Okolju prijazni avtomobili

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.111
151
63
Doma
Potem jo pa vrni in zmoli očenaš. Ok? Se pa strinjam da so potuha subvencije, samo ne uporabnikom, ampak trgovcem. V kolikor bi trgovci primerno nastavili cene, subvencije nebi bile potrebne. Mojih pet centov. In ja, brezveze se prepucava.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.670
1.639
113
Ko pa bencinar, ali pa dizel gori, pustiš pri miru naj zgori :)
Saj ta ista strategija naj bi se pustila tudi pri EV, če je požar v ”thermal-runaway” fazi. Pustiš dogoret in postrgaš ostanke v kontejner.
Izjema so situacije, kjer se požar lahko širi naprej.
Pa tudi za to obstojajo vmesne strategije z požarnimi dekcami, s katerimi se pokrije gorečega električarja in se samo z vodo hladi okolico.

Problem je v tem, da so gasilci poklicno deformirani. Oni morajo vse zalit z dvema cisternama vode. Se sploh ne razmišlja o tem, kaj je pametna stategija. Pri EV ko enkrat gori baterija od-znotraj je najbolj pametno pustit, da dogori do konca.

Za garažne hiše se recimo že v tujini uporablja strategijo dekce in izvleka gorečega vozila na prosto da tam dogori. Samo večina tega še ne dohaja.

Večina avtov je pa ekonomska totalka že v začetni fazi požara, ko so plameni veliki. Torej se ne gre sekirati a bo avto uničen ali ne, ker bo. Če ga ni uničil plamen, ga pa bodo gasilci z zalivanjem uničili do konca.

• Haha
Reactions: sad

luka51

Guru
16. avg 2007
15.194
6.502
113
Saj ta ista strategija naj bi se pustila tudi pri EV, če je požar v ”thermal-runaway” fazi. Pustiš dogoret in postrgaš ostanke v kontejner.
Izjema so situacije, kjer se požar lahko širi naprej.
Pa tudi za to obstojajo vmesne strategije z požarnimi dekcami, s katerimi se pokrije gorečega električarja in se samo z vodo hladi okolico.
Ko je bil v LA požar. pa slačijo bajte, ki so samo malo poškodovane in bi v bistvu rable čisščenje in beljenje in bi šlo dalje. Ampak so saje povsod. Zakaj? Ker je polno nekih zajeban*h kovin prisotnih in ni varno. Vse to je pa prišlo iz gorečih EV-jev.
Tak da tak hudo nedolžno glih ni ne ko EV gori.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in mtl

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.459
7.828
113
Videt je kot Trydan V2C..?

Saj zato... Pa ce je to v spregi s solaredgom...

Imam jaz jajca. Solaredga imam posodobljenega in od takrat se ne marata. Dokler ne zrihtajo, lahko da na konstantno moc. Jaz imam npr trenutno 7kW, da mi ven ne mece. Dokler en ali drug enkega updajta ven ne dajo, bo takle... Se vseeno bolje kot šuko...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.392
1.140
113
Zakaj hinavščina? Ker ga “poznaš”? Dejmo se rajš na nvoje skoncentrirat kjer odtekajo miljoni. To kar tukaj nabijate je cilj politike da se mali ljudje med seboj “jebejo”, tema na oči. Tudi sam sem v fazi montaže SE in nakupa drugega EV vozila, za enega EV sva že dobila subvencijo za drugega in SE pa ko bojo pogoji izpolnjeni….

Nabavi, uporabljej in ignoriraj vse komentarje... Vse bos placal, tako da brez slabe vesti, smej se in plesi :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: Seba81

mtl

Guru
19. jul 2007
11.021
686
113
Kras
www.mtl.si
Katero polnilnico imaš?
Trydan V2C.
Saj zato... Pa ce je to v spregi s solaredgom...

Imam jaz jajca. Solaredga imam posodobljenega in od takrat se ne marata. Dokler ne zrihtajo, lahko da na konstantno moc. Jaz imam npr trenutno 7kW, da mi ven ne mece. Dokler en ali drug enkega updajta ven ne dajo, bo takle... Se vseeno bolje kot šuko...
Imam SolarEdge in zadeva deluje bp.
Res pa sem polnenje z 11kW le stestiral in enkrat, ko se mi je mudilo pustil. Sicer pa imam na 4 kW omejeno. Ob tem, da imam oboje na Wifiju in ne kablu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.459
7.828
113
Ma, meni so kak mesec nazaj prisli vzdrzevalci za SE in posodobili inverter. Od takrat ne dela. Tezi nonstop, da wifija ne najde in fertik. Ko bido prisli spet (mi morajo en panel zamenjat), bom prosila, ce se da lahko nazaj na prejsnjo verzijo.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.111
151
63
Doma
Mora biti wifi? Na kabel ne gre? Meni so tudi hoteli na wifi naredit pa smo se zmenili da bo bolj sigurno in stabilno kabel pripraviti.