Nakup minibagra na aliexpresu?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.931
5.248
113
To ko kliknete na tako zadevo razmislite kaj? Al si rečeš pa to je to.
Bager za 700€, ja to se sliši legit. Za ta denar bo ziher kvalitetna zadeva, uporabljeni top materiali, železo močno, švasi na nivoju, motor kvalitetn Kubota (čeprav je celi bager cenejši kot samo motor ampak pustimo malenkosti). Črpalke tudi. To mi bo služlo leta in leta brez nekih večjih težav.
....
Kot redki zadenejo Jackpot, zakaj ne dopustš možnosti, da se tudi tukaj komu "Marija pokaže"?! :evil:

Jaz sem tudi zadel z EV kablom za polnjenje iz 99 na cca 50. ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
315
75
28
ok, ne vem kako se vi menite... jaz sem si pripeljal 1 bager 1,2t s parimi priključki. pa še marsikaj.
kitajci tudi eno stvar pošljejo od koderkoli. pač je strošek toliko večji, sam jo.

sedaj je mislim da najcenejši prevoz. najdražji pa pride okrog kitajskega novega leta.

lp

Kakšna podrobnost?
Lahko na zasebno. In tudi proti plačilu za tvoj čas. In/ali pomoč, če se tako dogovoriva.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.208
369
83
41
Max 2k iz kitajske...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.845
17
38
Stara Bučka
Lani (2025) sem kupil mulčer, 100 cm, na gosenicah, z dizel motorjem 12 KM na Alibaba. Dostavljeno na dom me je prišlo 2400. Isto take mulčerje pri nas prodajajo okoli 4000 jurje. Od plačila je trajalo štiri mesece. Ko so se pojavile težave z vožnjo naravnost in daljinskimi komandami, so mi brez debate obljubili nove dele na njihov strošek, plačati pa moram carino in DDV. Prevoz je njihov strošek. Roba sicer še ni prispela, vendar mi je FedEx že poslal obvestilo o prevozu pošiljke.
Y10.jpg

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.774
6.627
113
Lani (2025) sem kupil mulčer, 100 cm, na gosenicah, z dizel motorjem 12 KM na Alibaba. Dostavljeno na dom me je prišlo 2400. Isto take mulčerje pri nas prodajajo okoli 4000 jurje. Od plačila je trajalo štiri mesece. Ko so se pojavile težave z vožnjo naravnost in daljinskimi komandami, so mi brez debate obljubili nove dele na njihov strošek, plačati pa moram carino in DDV. Prevoz je njihov strošek. Roba sicer še ni prispela, vendar mi je FedEx že poslal obvestilo o prevozu pošiljke.
Poglej priponko 103585

Za kakšno površino to uporabljaš?

mtl

Guru
19. jul 2007
11.439
1.057
113
Kras
www.mtl.si
najem se ne splača. oziroma se splača če maš nekaj malega za nardit in si fertik. Če veš da bo delo v nekem dolgem časovnem obdobju se dosti bolj splač anakup in prodaja.
Tudi sam sem prišel do tega zaključka.
Ker imam kar nekaj stvari po parceli za urediti, bi najraje kupil nekaj rabljenega in potem po uporabi prodal naprej. Rabil bi tudi pikhamer (kakorkoli se temu slovensko reće) za razbijanje manjših skal. Res manjših, vem da te zadeve niso namenjene za skalovje :).
Kakšen nasvet, na kaj paziti pri tem in kaj kupiti? Kje se te zadeve prodajajo? Predvsem me nazaj drži možnost, da zna biti zadeva zjahana in potem samo popravljaš namesto, da bi delal.
Kubota. Katere znamke so še kvalitetne?
Se splača gledati za uvoz?
Ve morda kdo za koga, da prodaja nezlorabljeno zadevo?

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
61
104
33
Lahko napišem svoje izkušnje s Kitajcem za 6k. Kupil sem novega. Imam 3 žlice (20 cm, 40 cm in planirko 60 cm). Dodatno sem dokupil še vrtalnik za zemljo.

Rabljene Kubote, Yanmarji, Takeuchiji pod 8k, kar sem takrat gledal, so bili v obupnem stanju z več tisoč urami na števcu.

Kitajci imajo v vseh teh poceni mini bagrih isti dizel motor - enocilindrski Koop 10 KM. Za osnovne reči je dovolj. Ne more pa se primerjati z japonskimi 3-cilindrskimi variantami.

Plusi:
- Poceni, vse mehansko in "primitivno", rezervni deli pašejo križem-kražem od različnih kitajcev.

