Nika Zorjan vs. Raay

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.975
7.424
113
Ce je narava dela taka, da mora hodit v firmo vsak dan in recimo tam tapkat na racunalnikih 8h/dan - 40h/teden, potem bos težko glumil, da se ti ni sanjalo...

Ce je narava dela taka, da sicer nalozis kar nekaj dela v dolocenem casovnem roku in na dogovorjen dan pricakujes naroceno, vmes pa se ne ukvarjas s tem kje dela, kako dela, na cem dela, kdaj dela, koliko casa dela in ali dela se kaj, je pa lazje. ITjevci delajo tako, npr...

Procent dohodka je bil zame dealbrejker, ker sem v prvi grupi. Torej sem hodila okoli in delala na njihovih masinah z njihovimi materiali, samo storitev sem obracunala. Recimo onemu v drugi kategoriji je pa bolj to, s cigavimi stvarmi dela. Pred korono, ko delo od doma se ni bilo tok popularno, je bilo se lazje.

. Tukaj sem ze parkrat naletela na zid, ko je nebroj ljudi prepričanih in bi najbrz tudi sami v taki poziciji tako delovali - s.p.ju prepovedo delati drugje.

Pri nekaterih poklicih pa - zakonodaja nalozi potencialnemu delodajalcu, da mora to vedeti in zadeva resena...

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.804
3.398
113
Mogoče tisti v življenju niso delali drugega kot bili prisesani na joško - katerokoli in/ali kakršnokoli. ;)

Luka je vsaj kompresorje prodajal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.975
7.424
113
Luka Basi s tem sporocilom lepo opisuje odvisno razmerje. In na koncu bodo se zanj plačevali prispevke za nazaj. Nima sicer veze, ce se bo FURS zganil, bo preveril vse pogodbe in pogodbenike.

Raaj produkcija, d.o.o. gre v stečaj, dobimo Raaj Produkcija 1, d.o.o.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.691
4.926
113
Basi je odličen prijatelj Raaya, tako, da njega brati je brezveze.
To kar piše zgoraj glede pogodbe in pravil je dokaj standard v glasbeni industriji. V tujini, kjer se podpiše te pogodbe sicer običajno na dolgi rok izvajalci zaslužijo več, pri nas pa so zneski pač nizki in temu primerno vse skupaj izgleda bedno. Poanta vsega je, da je Nika podpisala tako pogodbo. Lahko je ne bi. Lahko bi sprejela kakšno drugo, šla naprej solo, ampak se je odločila - verjetno ne sama - da podpiše z "vročim" Raayem, ki ji je rihtal nastope, pisal pesmi, snemal pesmi, videospote, itd. In pobral velik del njenih prihodkov. Če je po pogodbi vse čisto in je dobila nakazane pogodbene vrednosti, potem nima kaj.

Bolj mi je zanimivo, da ko je želela prekiniti sodelovanje, da je šel Raay toliko zapenjat, tudi, če bi po nekih pravilih/pogodbah lahko. Očitno mu je Nika prinašala več denarja, kot mislimo ali pa mu gre slabo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.804
3.398
113
Sklenjena pogodba je sigurno v škodo izvajalca, ampak a niso vsi v zgodbi polnoletni in imajo pred podpisom možnost posvetovanja z odvetnikom.

Mimogrede: piše 260€ bruto MINIMALNO.

Je pa razmerje vseeno izkoriščevalsko, ampak verjetno ji noben ni roke lomil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.607
9.945
113
Me prav zanima, če je taka pogodba sploh veljavna? Tu gre že skoraj za suženjski odnos.
Suženjski odnos? Luka Prikeržnik bi pač prodajal kompresorje, tko ga je pa Raay imenoval v nekaj kar se prime, oblekel, obul, naučil pet in plesat, založil ga je s hiti, ki so več kot očitno prijeti po balkanu, video produkcijo, stilisti, ni da ni. Kok je to vredno, je vredno ekskluzive in 50% zaslužka od glasbe?
Če mene vprašaš, sta z izbrisom komadov nardila sebi več škode kot koristi, ker smo Slovenci pač pregovorno nevoščljivi, če nekomu gre in se zelo radi postavimo na stran tistega, ki zaigra ubogo žrtev. Samo da pa rečeš da je nekaj suženjsko, pa sploh ne zastopiš v čemu je trik je pa tud mal noro.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.971
10.124
113
MB
Zaposleni v AboutYou sploh niso vedeli, da Marjetka pol oblačil vzame zase, zato se ta oblačila sploh niso pojavila v oglasih, čeprav so jih dali s tem namenom.

Generirano z AI
Ker je polovico oblačil vzela Marjetka je bilo kar nekaj težav na snemanju, saj se je obseg oblačil, ki so na voljo za oglase bistveno zmanjšal, ampak Marjetke naj to ne bi motilo.

kaka klošarija.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

zakon

Guru
16. maj 2008
9.026
955
113
toti Maribor
Suženjski odnos? Luka Prikeržnik bi pač prodajal kompresorje, tko ga je pa Raay imenoval v nekaj kar se prime, oblekel, obul, naučil pet in plesat, založil ga je s hiti, ki so več kot očitno prijeti po balkanu, video produkcijo, stilisti, ni da ni. Kok je to vredno, je vredno ekskluzive in 50% zaslužka od glasbe?
Če mene vprašaš, sta z izbrisom komadov nardila sebi več škode kot koristi, ker smo Slovenci pač pregovorno nevoščljivi, če nekomu gre, samo da pa rečeš da je nekaj suženjsko, pa sploh ne zastopiš v čemu je trik je pa tud mal noro.
1. sem napisal skoraj in ne da je suženjska
2. taka pogodba bi verjetno na sodišču padla, saj gre verjetno za enako foro kot pri švicarskih frankih, ki je bistveno v škodo Niki

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj
2. okt 2007
3.984
2.520
113
očitno jima ne gre slabo, prihodki pa strmo rastejo

1748335349651.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.975
7.424
113
Kar vam ne gre je, da nekatere pogodbe ne valjajo, niti ce se obe strani strinjata. In tale opis Basija je lepo opis odvisnega razmerja, ko bi raaya morala zaposliti niko.

• Všeč mi je
Reactions: zakon