Ob vklopu klime se pokadi iz zračnika

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.214
9.454
113
kod Džej-Zija
Torej, na foresterju z ročno klimo sem opazil to zadevo dvakrat. S tem, da tisto, kar je šlo ven, ni imelo nobenega posebnega vonja, bolj je spominjalo na paro. Ko sem klimo izklopil in vklopil nazaj, tega ni bilo več. Torej, kaj bi to znalo biti?
confused-1.gif
 

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.136
54
48
Osrednja Slovenija
To je samo "zmrznjena "megla. Sem isto opazil pri twingotu. Sploh če je delala ko je imel motor veliko obratov - takrat je zelo hladila. Ob izklopu očitno zadeva obstane, če jo kmalu spet prižgeš pa preveč ohladi "radiator", zato mogoče dobesedno vlaga v zraku zmrzne.
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.356
1.350
113
Klima dela odlično, gre za zmrznjen kondenz, samo nikar nobene panike
zmaga.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.153
1.759
113
ni panike.

to sem jaz pri svojem enkrat 'doživel' ob vključevanju na AC. ko sem ga pošiljal od rdečih obratov (pa mi je zdaradi tega verjetno izklopilo klimo) in ko sej stanje znormaliziralo se je iz klime začel valiti 'bel dim ' sem se malo usrald aje šla klima (spustil plin?)....pa sem kasneje zvedel da je to bila zgolj para oz. megla (sem pa to zadevo kasneje opazoval pri bližnji stenski klimi v pekarni kjer je je megla/para kar valila iz nje...verjetno je bilo preveč vlage v zraku...pojma nimam).
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.745
209
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Klima dela odlično, gre za zmrznjen kondenz, samo nikar nobene panike
zmaga.gif

ni pa prijetno to gledat na svojem avtomobilu, ko se na avtocesti precej cez omejitev podis proti splitu in se curki megle valijo iz prezracevalnega sistema ....

mi je pa zadevo odresilo ciscenje prezracevalnega sistema in izmenjevalca toplote od klime.

sprejincevkapress......
cheer.gif


ceprav jaz tukaj ne vidim nobene logicne povezave .....
 

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.353
212
63
Hm, pri meni se je slabše izšlo. Pred časom, ko sem imel še Punto-ta (v2) se mi je to zgodilo na začetku poletja, tako kot je opisano zgoraj. Kar naenkrat se je začel valiti bel dim iz zračnikov, brez posebnega vonja. No, ko se je to razkadilo sem pa opazil precej slabše delovanje klime. Zadeva mi je namreč spustila plin v avto oz. zračnike (ponavadi spusti plin ven in se pokadi izpod havbe. No potem so mi zadevo popravljali na Avto Triglav in nikakor niso uspelo zrihtati, ko pa je bil avto izven garancije so pa dobili polno idej o popravilu... Poizkusili so tudi na Beja, pa tudi njim ni šlo. No avtta sem se potem (hvala bogu) losal, pri novem pa klima dela tipi topi!