Novo pri Telemachu II.

map

Majstr
6. jul 2008
4.451
148
63
najrajš na babi
Ma sej recimo telekom je isto sranje. Posebej ker ima tiste neprodorne frekvence LTE. Mam vidno linijo do oddajnika (no vmes je en blok) cca 1km zračne linije, pa imam včasih sredi stanovanja 5/4 na LTE.

Evo ravno kar narejen speed test in telekomova žalost

IMG_3049.PNG
 

Daniel

Fizikalc
21. dec 2007
2.284
16
38
Čist simpl, preberi še 1x, lepo piše
Sem. Po moje je sporno, da je podpis, da si paket prevzel isto, kot bi podpisal pogodbo. Torej ti lahko nekdo na dom pošlje spisano priznanje (vem, pretiravam), da si zagrešil umor, ti paket prevzameš ker te pač zanima kaj neki ti je kdo poslal, oni tvoj podpis skopirajo na priznanje in te strpajo za rešetke... Kdaj smo nehali ločevati podpise prejema pošiljk in prejema pogodb, glede na to, da gre za dve povsem različni stvari? Mimogrede, tudi pri nas na vasi večinoma vsi podpisujemo za vse, ker nas poštarji poznajo...
 
Všečki: luciano

Marburg

Pripravnik
18. avg 2007
836
16
18
No tole pa sploh ni krivda DPD. No, mogoče v tem primeru.
Tak način dela je vsesplošna Telemachova praksa. Samo da se štanca nove naročnine na vsak način, prek telefona seveda.
Pri Telesmehu je ta nacin privabljanja novih oslov standard ze leta. V gornjem slucaju pa je krivda pri dpd, ker je zadevo/pošiljko podpisala mladoletna persona.
 
Všečki: XSIDE

Daniel

Fizikalc
21. dec 2007
2.284
16
38
Saj ravno to cel čas poudarjam. Kako se lahko s prevzemom pošiljke vežeš za 24 mesecev, po katerem zakonu? So v tej državi nadzorne institucije same sebi namen?

Tudi mene so pred dnevi klicali in želeli mojo sestro, ki že 20 let živi drugje, češ da imajo zanjo velik popust ker ima njihove stacionarne storitve. Ker se podarjenemu konju ne gleda v zobe sem jim dal njeno telefonsko (ki jo sicer imajo) in so jo klicali, ter ji ponujali mobilne pakete (ki jih ima že nekaj časa sklenjene pri njih, zraven stacionarnih). Ko je povedala, da je že naročnik pa samo "Hvala, Adijo". Res pravi biseri, rit ne ve kaj glava dela in obratno.
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
2.776
23
38
::1/128
Ne vem, kako je bilo v teh primerih, ampak edinkrat, ko sem preko DPD podpisoval pogodbo, sem jo dobil za prebrat pred podpisom. Pred parini dnevi je podpisoval tudi kolega in niti slučajno niso pustili, da bi kdo drug podpisal (kar je seveda tudi prav), čeprav jih je hotel prepričat, ker ga ni bilo doma.

Pa tudi sicer bi prej rekel, da so te fore s pošiljanjem "neobvezujoče ponudbe", ki je v resnici pogodba, bolj stvar njihovih pooblaščemcev. Vsaj glede na to, kaj je za prebrat po forumih, kakšnih vse načinov se poslužujejo, da bi prišli do svoje provizije. Vsekakor malo več kontrole nad njimi ne bi škodilo.
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
2.776
23
38
::1/128
Jah super, če si uspel v Banovcih istočasno namerit toliko več. Meni je tudi to kar sem nameril dovolj in se mi zdi daleč od poraznega. Nalepil sem pa samo zaradi primerjave 4G in 3G (nanašujoč se na primerjave nekaterih drugih uporabnikov zgoraj, ki ne opažano bjstvene razlike na 4G) , ker se po mojih izkušnjah vseeno 4G pri Telemachu obnese boljše kot 3G tako z vidika latence kot prepustnosti.

Pa tudi sicer nimam nekih težav z mobilnim netom pri njih. Sicer tudi z A1 nisem imel težav ampak sem plačeval precej več, za nameček sem imel pa dovolj tega, da bi moral za menjavo na dražji paket plačat strošek menjave (20 in enkrat celo 40€) + odplačat vezavo na starem paketu, ki nikakor no bil konkurenčen. Trenutni paket na Telemachu se mi je sicer že dvakrat podražal, so pa vsaj ene 5x že povečali koločine, medtem ko so pri A1 lepo izdajali nove pakete in kasirali še za menjave zraven.
 

Deky_

Fizikalc
2. nov 2007
3.621
68
48
Gamero

Kot si reku nikoli ni bila cena menjava paketa 40 eurov ampak 20 eurov.. Trenutno je 9.99 eura če pa kako lepo besedo poveš pa tut zastonj ;)

XSIDE

Malo zavajaš z tem da je bla menjava paketa 40 eurov itn..
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
2.776
23
38
::1/128
Gamero

Kot si reku nikoli ni bila cena menjava paketa 40 eurov ampak 20 eurov.. Trenutno je 9.99 eura če pa kako lepo besedo poveš pa tut zastonj ;)

XSIDE

Malo zavajaš z tem da je bla menjava paketa 40 eurov itn..
Nič ne zavajam. Je bilo še za časa Simobila. Nazadnje, ko sem želel menjati na nek dražji paket z bistveno več vključenih količin je bilo res 20€ (+ poplačilo ugodnosti, ker bi moral odplačati vezavo), samo sem potem počakal (skoraj) do konca vezave in menjal ponudnika, prejšno naročnino pa samo spremenil v paket SIMPL na račun (brez naročnine) - takrat že res za 10€. Pred tem sem pa definitivno že menjal paket, kjer je bila menjava (na točno določen paket) 40€. Se mi pa niti slučajno ne da sedaj iskat kdaj in kateri je to bil, je bil pa edini, za katerega je bilo za moje potrebe vredno menjat in sem nakoncu tudi plačal menjavo, čeprav se mi je zdelo butasto.