Ločitev in delitev premoženja

7. okt 2013
5.380
331
83
#42
Kalbo, ti je Avtofun odgovoril. Glede otrok sva se vse dogovorila, ni problema. Opomni, da sem lahko vesel, da ima službo sem pa tudi že slišal iz njene strani.

Bil sem pri odvetniku in kot je nekdo rekel, tako njena kot moj odvetnika govorita to kar upava, da se bo zgodilo. Ni pa nujno. Njen govori, da bo dobila 1/2, meni pa, da se darilo (žal ni nobene darilne pogodbe ali overjene izjave, da je darilo namenjeno samo meni ...) in gotovina, ki sem jo dobil od prodaje delnic, ki sem jih imel pred začetkom veze ne bo štelo v skupno premoženje. Je pa tukaj zelo tanka meja, kako se lahko odvije in zato me zanimajo izkušnje ostalih, ker kolikor vidim nisem ne prvi in tudi zadnji ne bom, ko se bom moral s tem j....

Jaz sem imel podobno situacijo pri razmerju glede plače, ampak to sprejmeš in je zadeva zaključena.

Softi, nisva še govorila.
Točno, lahko se odvije tako ali drugače. Glede na to, da boš s to žensko prek svojih otrok povezan do smrti, vseeno ne pojdi na nož. Kaj sta se glede otrok dogovorila je nerelevantno, če bosta z vojno otrokom zagrenila življenja, že tako sta jim ga. Imej vseeno to v mislih.

Višina plače nima nobene povezave, oba sta v zakonski zvezi enakopravna ne glede na dohodke, to je bistvo zakonske (al pa izvenzakonske) zveze.

In še enkrat, če imaš žleht in pohlepno babnico, te lahko sleče do gat. Že videno.
 
29. dec 2007
13.814
313
83
#43
Ni zdaj kaj, kazen mora biti vzgojna. O takšnih zadevah je treba predvsem prej razmišljati preden se zaletavaš v neko poroko ki ti ne prinese nič, preden se greš razne skupne naslove, skupna gospodinstva oz. zadeve ki jih zakon smatra kot zunaj-zakonsko zvezo. Sploh pa najhujši so razni skupni projekti, skupi TRR-ji in podobne utopije. Fantje, pamet v roke.
 
22. sep 2008
5.498
512
113
#46
Sami odlični nasveti. Ostanite samski in se ne množite da vam kakšna češplja ne pobere krvavo prigaranega. Pa ne preveč okrog hodit da vas ne posnamejo. Če pa že pa samo takrat ko gre za obrambo slovenskega naroda. Prihodnost je v samskih jamraških prdcih.
 
27. jul 2007
33.836
324
83
pri taščici
#47
A je dost da te posnamejo ko greš v kino z nekom? A je to že zunajzakonska zveza? Kaj pa če te posnamejo da greš dvakrat kino celo z isto osebo?
Saj ni treba da te na skrivaj.
Se kar lepo tvoja pohvali na fb, da je poleti s tabo bila v Izoli, pozimi pa na krvavcu. Pa ima dokaz o izvenzakoski skupnosti.
;)
Skodaj ker je to lahko res.
 
29. dec 2007
13.814
313
83
#50
Sami odlični nasveti. Ostanite samski in se ne množite da vam kakšna češplja ne pobere krvavo prigaranega. Pa ne preveč okrog hodit da vas ne posnamejo. Če pa že pa samo takrat ko gre za obrambo slovenskega naroda. Prihodnost je v samskih jamraških prdcih.
Ni poanta v tem da si samski in brez otrok, govorim o tem da je treba vseeno malo vnaprej razmišljati z glavo in to s tisto zgornjo. Problem je v tem da "v dobrem in v slabem" v povprecju ne velja in je najvecja laz ki so jo dva izreceta ob poroki. Ko je dobro je ponavadi res fajn, ko pa nastopi slabo (kar slej kot prej) pa zna postati grdo.
 
