mesh

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.397
1.368
113
V stanovanju sem imel WiFi preko dveh d-link covr 1100 dostopnih točk.
Ena je bila priključena s kablom v mrežo, druga samo v elektriko, pa se je povezala na prvo točko in skupaj sta lepo pokrivala stanovanje.

Zdaj v hiši pe je konfiguracija "terena" drugačna in druga točka se več ne more dobro brezžično povezat na prvo toćko (večja razdalja).

Kolikor sem gledal po navodilih za COVR 1100 ni možnosti, da bi tudi drugo povezal s kablom v mrežo in da bi delali mesh po hiši. (razen če sem kaj narobe razumel)

Imam mikrotik ruter, kakšne alternative bi lahko kupil, da bi bili AP s kablom povezani v switch, pa da bi mesh delal?

(pa nekje do 170€ za oba AP)

22. jul 2007
14.146
2.087
113
124
Dokupiš še eno dostopno točko in jo poveži z kablom na obstoječo AP, da ti zapolni slepo liso, seveda če si zadovoljen z d-linkom.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.397
1.368
113
Berem zdaj po forumih, kaj in kako z mesh-em, pa kaj to sploh je.

Jaz ima ta dva COVRja 1100 enega z LAN kablom na switch, drugi se pa brezžično povezuje na prvega. Torej master-slave postavitev.

In berem, da v bistvu lahko vsak AP postavim kot samostojno enoto (s kablom povezano na switch), pa obema določim isti SSID in geslo.
A je temu res tako? Se ne "tepejo" APji med sabo, če imajo isti SSID? In naprava se pač priključi na tistega, ki ima v tistem trenutku boljši signal?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.806
2.518
113
Emona / Carnium
Berem zdaj po forumih, kaj in kako z mesh-em, pa kaj to sploh je.

Jaz ima ta dva COVRja 1100 enega z LAN kablom na switch, drugi se pa brezžično povezuje na prvega. Torej master-slave postavitev.

In berem, da v bistvu lahko vsak AP postavim kot samostojno enoto (s kablom povezano na switch), pa obema določim isti SSID in geslo.
A je temu res tako? Se ne "tepejo" APji med sabo, če imajo isti SSID? In naprava se pač priključi na tistega, ki ima v tistem trenutku boljši signal?
Ne tepejo se. Kanale lahko daš različne pa bolje je, da APji niso preblizu.