Okolju prijazni avtomobili

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Po mojem bodo velik problem današnjih vozil pri vzdrževanju "tablice". Vprašanje, kaj se bo dalo dobiti, ko bo čez 10 let tablica s števci crknila. V promet pa tako vozilo ne more, verjetno tudi samo ne bo "hotelo".
Marsikatere mehanske komponente se da delati "obrtniško". Čipa ne bo v garaži nihče naredil. Če Kubanci leta 1961 na svojih tleh zadržali današnja vozila, bi sedaj hodili peš.
To bo hitr aftermarket podelu. En tak ekran ma proizvodno ceno zelo majhno.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Ko boste naslednjič o izgubi časa s polnjenjem baterije, si preberite tole:

Tankam v vse upravičene "cviček". Upam, da se kak motor ne pritoži čez 5-10 let. Mi gre pa na živce ker moram dvakrat v poslovalnico, še pred tem pa se prebiti do točilnega mesta. Zamuda! Pod 10 min je skoraj nemogoče naliti, če je vse prazno. Med drugim "cviček" teče zelo počasi. Če je mal gužve je mimgrede 20+ min postanka.

Prej sem odkar sem opazil QR na točilnih mestih uporabljal aplikacijo. Čista zmaga kar se uporabnosti, enostavnosti, porabljenega časa ,..., tiče. Se pripelješ, uloviš QR, natočiš in greš. 4-5min...

Zame je ta varianta zuaradi nedelovanja aplikacije precej slabša kot je bilo. Resda se je nekaj € ujelo na FURS-u prek leta. A so bili sproščeni v času predsezonskih nabav v naslednjem letu. No dokler je bilo treba pošiljat račune je šlo nekaj časa jih iz fascikla pobrat. Obresti na FURS so bile enake kot na banki za depozite = 0.0%.

Skratka želim, upam,.. , da UPRAVIČENCEM čimprej omogočijo točenje KOEL-GK prek aplikacije.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Ja, res je. Nehaj težiti.

Pred tem pa še probej razložiti povezavo med tankanjem osebnega vozila, ter tankanjem subvencioniranega kurilca v kmetijski stroji.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Vse razen tesla je pri nas zalost, kar se tice DC. Pa se pri tesli bos pri pod v3 verziji razocaran. Ampak delajo pubeci; NM, SB in KO ze cakajo na zagon. Mons bo upgrejdan na v4, rudnik pa se zacne kmalu gradit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Rabljene tesle so samomor in samo cakas lahko da bos moral menjat baterijo?

Oh wait…

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
Rabljene Tesle so samomor že sam zard tega, ker so za en k.... narejene, baterija je še najmanjši problem, ker ti bo avto verjetno prej razpadel:p

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
A res? Kako pa so slabe narejene, da avto razpade po 200k km prej pa ne? to je nek master engineering?

Kaj pa je potem tisti možakar iz videa počel, ki ima na avtu narejenih 666k km, da avto ni razpadel?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Sicer ne razumem nemško, ampak tu sta modela 3 in Y, tega valda ne bo nihče imel za toliko kilometrine...

Voza od tesle sta samo dva, S in X, built to last. 3 in Y pa sta zato, da se je tesla približala raji z ugodnimi cenami, seveda se potem pozna na kvaliteti.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.057
113
No če uspe koni z novimi amortizerji avto uporabni narediti da se ne pajtla kot stari pes je pa tudi nekaj.

V glavnem dobrega 1000€ vložka is se pelješ skoraj tak ko človek.
Pustimo sedaj zračno vzmetenje, ker tisto je pa drugi level in ga marsikatera premija tudi nima.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Sicer ne razumem nemško, ampak tu sta modela 3 in Y, tega valda ne bo nihče imel za toliko kilometrine...

Voza od tesle sta samo dva, S in X, built to last. 3 in Y pa sta zato, da se je tesla približala raji z ugodnimi cenami, seveda se potem pozna na kvaliteti.
Moja bivša usrana Opel Astra ima 200k kilometrov in še kar se vozi. Ti pa praviš da trojka in Y (za ceno 50k) niti nista narejena za tako kilometražo. Ohjoj, Darjanče, spet si prekosil samega sebe.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in mosseero

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
En drug uporabnik je rekel da tesla razapade .. to kar si citiral nikjer ne pise 200k. Jaz sem prilimal video kjer Je S z 666k km. Za take kilometre Y ni narejen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Samo zakaj kitajci tako veliko vlagajo v EV ce to nima prihodnosti? Ne bi raje fosilce furali v EU?