14. avg 2009
7.097
540
113
#51
Malo preprosto si predstavljate dokazovanje izvenzakonske skupnosti, v eni drugi temi pa se čudite zakaj vas "petega" soseda vabijo na UE za ugotavljanje bivališča.
 
7. okt 2013
5.380
331
83
#55
Glede na to, da gre za precej osebno zgodbo in zraven veliko čustev, na sarkazme ne mislim odgovarjat, pozabi kofetkanje. Očitno tud stari prdci kot si ti niso doživeli v življenju dovolj, da bi imeli širino.
V tem primeru je šlo za dva, moja dva, ki sta zaradi preteklih okoliščin hodila 20 let na zmenke, skupno premoženje je bila zgolj kamp in smučarska oprema. Seveda smo otroci rasli z obema, odrasli, rojevali so se vnuki obema, čeprav uradno niti fizično nista živela skupaj. Nihče ni pomislil, da se lahko zgodi bolezen, pa se je. Takrat ti nekdo ne obesi izvenzakonske skupnosti, ampak jo rabiš zaradi čisto osnovnih človeških stvari, recimo komu zaupaš, da bo odločal v tvojem imenu, ko boš nezavesten, kdo te bo lahko negoval, kje in kako boš pokopan in podobno. Sploh je to pomembno, če imaš poleg še pohlepno in žleht sorodstvo. In ja, ne kofetkanje, ampak na čigav naslov pride patronažna sestra je kar velik dokaz za priznanje izvenzakonske skupnosti. Širše dokazovanje v tem primeru niti ni bilo potrebno. Je pa moja mati pohlepneže šokirala, ker se je odpovedala vsemu dedovanju, še danes slišim kako so padle čeljusti dol.
 
Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
18.774
882
113
tu in tam
#56
Jaz sem čisto lepo vprašal, glede na to, kako si vehementno zastavil svoj odgovor, da pusti dečke , ki nič ne vedo.
Za vsako življensko usodo pa res ne vem, zato sem pa vprašal.
In ti ni treba biti zato osebno užaljen, posebej pa me ni treba zato "žalit "z nekimi prdci..če kaj vem, tudi ti nisi več 20 letni mladenič, zato bi se lahko malo kontroliral ..
 
29. dec 2007
13.814
313
83
#57
Mater, vsi po vrsti ste po svoje občutljivčki in ena debata se ne more razviti brez da bi kdo koga začel žaliti... Pač pogovarjamo se, dobronamerno da se ne bi kdo kdaj opekel dokler je še čas. Saj mislim da tudi vsi vi želite vsem nam tukaj dobro? Ali...?

No... gremo dalje... v zadjem obdobju sem bil priča nekaj zgodbam kjer se dva preprirata ker moški pač noče ženski povedat za vse svoje dohodke ki jih ima. Torej kaj menite na to? Se pravi, ženska ki živi z menoj (žena ali punca) kljub temu da ima vsega v izobilju občasno tečnari in meče naprej ker ji nočem razkrit svojih realnih dohodkov oz. morebitnega skritega premoženja. Naj omenim da gredo stroški v povprečju na pol, torej s tega vidika ni oškodovana da bi npr. jaz njo izkoriščal, sam pa bi nalagal? Torej kaj menite? Kdo je zdaj tukaj nor?
 
29. dec 2007
13.814
313
83
#60
No pol pa ni čuda da ko pride do razhoda (kar je skorajda danes neizbežno) da vas babe zvijajo ker vedo za vsako piko kje imate kaj (skrito za hude čase) :evil: Dejstvo je pač takšno in lahko si lažemo kolikor si hočemo da nam v zvezi že vnaprej zelo slabo kaže še preden štartamo z njo. Statistika ima prav. Pa ne zdaj prosim pametovat tisti ki ste že 20 let poročeni ker so popolnoma drugi časi in tudi generacije, vrednote in potrebe si popolnoma drugačne kot so bile nekdaj.