Ločitev in delitev premoženja

29. dec 2007
13.952
356
83
#62
Sicer pa še eno vprašanje ker sem najbrž čuden pa bi bil hvaležen da razjasnitev in sicer: Če sva z žensko skupaj zaradi ljubezni, v dobrem in v slabem dokler naju smrt ne loči in ima ženska svoj dohodek in nama ni hudega, KAJ bo ženski informacija o vseh mojih stvareh ki jih imam ali nimam na strani za hude čase? Če pa je z menoj zato ker me ima rada, torej rada ima mene, ne mojega "materiala"?
 
Všečki: Kamele0N
14. avg 2009
7.173
565
113
#64
Saj verjetno si že slišal za stereotip: zveza, ki je zgrajena na laži bo šla v franže.

Boš se postaral in "zrastel" pa boš drugače gledal na stvari. :fredi:
 
29. dec 2007
13.952
356
83
#65
Vidiš tukaj se razlikujeva, jaz to ne tretiram kot laž saj nikomur ničesar ne lažem. Eno je če zaslužiš 5000€ in te vpraša koliko zaslužiš in rečeš 1000€. To je laž. Če pa se o teh stvareh ne pogovarjaš in ne debatiraš pa ne gre za laž kajti tak podatek tvoji najdražji ne bo prav nič koristil, no morda ji bo koristil ob ločitvi. Saj vsi štartamo v zvezo iz ljubezni a ne? A te bo imela še vedno rada če propadeš? Seveda, on trdi da te bo. No, torej je ta podatek popolnoma brezpredmeten.
 
Všečki: RoMeX and Kamele0N

sandra

Fizikalc
10. dec 2007
1.677
81
48
#69
Ah nekje slišala prebrala .. ko je dosi denarja je mož v skušnjavi da bi varal ko denarja ni pa žena.
Saj veš kako je z ženskah kar ima ena hoče tudi druga, fanta pa otroka, nov avto hišo ...če ima tvoja prijateljico /sodelavko ločenko potem veš kje iskat scenarij za tvojo ločitev.
Glej kako se boš dogovoril za preživnino in kdaj bodo pri tebi- predvidevam vikenda da bo gospa imela mir in čas zase...
 
22. sep 2008
5.579
542
113
#70
AvtoFun: jaz v tvojem primeru trdim, da si (ne konkretno ti) že štartal s figo v žepu. Če se greš z nekom ženit, živet skupaj ali pač počet karkoliže resnega, potem niti ne pomisliš na to, da nebi že v štartu dal vseh jajc na mizo. In da si močno falil če greš to počet z mislijo na kaj pa če. To je bolj kot ne recept za katastrofo. Hkrati pa je nerealno pričakovat, da boš danes ziher, da ne bo šlo čez 15 let vse v božjo mater. Tukaj ciljam na tvoje razlage, kako se prej zagarantirat da bo šlo vse gladko, če se zalomi. Ločitev je drek do kolen, vi pa delite navodila kako si ob tem ne umazat čevljev.
 
Všečki: gr69 and McGiver
29. dec 2007
13.952
356
83
#71
Pa ja, je dost resnice v tem kar si napisal, noben sistem ni nikoli idealen in tudi jaz ne trdim da imam absolutno prav. Se pa ne bi strinjal s teboj da grem vedno že v štartu s figo v žepu. Nasprotno, v vsako zgodbo grem pozitivno in tako v poslu kot v partnerski zvezi oz. nasplošno sem trajnostno naravnan človek, je pa res da sem rad realen. Kljub temu da se v tej debati delijo modri nasveti in se določene ljudi označuje za "nezrele" sem vseeno dovolj star da sem marsikaj videl na tem svetu, bil priča nešteto zgodbam in situacijam. Jaz sem vesel za vse ki se jim/vam je izšlo, si zaupajo/zaupate. Realnost je pač drugačna in v življenju je treba biti v veliki meri realen.
 
Nazadnje urejeno:
22. sep 2008
5.579
542
113
#72
V zvezi se ničesar ne izi
Jaz sem vesel za vse ki se jim/vam je izšlo, si zaupajo/zaupate. Realnost je pač drugačna in v življenju je treba biti v veliki meri realen.
Zadel si bistvo. Realnost je drugačna zato, ker marsikdo misli oziroma pričakuje, da se zveza kar izide ali ne izide. Sam od sebe se kotali drek navzdol, da se zveza izide pa se je treba (vsake toliko časa vsaj mal) potrudit.
 