- Žlice in priključki so poceni.

- Glede na ceno presenetljivo dobra kvaliteta izdelave.

Minusi:
- Hidravlika je "jerky". Treba se je navaditi, da ročice potiskaš in spuščaš počasi, sicer cuka in skače kot mlado žrebe. Posledica ene same majhne hidro črpalke za celotno hidravliko in tega, da nima ventilov za "glajenje".

- Naenkrat lahko premikaš samo eno hidravliko. Isto kot prej, posledica samo ene majhne hidro črpalke za vse. Ne moreš se recimo obračati in istočasno premikati roko/žlico. Sicer gre, ampak nima smisla, ker črpalka ne sfolga obojega z normalno hitrostjo.

- Pri zelo težki, zbiti, ilovnati zemlji mu lahko zmanjka moči za zajem s celo žlico. Je treba počasi in postopoma.

- Nima hladilnika hidravličnega olja in filtra hidravličnega olja (vsaj ti poceni ga nimajo). Sam sem oboje vgradil naknadno.

Moj je 1-tonski. To je minimum za karkoli. Lažjih nima smisla gledati, ker imajo premalo lastne teže in namesto, da bi žlico zaril v zemljo, samo dviguješ bager na mestu. Že 1-tonski je pri suhi, zbiti zemlji včasih premalo.

Fino je, če ima možnost razširitve podvozja/gosenic za večjo stabilnost. Prav pride tudi lomljiva roka.

Za pikhamer bodi pozoren, da ima bager ekstra hidravlično linijo, kamor ga lahko priključiš. Nimajo je vsi.

Če te zanima še kaj konkretnega, vprašaj :)

mtl

Guru
19. jul 2007
11.439
1.057
113
Kras
www.mtl.si
Lahko napišem svoje izkušnje s Kitajcem za 6k. Kupil sem novega. Imam 3 žlice (20 cm, 40 cm in planirko 60 cm). Dodatno sem dokupil še vrtalnik za zemljo.

Rabljene Kubote, Yanmarji, Takeuchiji pod 8k, kar sem takrat gledal, so bili v obupnem stanju z več tisoč urami na števcu.

Kitajci imajo v vseh teh poceni mini bagrih isti dizel motor - enocilindrski Koop 10 KM. Za osnovne reči je dovolj. Ne more pa se primerjati z japonskimi 3-cilindrskimi variantami.

Plusi:
- Poceni, vse mehansko in "primitivno", rezervni deli pašejo križem-kražem od različnih kitajcev.

- Žlice in priključki so poceni.

- Glede na ceno presenetljivo dobra kvaliteta izdelave.

Minusi:
- Hidravlika je "jerky". Treba se je navaditi, da ročice potiskaš in spuščaš počasi, sicer cuka in skače kot mlado žrebe. Posledica ene same majhne hidro črpalke za celotno hidravliko in tega, da nima ventilov za "glajenje".

- Naenkrat lahko premikaš samo eno hidravliko. Isto kot prej, posledica samo ene majhne hidro črpalke za vse. Ne moreš se recimo obračati in istočasno premikati roko/žlico. Sicer gre, ampak nima smisla, ker črpalka ne sfolga obojega z normalno hitrostjo.

- Pri zelo težki, zbiti, ilovnati zemlji mu lahko zmanjka moči za zajem s celo žlico. Je treba počasi in postopoma.

- Nima hladilnika hidravličnega olja in filtra hidravličnega olja (vsaj ti poceni ga nimajo). Sam sem oboje vgradil naknadno.

Moj je 1-tonski. To je minimum za karkoli. Lažjih nima smisla gledati, ker imajo premalo lastne teže in namesto, da bi žlico zaril v zemljo, samo dviguješ bager na mestu. Že 1-tonski je pri suhi, zbiti zemlji včasih premalo.

Fino je, če ima možnost razširitve podvozja/gosenic za večjo stabilnost. Prav pride tudi lomljiva roka.

Za pikhamer bodi pozoren, da ima bager ekstra hidravlično linijo, kamor ga lahko priključiš. Nimajo je vsi.

