Nika Zorjan vs. Raay

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.693
3.342
113
Motiš se, oz. ne poznaš scene. Kolikor sem uspel prebrat je Nika na s.p. z ekskluzivno pogodbo z Raayem in Marjetko. Nika je odgovorna za svoje prispevke plačevat in jih tudi je, ampak je sedaj (verjetno ne sama) ugotovila, da s temi najnižjimi prispevki ne bo glih kruha in po moje je šla sedaj na to, da je šlo dejansko za delovno razmerje in iz tega zahteva "doplačilo" prispevkov. Tak na kratko.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in MrDaco

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.610
16.942
113
Moje info "iz prve roke" (Sazas) pravijo, da (kot praktično vedno) slika ni ravno črno-bela ter imajo vsi v temu konfliktu udeleženi nekaj masla na glavi kar si potem osebno glede na ostale info interpretiram kot obstoj za Niko ne ravno najbolj optimalne pogodbe s strani M&R ter ne ravno najbolj korektno reševanje tega s strani Nike.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.129
614
113
A ni tako, da če FURS ugotovi, da je šlo za odvisno delo, se dodatni davki izterjajo od izplačevalca?

Pa ta znesek je kar visok. Pri povprečni plači za 10 let.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.525
453
83
Moje info "iz prve roke" (Sazas) pravijo, da (kot praktično vedno) slika ni ravno črno-bela ter imajo vsi v temu konfliktu udeleženi nekaj masla na glavi kar si potem osebno glede na ostale info interpretiram kot obstoj za Niko ne ravno najbolj optimalne pogodbe s strani M&R ter ne ravno najbolj korektno reševanje tega s strani Nike.
In vsi iz branze kolnejo na trio da se Furs ne spomni v cesanje financnih knjig vsem ki imajo registrirano mjuzo.

• Haha
Reactions: delter333

hgard

Guru
22. jul 2007
4.129
614
113
Zdaj vidim kako so prišli do tega zneska (piše tule).

Za vsak znesek, ki ji je bil nakazan, bi se moral obravnavati kot plača in firma bi morala obračunati davke in prispevke.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.394
1.299
113
43
Nika meni ne deluje da bi bila sposobna sama "kuža pazi" napisat, tako da je kar na mestu pripomba. Pa če začne izjavo z "umetnica" so tudi takoj minus točke. Msilim da je naš Goba kolega z njo, bo kaj več povedal.

Glede avtorstva in pravic mislim da je jasno kdo ima prav in da se je pozanimal o temu prej s svojim odvetnikom (ki ga celo ima), tako da drugi strani kaj več kot medijski spin ne ostane.

Sicer mi je zanimivo da njen s.p. nima več dohodkov od RTVja (vir Erar), možno da spada celo v tisto kvoto "stalnih" sodelavcev in dobiva redno plačo (aka. prisesani na joške države za nič delat).
Jaz samo njeno sestro poznam. In ona je na stran svoje sestre :fredi:
To je vse kar vem in hočem vedit