njihova storitev v 4 mestni cifri, storitev pooblascenca pa v 5 mestni.
Dokler tu ne bo konkurence.... bo težko se EV prebil v ospredje

Fora je bolj v temu, da pooblaščenci menjajo celi sklop, EV klinika pa pogleda kako je sestavljeno in odpravi napako. Saj isto je za ICE kozolčarski trg, kjer ti bo s.p. mehanik zamenjal tesnila na črpalki, pooblaščenec pa bo glanc novo original naročil (in zaračunal desetkratnik za popravilo).

Edina čudna poteza EV kozolca je pisanje po družbenih medijih, kako se EV ne pokvari in kakšen je strošek popravil na ICE avtih (2500€ za turbino od Golfa 8 TDI...).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Steve

Guru
13. avg 2007
10.371
2.452
113
Ta klinika je EV verzija Damjana Murka. S svojimi objavami delajo načrtno bedake iz sebe, vsi se repenčijo, ampak dosežejo svoje. Veliko večja publiciteta kot bi bila sicer

• Všeč mi je
Reactions: sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.434
12.893
113
hočeš nočeš, na ta vlak se vstopa... EV clinic odpira podružnice po vsej evropi. Vsi ki se ukvarjajo z avtoelektriko (ta bolj napredni) že nudijo ali pa še bodo nudile podobne storitve. Vanja gor ali dol.
Do sem smo pač prišli.

sem se elektrike še nakek otepam, se mi še ne splača, ampak vidim da me bo tudi to počakalo.. tako kot so bili mobilni teleforni..kjer sem tudi nekak od generacije bolj zadnji stopil na vlak (Erik T10 z mobi paketom) , enostavno ni bilo prej potrebe.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.434
12.893
113
Lexus ima v DE 15let "garancije" tudi na PHEV.
Ne vem kaj ima po kilometrih.
En 450h+ bi prav prišel
malo na pamet?
5 let in 100kkm
uradna stran EU:

THE BENEFITS OF LEXUS WARRANTY​

From last-minute business trips to weekends away, the Lexus manufacturer’s warranty ensures that every trip runs smoothly. With 100,000 km cover for mechanical faults and five-year warranty for both hybrid components and battery cover, our standard warranty delivers complete protection for confidence on every journey.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.385
10.605
113
Ti si edini, ki ima svoje EVje pokvarjene na zalogo vnaprej.

Ekonomska totalka so pa mnogi izpuharji že sedaj. Sploh premijski. Lahko ti pokažem pokopališče 10-15 let starih BMWjev. Izgubil večino vrednosti, novi deli in popravilo ohoho, stara gara iz odpadov, pa ima praviloma isti problem. Ekonomska totalka.

Servis pod kozolcem je pa za 5+ let stare gare standard že sedaj. Sploh odkar pooblaščeni servisi že za osnovni servis računajo po 400 eur plus.
Posploševanje da glava peče.

sad

Guru
24. avg 2007
22.622
11.410
113
Ja
Samo za menjavo kabinskega filtra in brisalcev je pa ta cena tooo much.
Pol pa da te jahajo ko motor shodi je pa.....
Lep primer opranca, ki namerno ali nenamerno širi laži naprej.
Ker če bi si samo 5 sekund časa vzel, bi videl, da je bil izveden servis A (pojma nimam, kaj to pomeni pri EVju, verjetno pregled miljaužnt točk :)), menjava filtrov, zavorne tekočine, menjava brisalcev in testna vožnja. In to pri premijskem vozilu, ki stane 100 tisočakov.
Kar se mene tiče 300 eur za delo ni sicer najbolj ugodno, ampak daleč od odiranja za takšno vozilo. In to na pooblaščencu.
Aja, EV Clinic pa cukne samo brisalce, torej direktno laže. Butli pa nasedajo.

EV Clinic pa najbolje, da nabije gor cene servisa za Bugattija, bo še bolj špricalo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.534
2.235
113
Pomurje
malo na pamet?
5 let in 100kkm
uradna stran EU:

THE BENEFITS OF LEXUS WARRANTY​

From last-minute business trips to weekends away, the Lexus manufacturer’s warranty ensures that every trip runs smoothly. With 100,000 km cover for mechanical faults and five-year warranty for both hybrid components and battery cover, our standard warranty delivers complete protection for confidence on every journey.
Das Fahrzeug hat Hybrid Garantie ab Erszulassung 5 Jahre bis 15 Jahre möglich

očitno sem res malo na pamet, nisem čital drobnega tiska

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.601
3.911
113
Ko imaš polno neprodanih avtov na dvorišču, ki se jih nihče noče niti dotaknit s palico, potem malo zakriješ drek in sploh z vidika trenutnih menedžerjev porineš ta drek v prihodnost.
PS: pojma nimam ali so EQji drek. Ampak kar se bere, kaže v to smer.
Malo na pamet?
Bom še enkrat ker nisi edini: Junge Sterne je uraden Mercedesov program prodaje malo rabljenih vezil znotraj njihove mreže v Nemčiji - pri bivšem Autocorcu in sedanju Emill Freyu v SLO tega ni!!! je pa servisiranje po tem programu možno kjerkoli v EU v servisni mreži Mercedes.

