Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.708
10
38
To kar trenutno gledamo je posledica "pretepa" med Bigblokerji Jihan Wu+Ver kontra faketoshi Wright. Bitcoin Cash je razpadel na dva dela (hard fork na BCHABC in BCHSV) in velik del računske moči (hashrate) se je (začasno) preselil na bojno polje, v prid prvemu. Jihan Wu je namreč lastnik Bitmaina, največjega proizvajalca ASIC čipov za rudarjenje).

Posledično se je zatresel celotni kripto trg, značilno je tudi, da ob takih dogodkih takoj s svojimi "mislimi" vskočijo tudi vplivni finančniki (nek exec iz ecb je bitcoin označil za "Evil Spawn of Financial Crysis"), iz česar bi se dalo sklepati, da gre za koordiniran napad.

C.S.Wright ali faketoshi, za katerega tako nihče več ne verjame, niti da je s od satoshija, je pa itak prodana duša velekapitalu (zanimiv je tudi njegov vzdevek @ProfFaustus :evil:)

V ozadju pa "veliki" še vedno na veliko kupujejo večje količine BTC, tudi pod mizo.
Pred dnevi je bila naprimer zabeležena velika transakcija (vredna 500 milijonov) iz enega na drug BTC račun .. mimo menjalnic.
 
13. dec 2015
1.217
240
63
Kako spremljate trenutno stanje? Že kupujete, čakate na še večji padec...? Kake so vaše spekulacije, do kje bo šlo? Jaz mislim,da bo šlo do 5000$, kjer bo support dovolj močan, da ustavi padec in potem počasi okrevanje. Sam bom pa najbrž izkoristu sceno za dokup ADA in ICX :)
Moji favorit xdce, ADA, stellar, verge. Glede BTCja so same špekulacije. Vendar se zadeva premika v pravo smer.
 
13. dec 2015
1.217
240
63
Zunaj jih ne bo nič manj.
Povišanje, oziroma hitrost padanja se bo spremenila le toliko, kolikor manj bodo farme zbijale ceno s prodajo.
To seveda ne drži, ko se majnerjem ne bo splačalo je rešitev halving. Manjnerji ne zbijajo ceno z prodajo, ampak vzrok tiči drugje. Je pa prišlo do točke, ko je težavnosst tako visoka, da se komaj splača. In tukaj je rešitev halving, ki bo dejansko dvignil ceno BTCja. Poleg drugih dejavnikov.

Vseeno mislim, da se bo trend kmalu obrnil. Vlagatelji bodo zopet začeli vlagat v crypto. Tudi napoved novih gospodarskih kriz je + za crypto svet, ko vlagatelji panično prelivajo denar.
 
13. dec 2015
1.217
240
63
Vsaka prodaja zbija ceno. Ko bodo minerji prodajali manj zaradi manj narudarjenega, bodo s tem manj vplivali na ceno.
Definitivno je to res, samo sami majnerji niso krivi za bearish market. Tudi mineji so več ali manj holderji, ker čakajo da se trend obrne. Edino kar lahko delno vplivajo je halving, ki bo definitivno sledil, če bo ta trend še najprej negativen.

To pa iz preprostega razloga, ker je težavnost prevelika in je na meji rentabilnosti.
 
13. dec 2015
1.217
240
63
Ja pa kaj še. Večina minerjev takoj proda. Za farme je to biznis, ne pa špekulacija kaj bo, ko bo, če bo.


Prepolovitev produkcije bo vse skupaj naredilo samo še bolj nerentabilno:fredi:
Halving ni neka nova pogruntavščina. Kr se tiče farmerjev je pa tko, veliko farm je narejeno preko investitorjev, ki so pravzaprav holdeji. Saj noben noče prodajat v takih situacijah. Samo kar je nujno.

Še enkrat ti niso krivi za padec BTCja. Halving bo če bo težavnost previsoka, v naspotnem primeru je lahko konec.... Stvar je tudi folku predstavljena napačno, češ da bo BTC čuka. Saj ga za ta denar noben več ne bo rudaril.

Tako da so tvoje izjave zelo netočne. Verjetno se bo v prihodnosti povečal block size ravno z namenom povečanja nagrad. To je špekulacija, vendar precej verjetna.

Še zmeraj pa je BTC najbolj trden, tisti, ki so ostali v njem ne altih so izgubili najmanj.
 
