kruh

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
11
38
Suha, posušena čebula, ki se dodaja v testo za čebulni kruh.
Dobiš v večjih supermarketih, na hitro izgleda kot rozine, če boš iskal.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
štos to, ker je suhi kvas in ker ga je malo (sej nisem sigurna, da je moja teorija pravilna
wink-1.gif
)

suh kvas je treba pred uporabo hidrirat, potem isto hitro vzhaja, daš ga za 10-15 minut v rahlo toplo vodo in pustiš da vzkipi, potem pa ga uporabiš
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
0
36
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
naslednjič poročam, ko bom dodal še kečap

pa še hrenovko dej not
hysterical-1.gif



@KillaKHAN: v čem je pol sploh fora, da daješ notr dehidriran kvas in ne navadnega? Sej navadnega loh tut razstopiš v topli vodi/mleku in je pol isto sranje. A ni?

@skorpy, zakaj je pa treba zavijat v serveto? A samo zato, da se semena primejo gor?
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Fora je v tem, da maš lahko doma 10 vrečk tega kvasa, ki ti držijo par let. Kocka kvasa pa ima omejen rok trajanja. Čeprav ne vem točno kaj naj bi se s kocko kvasa po preteku roka trajanja zgodilo, itak je vse skup ena kepa bakterij.
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
606
8
18
kocka kvasa čez nekaj časa začne zaudarjat in postane poltekoča (enkrat bila pozabljena nekje v hladilniku). Ne priporočam.....
 

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Po včerajšnem uspelem podvigu, sem se sedaj spet lotil peke.
Tokrat sem dodal še malo semen
smile-1.gif
, in pa malo več kvasa in soli
+ to da bom probal pečti 20 min pri 250 s folijo (zaprto) in potem še 25 minut odprto na 200

Doma pravijo, če sem se kje udaril
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
0
36
pa dobr a ti čist vse za mano ponavljaš
evil.gif


jst sm se tut spravu pečt še eno rundo z manjšimi popravki (več soli + semena in nekaj čebule)


V hladilniku pa že čaka bakalar iz Kozine, biftek in nekaj pršuta ki bodo prav prišli ko bo kruh pečen
smile-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
40
kok se vam jst smejem ( v pozitivnem smislu) kako sem vas okužila s tem kruhom (no, saj je tut mene naša "foksa" za anglo)

Spirit: ne zavijam v serveto, ne vem
grin1.gif
jaz to vse na plastičnem pogrinjku delam

drugače pa sem imela v mislih ocvrto čebulo in ne dehidrirane
redface-1.gif


po parih spečenih hlebčkih boste experti kot jaz
cool-1.gif
si potem itak prilagodiš sol in dodatke
 

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
aja pa ko ga dam ven iz pečice,
zmočim toaletno brisačko jo ožamem in pokrijem kruh, potem je bolj tak hrustljavček :p

hehe
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
0
36
tale je včerajšnji, moj prvi... ni ravno za lepotno tekmovanje, je pa drugače kar ratal
smile-1.gif

1419756-IMAG0589.jpg
 

Priponke

  • 1419756-IMAG0589.jpg
    1419756-IMAG0589.jpg
    112 KB · Ogledi: 272

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
0
36
tale je pa današnji, z vsemi popravki glede na včeraj
cheer.gif


edino kakih 5-10minut predolgo sem ga pekel, ker sem pozabil nanj
redface-1.gif

1419758-IMAG0591.jpg
 

Priponke

  • 1419758-IMAG0591.jpg
    1419758-IMAG0591.jpg
    122,8 KB · Ogledi: 297

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
48
evo me
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ne zavijam v serveto, ne vem
grin1.gif
jaz to vse na plastičnem pogrinjku delam
Jaz sem ga tudi parkrat zavil v serveto, ampak ga ne bom več, ker je preveč packanja, kakšnega smisla v zavijanju pa ne vidim (itak ga takoj preložiš v posodo).
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
0
36
no evo, obiski ravnokar šli in bil sem večkrat pohvaljen kako dober kruh sm spekel, sploh ta kombinacija pražene čebule in semen je požela ovacije aplavza
grin1.gif
kar si štejem v čast, ker sm ga pekel šele drugič.

drgač pa, dajte čimveč semen (mešana, se kupi kar mešanica) in pa pražena posušena čebula, ki se tudi kupi....samo čebule ne dat veliko, ker bo drugače čisto prevzela okus kruha. Čisto malo, za okus.

Skorpy, dobra tema
cheer.gif


Kdaj odpremo kako novo temo? Recimo kako spečt odojka v pol ure al pa kaj takega
hysterical-1.gif
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
50
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
no evo, obiski ravnokar šli in bil sem večkrat pohvaljen kako dober kruh sm spekel, sploh ta kombinacija pražene čebule in semen je požela ovacije aplavza
grin1.gif
kar si štejem v čast, ker sm ga pekel šele drugič.

drgač pa, dajte čimveč semen (mešana, se kupi kar mešanica) in pa pražena posušena čebula, ki se tudi kupi....samo čebule ne dat veliko, ker bo drugače čisto prevzela okus kruha. Čisto malo, za okus.

Skorpy, dobra tema
cheer.gif


Kdaj odpremo kako novo temo? Recimo kako spečt odojka v pol ure al pa kaj takega
hysterical-1.gif

a si dobu?:)
 

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.277
38
48
V kakšnih posodah pa ga pečete, da res uspe? Mi nimamo nič pametnega doma in trenutno pečemo v tefalovi, pa po odpiranju pokrova (torej pol ure peke) kruh izgleda bolj bogo
frown-1.gif


Uporabljate navadno belo sotro moko recimo ali prav namensko za kvašeno testo?