Če te zanima še kaj konkretnega, vprašaj :)
Hvala za zelo izčrpen odgovor.
Sem videl ja, da so japonci tam okrog 10.000 eur in gor. Kar v osnovi ni težava, ker jih itak nazaj dobiš.
Me pa vsseno zanima koliko časa ga že imaš? Kaj konkretno si delal z njim in koliko? Si imel kakšne okvare?
Kje si ga nabavil?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.208
369
83
41
jaz imam enega novega 1,2t. kitajski. ozka zlica, normalna, planirka, štemarca. bager ima tudi "prst" za prijemanje kamenja ali karkoli.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
61
104
33
Hvala za zelo izčrpen odgovor.
Sem videl ja, da so japonci tam okrog 10.000 eur in gor. Kar v osnovi ni težava, ker jih itak nazaj dobiš.
Me pa vsseno zanima koliko časa ga že imaš? Kaj konkretno si delal z njim in koliko? Si imel kakšne okvare?
Kje si ga nabavil?
Imam ga 2 leti, uporabljam ga za občasni side hustle in zase. Z njim sem do zdaj kopal jarke za razne inštalacije, vrtal luknje v zemljo za stebre, planiral teren, nalagal zemljo in šoder na prikolico, delal izkope za temelje nadstreškov in vrtnih lop.

Okvar zaenkrat ni bilo, enkrat na leto zamenjam olje v motorju, filtre in hidravlično olje. Na nekje 20 ur mažem drsne ležaje (klasika, nipli in mazalica).

Vzel sem ga pri firmi v Podplatu (google it, da ne delam reklame), ker so mi bližje. Od istega kitajskega proizvajalca jih ima tudi firma v okolici Grosuplja.

Mogoče še ena stvar, ki sem jo prej pozabil - 1-cilindrski dizel je glasen in kar lepo trese/vibrira. Glede na to, da ga imaš direkt pod ritjo, ni ravno, da bi z njim delal dolge ure vsak dan.

Če ga imaš namen prodati naprej po uporabi, je mogoče res bolje potem vzet dražjega Japonca, ker bo šel lažje v promet. Rabljenega Kitajca je težje prodati, ker kupec raje daje da še malo zraven in kupi novega. Čeprav ... mogoče je za upoštevat tudi, da ga ne boš hotel prodati, ko ga boš enkrat imel. Je kar fun igrača. :D In pri bajti vedno kaj prav pride, če le imaš prostor za ga shranjevati. Jaz z njim tudi dragi prekopavam vrt. :D

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
315
75
28
Jah, mene so tile tonski kitajci minili. Točno zaradi slabosti, ki jih je opisal Silos. Sem jih lani spomladi gledal par mesecev in bil tik pred tem, da ga vzamem (hvala Žiga), pa sem dvakrat prespal in se pogovoril sam s seboj v smislu, da je to v bistvu (precej) draga lopata (ne samo ob nakupu kot pri dejanski lopati, je treba računati tudi gorivo in vzdrževanje). Ko sem začel seštevati kaj vse bi rabil za eno normalno delo (vsaj tona in pol, raje dve, več oljnih črpalk, jostick varianta, razširljivo podnožje, lomljiva roka, hitra menjava priključkov, zavora na gosenicah - to je potrebno paziti na naklonih, poceni kitajci tega nimajo, kabina, 2 m globine, 3 m plus dviga, pa še kup dodatne opreme ..).
Če bi šel takega uvažat sam (no s pomočjo Pek007 :fredi: ) ne vem, če bi prišel kaj veliko pod 10 jurjev. Pri firmah, ki kitajce uvažajo in prodajajo plus servis (recimo Sbay iz Grosuplja - dobro, Velikega Mlačeva; ne delam reklame, samo poznam jih, ker sem v osnovi s tistih koncev) mislim, da tak tono in pol težak (plus dodatna oprema) ne pride pod 15 jurjev. 1,2 toni z jostikom in zavoro ter lomljivo roko, z dvema žlicama, brez dodatne opreme (vsak kos stane v rangu 300 do 500 ali več , govorim o planirkah, svedrih, pikhamerju in podobno) je pri njih čez 8 jurjev (bila, kakšna je zdajle nisem šel gledat). Toliko ga pa ne potrebujem, vsaj za enkrat. Bi bil pa fina igrača, kot ugotavlja Silos :cool:

Kakorkoli, kot vidim Pek007 ponuja svojega in če je isti kot lani ima pač tiste slabe stani kot jih je naštel Silos, ampak fant ga je ponujal (vsaj meni) za čisto korektno ceno z dodatno opremo vred (planirka, pikhamer zob ...), uporabljal ga je pa zase. Jaz sem si potem sicer premislil, ampak če se mene vpraša je njegova ponudba (bila) drugače super.