Na kratko določen čas in število kilometrov imaš jamstvo!!! Mercedesa za vsa popravila razen delov podvrženih obrabi. Splošno je to jamstvo 2 leti od nakupa rabljenega vozila in 100% do 100.000 km, potem imaš (po spominu) 10% odbitka (soudeležbe) za vsakih nadaljnih 10.000 km nad 100.000.

Konkretno pri EQ seriji (EQA, EQB, EQC, EQE in EQS), ki je končala svojo modelno pot - novi električni bodo imeli recimo GLC EQ naziv in ne kot do sedaj EQC, so to jamstvo podaljšali na 60 mesecev = 5 let in velja za vse sklope, tudi baterijo in motorje.

Posebnost je recimo to, da če ima vozilo še tovarniško garancijo, servis dela po tej, jamstvo je potem dodatno, ampak ne tako kot pri Tesli, kjer ti na rabljenega dodajo 1 leto po preteku tovarniške gar., ampak teče "Junge Sterne" od dneva nakupa rabljenega.

Zdaj pa mi povejte kateri tovarniško nov EV ima 5 letno polno garancijo do 70.000km (večina zanimivih EQ je med 25 in 30.000km)?

PS: tri mercedese servisiramo 5+ let na pooblaščencih in cene dobim precej primerljive z resnimi "kozolčarji", pa še garancija teče dalje.

Trenutna akcija:

Paket servis A že od 273 EUR dalje.​

Velja za člane kluba Mercedes-Benz Exclusive

*Oglaševani paket velja za Servis A, za model A200 z bencinskim motorjem.
Akcija velja do 31.12.2025.

Paket vsebuje osnovni pregled vozila:
Izvedba servisa A

• Preverjanje stanja zunanje strani vozila,
  • Preverjanje stanja vetrobranskega stekla, Preverjanje stanja metlic brisalnikov,
  • Preverjanje stanja spodnje strani vozila (opcijsko),
  • Preverjanje nivoja hladilnega sredstva v glavnem krogotoku,
  • Ocenjevanje stanja in globine profila pnevmatik,
  • Ocenjevanje stanja zavornih oblog, Ocenjevanje stanja zavornih kolutov,
  • Preverjanje opozorilnih lučk in lučk za delovanje v kombiniranem inštrumentu,
  • Preverjanje delovanja signalne hupe, Odčitavanje verzije kartografskih podatkov iz navigacijskega sistema, preverjanje posodobitve (posodobitev pri vozilih, starejših od 3 let oz. od modelskega leta 19/1 plačljivo),
  • Odčitavanje in zapis podatkov o vzdrževanju iz kombiniranega inštrumenta ter ponastavitev servisnega prikaza,
  • Opravljanje testa zavor na preskusni napravi,
  • Zavorni sistem – preverjanje nivoja tekočine,
  • Preverjanje delovanja zunanjih luči,
  • Preverjanje delovanja uravnavanja dolžine svetlobnega snopa (vozila z dinamičnimi žarometi LED ali regulatorjem dolžine svetlobnega snopa na stikalu za zunanjo osvetlitev),
  • Preverjanje, uravnavanje nastavitve žarometov (nastavitev ksenonskih žarometov ali žarometov LED samo po posebnem naročilu),
  • Preverjanje polnilnega kabla in vtičnice vozila glede mehanskih poškodb (za vozila s hibridno tehnologijo),
  • Preverjanje delovanja brisalnikov, naprave za spiranje stekla in naprave za čiščenje žarometov,
  • Motor: motorno olje, tesnilni obroč, oljni filter

sad

Guru
24. avg 2007
22.622
11.410
113
Hvala za diplomo, sicer ne vem zakaj je bila potrebna. Še napisal sem ti, da ne vem, če so EQji drek. :evil: :fredi: Ampak ok, eni imate preveč časa in radi debatirate sami s sabo.:valjamse:
Jaz sem ti le podal en od možnih razlogov, zakaj nekdo da polno garancijo na rabljen avto, čeprav je le ta drek.
PS: Dol mi visi za EQje, ker bi se me bilo sram voziti v tem metromobilu. :bruh: :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.434
12.893
113
jp A servis (za Ajeka) od 273€ dalje, 100€ je material, za 170 te pa cepijo. Poznamo. Pa še specifika na kmje... pod 350 ne greš domov za menjavo olja. REs je, neke zadeve tudi preletijo in pregledajo.

sad

Guru
24. avg 2007
22.622
11.410
113
Verjamemo, takrat tudi letiš s povprečno hitrostjo 270km/h s Xantio.:evil:
Probaj s celo gajbo, bi še od dalj preveril. :cheer: