nlb klik

erikson

Guru
25. avg 2007
23.791
7.492
113
Meni sicer deluje oboje... tako iOS aplikacija, kot tudi prijava v spletni KLIK ... So pa sedaj prvi ekran malo prilagodili in je cela ikona "Slikaj in Placaj" vidna ...
Ali na iOS nova aplikacija pravilno prebere datum valute iz UPN QR? Na Androidu ga ne in da kar današnji datum.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.530
1.044
113
Ali na iOS nova aplikacija pravilno prebere datum valute iz UPN QR? Na Androidu ga ne in da kar današnji datum.

Na iOS od kar pomnim je današnji datum in ne datum valute.

Menda bo funkcija, da prebere datum valute na voljo v paketu Premium Plus Plus in bo stal 19,90€ :valjamse:

Btw. Odprl sem trgovalni račun na NLB in kupil nekaj delnic. Seveda preko aplikacije ne moreš. Nisem si pa niti v sanjah predstavljal, da je platforma tako v kur**. Danes kupiš npr. za 10.000 delnic in recimo za to dobiš 500 delnic. Čez pol leta pogledaš in nimaš enega samega grafa, ali pa drugega podatka o gibanju tvojega premoženja da vidiš, koliko je sedaj teh 500 delnic vrednih. In to banka z največ zaposlenimi v IT. :bonk::bonk:

• Všeč mi je
Reactions: erikson

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.315
7.720
113
Torej enemu podjetju plačujem vsak mesec račun že leto in pol - torej ni noben nov naslovnik in ga imam tudi shranjenega med prejemniki in vedno od tam poiščem...

Kak dan nazaj, ko sem nazadnje plačevala, pa mi je transakcijo zavrnilo. Dobila sem sms, naj v namen na prva 4 mesta odtipkam neke 3 črke in dvopičje in poskusim znova. Potem je šlo. Je to kaka nova varnostna finta?

erikson

Guru
25. avg 2007
23.791
7.492
113
Mogoče je povezano z VoP. Ali je zapis naziva podjetja identičen kot naprimer v Biziju? To naj bi sicer uvedli s takojšnjimi plačili 9. oktobra (prejemnik bo imel denar na TRR v 10 sekundah 24/7).

Kaj je preverjanje imena prejemnika (VoP)?

To je dodatna varnostna funkcija, ki preveri, ali se IBAN ujema z vnesenim imenom oz. nazivom prejemnika. Prejeli boste eno izmed obvestil:

• Ujemanje - Preverjanje prejemnika plačila se ujema
  • Delno ujemanje - Preverjanje prejemnika plačila se delno ujema (prejeli boste pravilni/popolni naziv prejemnika)
  • Ni ujemanja - Preverjanje prejemnika plačila se ne ujema
  • Preverjanje ni mogoče - Preverjanje prejemnika za navedeni IBAN ni mogoče
Če se podatki ne ujemajo, vas bomo opozorili na možnost napačnega nakazila. Odločitev, ali plačilo kljub temu izvedete, bo vaša.

Kaj konkretno pomenijo posamezni odgovori preverjanja prejemnika (VoP)?

• Ujemanje - Preverjanje prejemnika plačila se ujema: pomeni, da se IBAN plačilnega računa prejemnika plačila in ime in priimek (ali naziv pravne osebe) prejemnika plačila, ki sta navedena na plačilnem nalogu ujemata.
  • Delno ujemanje - Preverjanje prejemnika plačila se delno ujema: pomeni, da se ime in priimek (ali naziv pravne osebe) prejemnika plačila samo delno ujema s podatki pri navedenem IBAN-u. Npr: V digitalno banko ste vnesli prejemnika Tonček Novak in IBAN. Pravilno ime in priimek za navedeni IBAN je Tone Novak, ki ga boste samodejno prejeli.
  • Ni ujemanja - Preverjanje prejemnika plačila se ne ujema: pomeni, da se ime in priimek (ali naziv pravne osebe) prejemnika plačila ne ujema s podatki pri navedenem IBAN-u.
  • Npr: V digitalno banko ste vnesli prejemnico Manja Novak in IBAN, pravilna prejemnica za navedeni IBAN pa je Marija Novak, zato boste prejeli zgornje obvestilo. Hkrati boste opozorjeni, da v primeru nadaljevanja navedenega plačila lahko pride do tega da sredstev ne bo prejel želeni prejemnik plačila za kar banka ne prevzema odgovornosti.
  • Preverjanje prejemnika za navedeni IBAN ni mogoče: to obvestilo boste prejeli npr. v primeru, če banka prejemnika (še) ne bo zagotavljala preverjanja prejemnika plačil (VoP).

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.315
7.720
113
Seveda... Torej podjetja imajo javne racune. Odtipkam TRR in program sam najde naslovnika. Potem shranim prejemnika in naslednjic tam poiscem.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.530
1.044
113
Torej enemu podjetju plačujem vsak mesec račun že leto in pol - torej ni noben nov naslovnik in ga imam tudi shranjenega med prejemniki in vedno od tam poiščem...

Kak dan nazaj, ko sem nazadnje plačevala, pa mi je transakcijo zavrnilo. Dobila sem sms, naj v namen na prva 4 mesta odtipkam neke 3 črke in dvopičje in poskusim znova. Potem je šlo. Je to kaka nova varnostna finta?
A si v tujino nakazovala? Meni se je to parkrat zgodilo, ko sem sicer nakazoval sam sebi na drugo banko v tujini.