Še hecna zanimivost; ko sem jaz tole lani gledal in potem tudi nehal, sta se v mesecu ali dveh potem z rabljenima minibagečkoma (ne kitajca; JCB in Kubota) opremila dva neposredna soseda. Ironija na pohodu :evil:. Zdaj ko kaj rabim pač pocukam prvega, pa mi za par deset ojrov naredi kar je treba in smo kvit ...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.208
369
83
41
Jah, mene so tile tonski kitajci minili. Točno zaradi slabosti, ki jih je opisal Silos. Sem jih lani spomladi gledal par mesecev in bil tik pred tem, da ga vzamem (hvala Žiga), pa sem dvakrat prespal in se pogovoril sam s seboj v smislu, da je to v bistvu (precej) draga lopata (ne samo ob nakupu kot pri dejanski lopati, je treba računati tudi gorivo in vzdrževanje). Ko sem začel seštevati kaj vse bi rabil za eno normalno delo (vsaj tona in pol, raje dve, več oljnih črpalk, jostick varianta, razširljivo podnožje, lomljiva roka, hitra menjava priključkov, zavora na gosenicah - to je potrebno paziti na naklonih, poceni kitajci tega nimajo, kabina, 2 m globine, 3 m plus dviga, pa še kup dodatne opreme ..).
Če bi šel takega uvažat sam (no s pomočjo Pek007 :fredi: ) ne vem, če bi prišel kaj veliko pod 10 jurjev. Pri firmah, ki kitajce uvažajo in prodajajo plus servis (recimo Sbay iz Grosuplja - dobro, Velikega Mlačeva; ne delam reklame, samo poznam jih, ker sem v osnovi s tistih koncev) mislim, da tak tono in pol težak (plus dodatna oprema) ne pride pod 15 jurjev. 1,2 toni z jostikom in zavoro ter lomljivo roko, z dvema žlicama, brez dodatne opreme (vsak kos stane v rangu 300 do 500 ali več , govorim o planirkah, svedrih, pikhamerju in podobno) je pri njih čez 8 jurjev (bila, kakšna je zdajle nisem šel gledat). Toliko ga pa ne potrebujem, vsaj za enkrat. Bi bil pa fina igrača, kot ugotavlja Silos :cool:

Kakorkoli, kot vidim Pek007 ponuja svojega in če je isti kot lani ima pač tiste slabe stani kot jih je naštel Silos, ampak fant ga je ponujal (vsaj meni) za čisto korektno ceno z dodatno opremo vred (planirka, pikhamer zob ...), uporabljal ga je pa zase. Jaz sem si potem sicer premislil, ampak če se mene vpraša je njegova ponudba (bila) drugače super.

Še hecna zanimivost; ko sem jaz tole lani gledal in potem tudi nehal, sta se v mesecu ali dveh potem z rabljenima minibagečkoma (ne kitajca; JCB in Kubota) opremila dva neposredna soseda. Ironija na pohodu :evil:. Zdaj ko kaj rabim pač pocukam prvega, pa mi za par deset ojrov naredi kar je treba in smo kvit ...
se vedno je isti... :) nima pa niti 10 minut delat... se je zgodilo življenje pač :confused:

• Všeč mi je
Reactions: Feniks

mtl

Guru
19. jul 2007
11.439
1.057
113
Kras
www.mtl.si

Samo a ni za 10 jurjev potem morda bolj smiselno nabaviti rabljenega japonca?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.347
3.687
113
Marlbor
Samo a ni za 10 jurjev potem morda bolj smiselno nabaviti rabljenega japonca?
Sem lani kupil kitajca Hofman. Odlično dela, sedaj imam že 160 delovnih ur, ker gradim hišo, malo čuden teren in je ogromno dela. Se strinjam z vsem, kar je Silos napisal. Na začetku je kar muka, ampak sem hitro navadiš in ga potem z lahkoto krotiš (sploh cukanje, če delaš 2 potezi hkrati, ne cuka), kakšni izkušeni bageristi jih grajajo in se norčujejo, ker so vajeni luksuza na pravih podobnih strojih vrednih 5x več.
Za enega amatera pa super zadeva. Sem dolgo iskal tudi kaj rabljenega priznanega proizvajalca, pa pod 20.000eur ne dobiš nič pametnega, pa še pri teh te čaka nek nepričakovan strošek, da ko da se ne splača kupiti rabljenega. Jaz sem tega vzel samo za to, ker je edini od 1t, ki lahko tako visoko dvigne, da lahko kipa na traktorsko prikolico. Kar sem ostale poskusil, so bili prenizki.