Ljubljana - brezvezno mesto?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.484
17.984
113
»Spoštovana gospa Natalija Gorščak, prejel sem vabilo urednika oddaje Tarča Boštjana Kogovška za sodelovanje v nocojšnji oddaji na temo vložene zahteve za sodno preiskavo s strani SDT-ja zoper mene in drugih odprtih postopkov. Po tem, ko sem videl napoved oddaje, v kateri bodo tema tudi moji družinski člani, ki niso javne osebe in v preiskavi sploh niso nič omenjeni, sporočam, da v oddaji ne bom sodeloval.

Zanimivo na kaj se je spravil izgovarjat - nima veze ali so njegovi družinski člani javne osebe ali ne saj drugi odstavek 66. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-2) pravi sledeče:
Politično izpostavljena oseba je vsaka fizična oseba, ki deluje ali je v zadnjem letu delovala na vidnem javnem položaju v državi članici ali tretji državi, vključno z njenimi ožjimi družinskimi člani in ožjimi sodelavci

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.499
4.184
113
Ljubljana
hmpg.net
PIP je status, ki ga imajo osebe po ZPPDFT in v resnici preiskave tam niso javne.

Tako da, njegova družina je cela PIP, kar pa ne pomeni, da bi morali javno kakorkoli dokazovati.
Res pa je, da če bi bilo vse čisto, ne bi bilo potrebno iskati takih izgovorov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.484
17.984
113
Mislim, da njegova družina ni bila pozvana, da javno karkoli dokazuje. Zokiju je problem (oz. uporablja za izgovor za lastno neudeležbo) že to, da so omenjeni v oddaji kar pa so kot del korupcijske verige v povezavi z Zokijem kot županom lahko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.484
17.984
113

Skladišče Spara v ljubljanskem BTC-ju zajel obsežen požar, na delu več kot 300 gasilcev​

Gasilci okoliške prebivalce pozivajo, naj zaradi dima zaprejo okna

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City je malo po 10. uri zagorelo skladišče trgovskega podjetja Spar. Na kraju poteka intervencija, v kateri sodeluje več kot 300 gasilcev. Po prvih informacijah policije v dogodku ni bil poškodovan nihče.

67003202.jpg

67003191.jpg

• Wow
Reactions: sad

erikson

Guru
25. avg 2007
24.541
8.112
113
Uzalud vam trud trubači...
Zelo zvito. Omejitev velja do konca leta, tako da bodo za srbske praznike lahko nastopali. Hkrati pa pokriva napovedan spontani shod izvajalcev slovenske narodne glasbe.

Slovenski harmonikaši, ansambli, godci – 26. decembra, na dan samostojnosti in enotnosti, ob 18. uri preplavite Ljubljano z zvoki slovenske narodne glasbe! Naj se po ulicah naše prestolnice razlega polka, valček, zvok harmonike, ki že desetletja združuje slovenski narod. Naj 26. december postane dan, ko se Slovenija ponovno začuti, sliši in ponosno pokaže. Če ne bomo mi poskrbeli za slovensko glasbo, jo bo prej ali slej preglasila tuja. Delite ta poziv dalje. Pokažimo, da nam ni vseeno. Slovenija si zasluži, da se sliši njen glas.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.499
4.184
113
Ljubljana
hmpg.net
Sicer sem napol gluh, tako da me ne motijo ne eni ne drugi, vendar na Tromostovju se že 20+ let tip v narodni noši UČI igrati harmoniko na javnem mestu, da bi izgledal pristen je zadnjih nekaj let v narodni noši. Vse kar se je naučil je, da igra bolj po tiho, da ljudje ne opazijo kako fuša.
Tako da, če lahko kaj pripomnim, ni problem v zvrsti, bolj v kvaliteti. Tako enih, kot drugih.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.412
5.426
113
Sicer sem napol gluh, tako da...

Pa tud barvo slep si! V tarči so dal direktno Zokya ki reče novinarki....pa kaj vas skrbi če so bili oškodovani tuji davkoplačevalci (ko so prek Bec-a nategnili avstrijsko banko).....tvoji avstrijski sodniki pa nič o znanih akterjih z znanimi imeni....???

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.754
3.587
113
Lublana
Obišči stran
Sicer sem napol gluh, tako da me ne motijo ne eni ne drugi, vendar na Tromostovju se že 20+ let tip v narodni noši UČI igrati harmoniko na javnem mestu, da bi izgledal pristen je zadnjih nekaj let v narodni noši. Vse kar se je naučil je, da igra bolj po tiho, da ljudje ne opazijo kako fuša.
Tako da, če lahko kaj pripomnim, ni problem v zvrsti, bolj v kvaliteti. Tako enih, kot drugih.

Ta tip je res en butelj, ki mrcvari harmoniko. Ampak vsaj ni neki preglasen. Če ti ne paše, stopiš nekaj korakov stran in ga več ne slišiš. Enako je pri vsaeh ostalih uličnih glasbenikih po mestu. Trubači pa zbijajo, da preglasijo vse naokoli in jih slišiš že eno ulico prej, poleg tega hodijo po gostinskih vrtovih in dejansko posiljujeo s tem njihovim razbijanjem. Če bi imeli neko sprejemljivo glasnost in bili stacionirani na enem mestu bi redkokoga zares motili.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.648
7.752
113
Zdaj naj še prepovejo razbijanje po Mariboru. Tile pa krožijo in ropotajo vse od Poštne ulice do Trga Leona Štuklja.
Imamo dva odra in to je čisto dovolj. Sicer osebno preferiram sistem kot v Trstu in Varaždinu, kjer so zvočniki postavljeni po vsem sejemskem dogajanju in lepo nežno brez stresa predvajajo božičnonovoletno glazbo.

P.s. Na glavnem trgu za kužnim spomenikom, sem končno našel štant s kuhančkom, po katerem me ne peče kislina :)