nov električni avto,nasveti za nakup

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.441
1.157
113
Nic. Mi gremo v pogubo in pozabo... Še kompleks večvrednosti bo zamrl, ker ne znamo narediti niti dovolj otrok, da bi ga naprej ponesli in gojili. Pa ni to neka komplicirana in visokokvalificirana zadeva.

Tocno tako. Za nase je ocitno prehud zalogaj, bojo juzni resil ta "grozen" problem. Sej menda sploh ni panike, sm Slovenije kot take bo vedno manj.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.229
12.768
113
HW pride po posti in ga zmontiras pod kozolcem.
Zanima me kako bo potekala diagnostika napak? Brez tovarniske diagnostike? Preko "OTA"?
Sicer pa je mene posteno strah tega OTA v primeru izrednih razmer. Imamo v trenutku lahko nepremicnine..
tale OTA in fisker odnesel recimo magno... cajamo, kokice ...

prvo jag, pol fisker, zdaj el. G, zdaj pa še kitajci dali fakica. Žalostna zgodba.

managerji in odlocevalci pa verjetno 5 do 6 mestne mesečne plače. Arhipelag bi bil za take.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

mtl

Guru
19. jul 2007
11.035
699
113
Kras
www.mtl.si
pubeci!

kitaci sem, kitajci tja
Jaz pa se ne bi strinjal s tem. Nemci so se že pobrali in se mi zdi, da že delajo konkurenčna EV vozila na evropskem in zda trgu (ID7, BMW i serija). Renault je recimo s petko tudi zadel, prihaja Twingo, ki izgleda izjemno zanimiv.
Seveda je pa bil prvi pogoj, da so se spustili z oderuških covid cen.

Na kitajskem so pa po mojem out, ker tam moraš blink tech prodajati in to vsakega pol leta novo, sicer si nezanimiv. Čeprav recimo Audi je že štartal s kitajsko znamko AUDI, kjer bodo vozila narejena s kitajskim partnerjem. Ali bo uspelo, se bo pa šele videlo.

Hkrati postaja vsem jasno, da je prepoved ICE 2035 neka nedosegljiva mantra in menim, da bo ta neumnost slej ko prej tudi uradno zvodenela. Na ICE področju pa je zahod še vedno vodilen.

Dodatno veliko EU držav spreminja subvencije, da so kitajski EVji izločeni.

Prihaja pa v naslednjih nekaj mesecih še kar nekaj novosti, ki bi morale postaviti evropske EVje na boljšo pozicijo.

Tako da jaz sem bolj optimističen, kot sem bil pol leta nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.160
7.370
113
2035 je predvidedan "prepoved" prodaja vozil, ki onesnažujejo, torej ne pomeni da bodo ostali samo BEV...verjetno bodo kakšni na plin še dopustni in pa na "non-pollution" dizel/bencin?

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.160
7.370
113
Še vedno je to samo politična odličitev, če jutri prepovedo ICE, a mislite da potem pa bo folk še naprej fural z dinozavri in nihče več kupoval nove? mogoče par mesecev bunjenja in šopirjenja, kot v kovid času, potem pa vsi nastavit rokico in po cepivo.

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0

jezek

Guru
24. jul 2008
4.964
2.146
113
Od kje ideja da kitajci menjajo modele na pol leta? Pri nas najbolj prodajan model (forthing) je na trgu ze 5 let, v prakticno nespremenjeni obliki. Delezen zgolj drobnih sprememb v multimediji in asistencnih sistemih. Po petih letih je vsak Bavarec ze "zastarel", saj vrzejo vmes vsaj en FL, ce ne dva. Npr. ravno je kolega vzel petico (ranga 80k)...pa sem ga razveselil, da je ze na poti nova.... Koliko si potem popusil na švabu, in koliko na kitaju?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.160
7.370
113

Priponke

• 1756107978960.png
    1756107978960.png
    127 KB · Ogledi: 27

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.066
12.478
113
kod Džej-Zija
A se ti zavedaš, da govoriš o par procentih? Tisti, ki si lahko privoščijo. Kaj pa tisti, ki si ne morejo, pa še okoliščine jim ne dopuščajo? Boš spet kak darjanizem izvalil?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.160
7.370
113
A se ti zavedaš, da govoriš o par procentih? Tisti, ki si lahko privoščijo. Kaj pa tisti, ki si ne morejo, pa še okoliščine jim ne dopuščajo? Boš spet kak darjanizem izvalil?
Taki bodo pa itak vozili dinozavre, dokler ne bodo za v prešo, potem pa rabljenega EV...saj teh je že zdaj polno, kaj bo šele čez 10 let.

Za takšne pa potem pač na pumpe samo tisti "bio" dizel al kaj je že...ko ne onesnažuje

• Haha
Reactions: WeWatchingYou

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.617
1.563
113
Samo se mora avtoindustrija obrnit za 180% stopinj. S tem mislim predvsem nanpametne moznosti servisiranja, popravil. Trg rabljenih EV je dobesedno mrtev tocno iz tega razloga. Strahu pred nepredvidljivim, izven garancije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.160
7.370
113
Samo "popravilo" baterij je nekaj novega...vse ostalo pa že obstaja...torej elektromotorje se šraufa že "100 let"...tu ni razlike

baterije so nekaj novega...ampak tu je tako mali procent pokvarljivosti da vprašanje če se splača...verjetno se zato industrija ne prilagodi in pač pusti to "kozolčarjem".

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.617
1.563
113
Saj pa EV ni samo baterija in elektromotor. V bistvu berem o vseh drugih bedarijah prej, kot pa o teh dveh.