Nissan Leaf

14. avg 2009
7.093
539
113
Tudi vidva slabo bereta kar sem jaz napisal.

Še enkrat - po celotni Šrilanki sem videl precej Leafov - verjetno 1. generacija - in ne niso samo po mestih sem in tja skakali.
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
4.677
43
48
www.jernej.org
Ti pa ne bereš, kaj ona dva pišeta. Ti si na podlagi opazovanja, da imajo na Šrilanki veliko Leafov, prišel do zaključka, da avto ni slab. Po drugi plati ti pa pišejo (in hkrati prikazujejo z realnimi podatki), da ima Leaf probleme z degradacijo baterije (kar še ne pomeni, da je slab avto). Konec koncev je Leaf najbolj prodajani EV na svetu. Je pa daleč od tega, da bi bil najboljši EV na svetu. Jaz osebno ga ne bi kupil (zaradi relativno majhnega dometa, ki je skupaj z degradacijo baterije lahko čez čas že kritičen).
 
14. avg 2009
7.093
539
113
Še enkrat bom počasi napisal: degradacija gor ali dol, Leafov 1 je na cestah po svetu (sami ugotavljate to!) največ od EVjev. In ne postavljajte se na ku.čevo pozicijo evropejca s polno ritijo in prepolnim trgom rabljenih vozil. Leaf tam ni noben odpadek za mali denar.

Ste povsem zgrešili moj point prvega posta: namreč ravno nekateri trdite, da je Leaf slab, da ne rečem zanič, ker ima probleme z degradacijo, jaz samo pravim, da v real lifu le ta očitno ni tako velik problem. In nikjer ne trdim, da je najboljši EV avto na svetu!
 

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
114
0
16
Moje izkušnje. Ni nujno, da ga vsak dan polnim. Ko pa grem na daljšo vožnjo nad 200 km, potem si že vzamem kakšne pol urce za kavo in sendvič, takrat si dopolnim do naslednjih 200 km. Ja res je nisem poslovnež, ki mora biti čez 8 ur v Berlinu. Kaj pa cena km, to vas ne mika. kaj pa ekologija. Ja malo šprotnega dirkalnega duha, je potrebno ohranit za bencince.
 

pol3ni

Pripravnik
10. jan 2011
101
1
18
Idrija
Vem da ni pravi letni čas ampak vseeno.Kako ti avti gredo v samem snegu v primerjavi z navadnimi avti.Ko je recimo cca 10 cm snega na cesti in imate pred sabo klanec.Sam sem bolj iz hribovskih vasi pa me samo za info zanima-praktične izkušnje če je možno
 
2. jul 2008
2.546
243
63
Električni avto po snegu ne morejo voziti in pika. Zaradi same kemijske zasnove baterij, ki oddajajo elektrolitsko sevanje namreč pod električnim avtom pozimi nastaja čisti led, kar pomeni da avto lahko tudi ko stoji na mestu zacne zdrsavati :bonk:

Kaj pa naj bi bilo pri električnem avtu drugače kot klasiki? 4 gume večinoma imajo, sam avto pa je malo težji od primerljivih ICE avtomobilov, to je pa to.