Mali oglasi: zabavne podrobnosti

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.679
9.987
113
209274_a08bcc1b5823532e849c5e3dad932773.jpg

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: sajkek in Kamele0N

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.717
6.426
113
PS (28.10.25): Ta oglas je prešel v telefonsko posvetovalnico kar se tiče primerjav z drugimi motorji. Sledeče:

- Ne, ni isti agregat kot KTM.
- Vem, da ima tenerejka ožji sedež.
- Ne, motor ni poškodovan s strani uvoznika in tudi nobene garancije se ne rešuje.
- ja, to so nalepke. lahko se jih odstrani brez problema
- Je lažji od konkurence. Na cesti se to skoraj ne pozna (dejansko mu manjkajo kile pri višjih brzinah), v terenu se pozna, da je lažji.
- Off-road je gozd, travnik, v glavnem ves žbunje razen - makadamska cesta. To ni off-road. To je še vedno cesta.
- Čez Velebit so lepe asfaltirane ceste. tiste 3 makadamske, pa tudi s cestnimi pnevmatikami v sili prevoziš.
- Ja, vibrira na čase agregat. Ampak še vedno manj kot BMW GS-F serije s kitajsko mašino. Dejansko je lepo uglajen tek za vrstni dvovaljnik.
- Za dva in prtljago ni primeren v mojem pogledu. Ampak hej, včasih se jih je tudi 5 + prtljaga in čoln s fičotam peljalo na morje. Vsak po svoje, bohinjc pa s tavelikim svedrom pravijo.
- Motor se da peljat na test - kot piše višje v oglasu. Lahko tudi za dlje časa
- ne menjam za drva, skuterje, stare mercedese ali rabljeno pohištvo.

Cena znižana za 1 EUR.

-------

AI baba? v oglasih

• Všeč mi je
Reactions: corsol

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.717
6.426
113
Si vozil ? Nisi.
Jaz sem, samara 1.5L 5V, dvojni uplinjač, 75 KM (gume 175 r13), tam nekje nad 4000 rpm se je vklopil 'vtec'.
Na koncu je šla v razgradnjo zaradi zanič pragov in gnilega podvozja, vse ostalo je delalo bp.
Po 'kačjih ridah' se je dalo lepo peljati.
Tudi pot skoraj do NL meje in nazaj po nemškem autobahnu sredi poletja je zmogla brez generalke, edino več kot 150 km/h ni šla (po števcu).

Sošolec je imel takrat jugota 45, to ni šlo dobesedno nikamor, poraba ne sprašuj, vozne lastnosti kot šajtrga.
S tem si ne bi upal iti na zgornjo vožnjo.

Kasneje mi je shitbox Clio 1.2 mk1 efi pil isto (gume 155 r13), okoli 7l/100 km, dinamična vožnja po omejitvah (mesto, izven, torej hitrosti med 30-90).
Rjavel je bolj, a bil stalno v garaži, lada nikoli v garaži.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Gamero

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.295
3.639
113
Marlbor
Si vozil ? Nisi.
Jaz sem, samara 1.5L 5V, dvojni uplinjač, 75 KM (gume 175 r13), tam nekje nad 4000 rpm se je vklopil 'vtec'.
Na koncu je šla v razgradnjo zaradi zanič pragov in gnilega podvozja, vse ostalo je delalo bp.
Po 'kačjih ridah' se je dalo lepo peljati.
Tudi pot skoraj do NL meje in nazaj po nemškem autobahnu sredi poletja je zmogla brez generalke, edino več kot 150 km/h ni šla (po števcu).

Sošolec je imel takrat jugota 45, to ni šlo dobesedno nikamor, poraba ne sprašuj, vozne lastnosti kot šajtrga.
S tem si ne bi upal iti na zgornjo vožnjo.

Kasneje mi je shitbox Clio 1.2 mk1 efi pil isto (gume 155 r13), okoli 7l/100 km, dinamična vožnja po omejitvah (mesto, izven, torej hitrosti med 30-90).
Rjavel je bolj, a bil stalno v garaži, lada nikoli v garaži.
Se vidi, da niti ne poznaš osnovnih zadev glede avta. Kako lahko primerjaš zmogljivosti Samare 1500ccm 75 konjev z Yugo 45 900cm 45 konjev?:bonk:
Sicer pa mimogrede, ostale znamka so tisti čas z 1.5 motorji bili že nad 80 konjev, pa precej nižjo porabo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.717
6.426
113
V tistih časih je bila poraba 7l za take stroje nekaj običajnega, not great, not terrible.

Zapičil sem se v fadilov Porsche 'meme' wannabe oglas.

Zakaj jugo primerjava ? Tisti čas so bile cene rabljenih za oba približno enake, oboje je bil 'Dacia Duster' avto za low budget 'študente'.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.679
9.987
113
V tistih časih je bila poraba 7l za take stroje nekaj običajnega, not great, not terrible.

Zapičil sem se v fadilov Porsche 'meme' wannabe oglas.

Zakaj jugo primerjava ? Tisti čas so bile cene rabljenih za oba približno enake, oboje je bil 'Dacia Duster' avto za low budget 'študente'.
To ni bila moja primerjava. Vse je bilo kopirano iz FB. Meni je bilo smešno, zato sem to prilepil sem. Res je, nikoli nisem vozil Samare, saj je tudi nisem želel. Kdo pa si želi voziti ruska jajca?
Lade, Zastave, PZ-ji, Moskvichi, Volge, Wartburghi in ostali vzhodnoevropski krš, je res samo za ''posebne ljudi'', ljubitelje... :)