Všečki: kalbo and McGiver
29. dec 2007
13.952
356
83
#73
Drži, zveza je delo in garanje, žal pa je "moja" generacija pripravljena vedno manj delati, garati in požirati stvari v zvezi. Iz tega vidika pa je treba biti še toliko bolj previden pri svojih odločitvah. Ali po domače, če si oz. če veš da boš priden/spodoben mož, če vidiš samo "njo", če si fleksibilen, prilagodljiv potem res v veliki meri ne vidim razloga da ne skočiš v zakon in razkriješ vseh kart. Če "zašteka" zgolj pri enem iz zgoraj naštetih faktorjev pa bi jaz vseeno razmislil...
 
Všečki: Hanzi
27. jul 2007
33.893
338
83
pri taščici
#76
Ce imam prav v glavi podatek, se skoraj polovica porok loci. Pri koruznikih predvidevam da je tega se vec. Nekaj k temu % pripomorejo se vdovci in vdove (tako in drugace).
In ja, pari danes precej hitro vržejo(mo) puško v koruzo. Premalo se pogovarjamo, včasih se predolgo podrejamo pa smo tiho, potem pa enkrat vseka kot strela z jasnega.
Ločitev,samomor, cudne gobe....

Tista, ki gre zavestno po polovico premoženja čeprav dobro ve,da si ga bistveno manj zasluzi, zelim da ji tisti denar ne bo veliko koristil.
Oziroma najveckrat taka avsa ne zna upravljati s premoženjem in bosta v primeru otrok oba naredila škodo lastnemu otroku. Namesto da bi premoženje zapustila otrokom (dedovanja in zasluzeno) ga bosta zagonila za odvetnike, potem bo pa se baba ga zagonila kar bo dobila.
Otrok pa pri 20 brez staršev in brez nekega kapitala ter znanja kako se pride do denarja in kaj se lahko z njim.pocne
 
7. okt 2013
5.435
356
83
#78
Jaz sem čisto lepo vprašal, glede na to, kako si vehementno zastavil svoj odgovor, da pusti dečke , ki nič ne vedo.
Za vsako življensko usodo pa res ne vem, zato sem pa vprašal.
In ti ni treba biti zato osebno užaljen, posebej pa me ni treba zato "žalit "z nekimi prdci..če kaj vem, tudi ti nisi več 20 letni mladenič, zato bi se lahko malo kontroliral ..
Za starega prdca si se sam nekoč oklical, ne pozabi in ni mišljeno žaljivo zmoje strani . Nikakor pa nisem užaljen in tud ti ne rabiš bit. Zakon in zakonsko zvezo pa osebno zelo spoštujem in mi je "svetinja" in težko žvečim štose na ta račun. Stvar moje preteklosti, vem.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
29.580
854
113
#79
Kolega je dobro rekel... Če zadanem.... Ena kmetija nekje v čupriji... Familija... Čreda ovc pa frula :)
 
7. okt 2013
5.435
356
83
#80
Mater, vsi po vrsti ste po svoje občutljivčki in ena debata se ne more razviti brez da bi kdo koga začel žaliti... Pač pogovarjamo se, dobronamerno da se ne bi kdo kdaj opekel dokler je še čas. Saj mislim da tudi vsi vi želite vsem nam tukaj dobro? Ali...?

No... gremo dalje... v zadjem obdobju sem bil priča nekaj zgodbam kjer se dva preprirata ker moški pač noče ženski povedat za vse svoje dohodke ki jih ima. Torej kaj menite na to? Se pravi, ženska ki živi z menoj (žena ali punca) kljub temu da ima vsega v izobilju občasno tečnari in meče naprej ker ji nočem razkrit svojih realnih dohodkov oz. morebitnega skritega premoženja. Naj omenim da gredo stroški v povprečju na pol, torej s tega vidika ni oškodovana da bi npr. jaz njo izkoriščal, sam pa bi nalagal? Torej kaj menite? Kdo je zdaj tukaj nor?
V mojem slovarju si zakonca ne prikrivata takih stvari.
 
Všečki: McGiver