Nika Zorjan vs. Raay

hgard

Guru
22. jul 2007
4.129
614
113
Evo, pa imamo prvovrstni škandal na slovenski glasbeni sceni. Raay je onemogočil skoraj vse pesmi Nike Zorjan na Youtubu.
Ne vem kakšno pogodbo imata ampak tole se mu zna maščevati.

Niko je na Instagramu podprlo precej glasbenikov, ki se ga očitno ne bojijo več.

zorjan-vs-raay-01.png

zorjan-vs-raay-02.png

zorjan-vs-raay-03.png

hgard

Guru
22. jul 2007
4.129
614
113
A da je predstava za javnost? Kolikor se gnojnice zdajle zliva po Raayu, ne verjamem. Razen če je hotel izvedeti kdo mu je zvest.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.581
-1.093
48
Valparaiso
čudi me, da youtube na pobriše vsega zorjan/raay sra...

ma kdo to posluša :) nobene škode

je pa zanimivo, da tako bedne muzike ne spravi sama skupaj, da rabi neke raaye in marjetke

verjetno manjko glasbene izobrazbe

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.435
4.344
113
Nika meni ne deluje da bi bila sposobna sama "kuža pazi" napisat, tako da je kar na mestu pripomba. Pa če začne izjavo z "umetnica" so tudi takoj minus točke. Msilim da je naš Goba kolega z njo, bo kaj več povedal.

Glede avtorstva in pravic mislim da je jasno kdo ima prav in da se je pozanimal o temu prej s svojim odvetnikom (ki ga celo ima), tako da drugi strani kaj več kot medijski spin ne ostane.

Sicer mi je zanimivo da njen s.p. nima več dohodkov od RTVja (vir Erar), možno da spada celo v tisto kvoto "stalnih" sodelavcev in dobiva redno plačo (aka. prisesani na joške države za nič delat).

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.170
2.390
113
Da boš zahteval 134k€ brez pravne podlage in dokazov, je meni malo sumljiva. Če bi jaz dobil takšno zahtevo brez dokazov, bi rekel samo, se vidimo na sodišču in srečno, naj mediji pišejo na polno.

Med komentarji na IG-ju sem zasledil, da je nekaj glasbenikov imelo probleme pri Marjetki&Raay-u, tudi pravnih na sodišču.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.238
6.991
113
YouTube je glede tega kar strog in če nekdo za tri video posnetke prijavi kršitev avtorskih pravic, lahko YouTube trajno ukine račun.

Vauksa so naprimer izsiljevali tako, da so mu par posnetkov prijavili in ker mu je grozila ukinitev YouTube računa, je izsiljevalcem plačal, da so umaknili pritožbe.

Nika Zorjan ima na svojem kanalu enega najbolj gledanih video posnetkov vseh slovenskih YouTuberjev (47 milijonov ogledov).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.838
6.788
113
A sem jaz takole od daleč prav razumel, da je mela punca s.p. in ji je vsa ta leta pasalo, da so bili prihodki iz njenega sodelovanja z unima dvema precej višji in prispevki precej nižji, kot če bi bila pri njima zaposlena? Zdaj je pa po mnogo letih pogruntala, da je imelo njeno sodelovanje pravzaprav "vse prvine redne zaposlitve" in bi zdaj rada še vso razliko (verjetno prispevkov, da bo pemzija višja) za nazaj? Meni se zdi en malo nor tukaj. Mogoče jaz, ker mi ni dovolj mar za tole, da bi razumel za kaj se točno pravzaprav sploh gre.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.673
1.223
113
Ah, punci so zrastli apetiti. Rada bi bila lepa, se malo smejčkala, imela nove joške, potovala po svetu, zapela en komad in lepo živela od tega.

Veže pa jo pogodba, saj smo leta 2025.

Naj gre po svoje, pa vidimo, če ji bo ratalo... Še vedno ji ostane profil na OF, saj ima potencial...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in novaa

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.693
3.342
113
Nisi glih na tekočem: hoče it na svoje in je tudi dala odpoved Raj-u ( :fredi: ) in tudi onadva se strinjata da gre, samo se ne zmorejo zmenit glede "odpravnine" in ostalih $$$ malenkosti.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.634
5.282
113
Punca bi verjetno od vsega dela kaj več rada dobila kot pa določene slabe procente in obljube o večjih zaslužkih kasneje,
ni edina branža kjer začetnike dobr izžamejo, ko se pa hočejo osamosvojit jih pa blokirajo...

Ko je Pavovca lani kap položila, je določen "manager" takoj vabil k sebi njegove varovance, češ da z njim je itak konec itd...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.648
6.861
113
Če prav razumem, Nika želi da Ray plača prispevke. Se pravi rada bi imela plačano delovno dobo, penzijo in ostale obveznosti. Nisem iz tega hofa, se pa vprašunem, če se te reči sploh lahko plačajo za nazaj?
Če pa redno niso bili prispevki plačani, pa je tako ali tako treba aktivirat inšpekcijo, ker nekaj ni v redu v tej situaciji. In če onadva ljepotana nista plačevala, bo pa treba firmico zaptet, ali se motim?

• Všeč mi je
Reactions: motofrik