Letne gume 2025

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.226
7.979
113
Fulda sem jih vozil, prva sezona odlično, druga.... je že zakopalo v plundri na semaforju.

Za 15€ več na gumo dobiš že Korejske Nexen, za 20€ več dobiš Japonske Yokohama. Če delaš veliko km in po avtocesti se definitivno izplača vzeti boljšo znamko. Za drugi avto pa so tudi kitajci več kot dobri.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.180
2.710
113
Emona / Carnium
Ja, sej po cenah ni problem ugotoviti kaj dobim za toliko več. Kaj pa pomeni Nexen za mokro? Yokohama še boljše?

Kilometrov zelo malo. Dnevno se ne vozim, nisem performance driver...večkrat na mesec v hribe (AC, slabe ceste, zelo slab makadam...), občasno na morje (AC). Rad imam gumo, ki v mokrem prime bolje, kot nič. Ne govorim o nalivih, ko itak vozim počasi, z varnostno, ampak recimo mokra cesta po nalivu, v hladnem vremenu...Da ne zakompliciram preveč, vseeno iščem ugodno gumo.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.292
778
113
tam ko se terc po tori rola
Tretjo sezono vozim Falken All season. Ni pa to niki močan avto, Scenic 1.6 , tako da nekega zdrsavanja gum pri speljevanju v mokrem ni. Razen pri polnem plinu, tam se pa itak kontrola zdrsa vklopi. Zadnjič (10.9.) se vračam z morja, naliv ves čas po AC, brez problema, v smislu zanašanja ali plavanja. Pa je šlo kar ''tekoče'' mimo truckov (dežna zavesa).. Zdaj, če ne delaš neke ekstremne kilometraže, se izplača. Jaz delam nekje 15-20Tkm.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.289
38
48
Lani sem vzel Nexen a je vulkanizer rekel da se Hankook veliko bolje odrezal (govora je o tem nekem srednjem razredu), z Nexen kr zadovoljen
P.S. pišem za zimske gume

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.647
499
83
Ja, sej po cenah ni problem ugotoviti kaj dobim za toliko več. Kaj pa pomeni Nexen za mokro? Yokohama še boljše?

Kilometrov zelo malo. Dnevno se ne vozim, nisem performance driver...večkrat na mesec v hribe (AC, slabe ceste, zelo slab makadam...), občasno na morje (AC). Rad imam gumo, ki v mokrem prime bolje, kot nič. Ne govorim o nalivih, ko itak vozim počasi, z varnostno, ampak recimo mokra cesta po nalivu, v hladnem vremenu...Da ne zakompliciram preveč, vseeno iščem ugodno gumo.
Yokohama G058. Glih za jesenske do poletja. Za poleti ni. Jo hitro radira.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.247
3.687
113
Glede na tisti praktični test s tega foruma, sem naročil Pirelli celoletne za 108€ po gumi. Ceno ene gume bom spravil not v dveh premontaža in hranjenju, torej v enem letu.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

blazko

Guru
21. sep 2007
7.589
510
113
Vozi kdo all season gume? Kakšna priporočila za gumo, ki bo prijela tudi v mokrem?
Ja, GY Vector 4seasons 3, 19", na fwd V60, imam jih eno leto.

Upal sem, da bodo zdrzale dve leti, ocitno bodo. Imam precej specificen rezim uporabe, naredim do 30k letno, vecinoma po AC severno od nas, gum ne svaljkam po vrocem asfaltu, zato so se v tip top stanju. Ravno vceraj mi pravi kolega, ce imam nove gume :)

Glede oprijema v mokrem - v tem tednu sem nalive samo videl na vetrobranskem steklu, cutil pa ne.

Resne voznje v snegu nisem izkusil, sem se pa tedensko vozil cez ljubelj. Nikoli nisem obracal ali delal obvoza. Verige ostajajo nedotaknjene v prtljazniku.

Ni bila guma zaman zmagovalka ADAC-ovega testa.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.684
528
113
Ja, GY Vector 4seasons 3, 19", na fwd V60, imam jih eno leto.

Upal sem, da bodo zdrzale dve leti, ocitno bodo. Imam precej specificen rezim uporabe, naredim do 30k letno, vecinoma po AC severno od nas, gum ne svaljkam po vrocem asfaltu, zato so se v tip top stanju. Ravno vceraj mi pravi kolega, ce imam nove gume :)

Glede oprijema v mokrem - v tem tednu sem nalive samo videl na vetrobranskem steklu, cutil pa ne.

Resne voznje v snegu nisem izkusil, sem se pa tedensko vozil cez ljubelj. Nikoli nisem obracal ali delal obvoza. Verige ostajajo nedotaknjene v prtljazniku.

Ni bila guma zaman zmagovalka ADAC-ovega testa.
Ljubelj ob dnevni vožnji poje gume v eni sezoni, dejstvo
ko smo bili še mladi in nori, smo letne morali kupiti vsaj še en par v isti sezoni hahaha