Okolju prijazni avtomobili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.922
8.128
113
pri taščici
ja, sej ce hoces nek posel kvalitetno furat, moraš ločit storitve od produkcije.. zdaj kot vidim delajo vse, svaštarijo... na dolgi rok za nek pravi preboj to ne gre, se moraš specializirat..alv produkte, al servise oziroma ločit... kar mislim da gre v tej smeri. In bo kmalu novi rimac.
Kot kaze bo z EV vec biznisa pri servisiranju pod kozolcem kot pa z ICE.
Pa ceprav so desetletje govorili (in nekateri se vedno govorijo) da EV ne rabi servisa..
Pooblascenci pa bodo posel dokler bo garancija. Pptem pa je ekonomska toltalka na pooblascenem z novimi deli.
Ker bodo samo menjali kose, vsak kos bo imel ceno zapisano vsaj s 4mestno cifro

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.718
1.688
113
Ti si edini, ki ima svoje EVje pokvarjene na zalogo vnaprej.

Ekonomska totalka so pa mnogi izpuharji že sedaj. Sploh premijski. Lahko ti pokažem pokopališče 10-15 let starih BMWjev. Izgubil večino vrednosti, novi deli in popravilo ohoho, stara gara iz odpadov, pa ima praviloma isti problem. Ekonomska totalka.

Servis pod kozolcem je pa za 5+ let stare gare standard že sedaj. Sploh odkar pooblaščeni servisi že za osnovni servis računajo po 400 eur plus.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.922
8.128
113
pri taščici
H krulcu pojdi stet leafe ki cakajo na garancijsko menjavo baterije. Po vsej verjetnosti je ne bodo docakal, zanimivo da tega ni vec v medijih(je pa ze bilo)
Znancu bodo ze drugic menjali lezaje na kii pa nima se 100kkm.
Kaksno garancijo na motor da EV mercedes?
Prejle gledam Volan s testom A6 mild hibrid, kjer naj bi elektro motor cuknil.iz baterije 10C toka....
Mi upa kdo prodati A8 hibrida 2.0 starega 10+ let z garancijo?