Ljubljana - brezvezno mesto?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.459
17.953
113
»Spoštovana gospa Natalija Gorščak, prejel sem vabilo urednika oddaje Tarča Boštjana Kogovška za sodelovanje v nocojšnji oddaji na temo vložene zahteve za sodno preiskavo s strani SDT-ja zoper mene in drugih odprtih postopkov. Po tem, ko sem videl napoved oddaje, v kateri bodo tema tudi moji družinski člani, ki niso javne osebe in v preiskavi sploh niso nič omenjeni, sporočam, da v oddaji ne bom sodeloval.

Zanimivo na kaj se je spravil izgovarjat - nima veze ali so njegovi družinski člani javne osebe ali ne saj drugi odstavek 66. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-2) pravi sledeče:
Politično izpostavljena oseba je vsaka fizična oseba, ki deluje ali je v zadnjem letu delovala na vidnem javnem položaju v državi članici ali tretji državi, vključno z njenimi ožjimi družinskimi člani in ožjimi sodelavci

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.491
4.179
113
Ljubljana
hmpg.net
PIP je status, ki ga imajo osebe po ZPPDFT in v resnici preiskave tam niso javne.

Tako da, njegova družina je cela PIP, kar pa ne pomeni, da bi morali javno kakorkoli dokazovati.
Res pa je, da če bi bilo vse čisto, ne bi bilo potrebno iskati takih izgovorov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.459
17.953
113
Mislim, da njegova družina ni bila pozvana, da javno karkoli dokazuje. Zokiju je problem (oz. uporablja za izgovor za lastno neudeležbo) že to, da so omenjeni v oddaji kar pa so kot del korupcijske verige v povezavi z Zokijem kot županom lahko.