18. avg 2007
16.641
120
63
Verjetno se bo v prihodnosti povečal block size ravno z namenom povečanja nagrad
Aha, torej se bo "printalo" denar. BTC ne bo več omejen in se bo število kovancev večalo glede na to, koliko se bodo minerji spuntali. Krasno:cheer::valjamse:

Halving bo če bo težavnost previsoka, v naspotnem primeru je lahko konec....
Sicer pa ti ne razumeš neki glih najbolje. Halving in težavnost nimata prav nobene veze. Nič. Zmanjšanje nagrade je zaradi kao končnega števila BTCjev.

Stvar je tudi folku predstavljena napačno, češ da bo BTC čuka. Saj ga za ta denar noben več ne bo rudaril.
Če ne bodo več rudarili, bo težavnost padla in bo znova rentabilno. Tako to gre.
 

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.708
10
38
Halving ali razpolovitev nagrade za vsak narudarjen blok, ki je trenutno pri 12,5 BTC, se pri BTC zgodi na vsakih 210.000 blokov, kar pomeni, da bo naslednji halving nekje leta 2020, ko bo nagrada znašala 6,25 BTC. To je zakodirano v kodi, da zagotavlja, da vsega skupaj ne more biti narudarjenih več kot 21 milijonov BTC.

Pri BTC najverjetneje ne bodo nikoli povečali blocksize, to je bil tudi razlog razhoda z bigblokerji (BCH - bitcoin cash), ker se je izkazalo, da veliki bloki niso dolgoročno vzdržna rešitev za scaling in je bolje delati na "second layer" rešitvah, kot je Lightning, ki prinesejo velike večji efekt (milijoni transakcij na sekundo)
 
10. sep 2007
10.399
20
38
Lightning je pipe dream.

Scaling pa je kar vzdržen, saj rač. sistemi še vedno konkretno napredujejo. To da je miner vsak za par 100€ je bedarija in nesmisel, decentralizacija se lahko doseže tudi na veliko višjem nivoju. Mora pa se stvar dejansko res uporabljati kot ecash čene nima smisla. BTC ne rabi nobenga scalinga če se bo uporabljal kot digitalno zlato.
 

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.708
10
38
Lightning je še v fazi testiranja in ima na main netu že kar veliko vozlišč (preko 4000). Trenutno se tam obrača za okoli milijon $ BTC,
zaenkrat brez problemov.
Kaže dobro in ni razloga zakaj se ne bi uporabljalo tudi za vsakodnevne transakcije, ne samo kot hramba vrednosti.
Zahteva pa to določen čas, kot vsaka (resna) zadeva.
Videli bomo tudi, kaj pripravlja ICE s svojim Bakktom, ki naj bi ga lansirali enkrat decembra.
 
19. avg 2007
5.478
107
63
UUU, ko vidim tvoj nick, me spomne na krivuljo BTC-ja in moje mnenje je, da se sedaj oblikuje tretji "J" na komplet krivulji od l.2009. Imas kako mnenje? To je lepo videti, ce das na Bitstampu tradeview na 3 days in ga z misko poskrolas, da se cisto zozi in potem bos videl prvi "J" okoli l2013-2014, drugi "J" od 2014-2018 in sedaj smo v tretjem in gremo se malce dol....ce bo ta "J" tak, kot prejsnja dva, se lahko samo mislimo, do kam bo zlezel BTC v 10 letih.... 1mio $
 

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.708
10
38
Žal nimam kristalne kugle, ki bi mi natančno napovedala, kako bo in predvsem, kdaj bo.
Seveda pa, kot sem že večkrat napisal, verjamem v tehnologijo in ko se bo enkrat "prijela", kljub močnim nasprotnim silam, bo nujno sledila tudi rast.
Vsekakor bo pa še zanimivo in kokice je dobro imeti na zalogi :evil:
 
19. avg 2007
5.478
107
63
Seveda se lahko vmes pripeti kaj nenapovedanega, predvsem lahko štrene zmešajo države, ker do decembra-januarja (2017-2018) se uradne institucije niso vmešavale, januarja pa se je Wall Street s pogodbami in takoj je šlo dol. In tako, kot praviš, kokice, pa za zraven vsakodnevni kuća-poso :evil:
 
19. avg 2007
5.478
107
63
no, vsaka čast tistemu, ki je takole kupoval l2010, 2011, 2012 in hodlal, ko je bilo 10x hujše glede psihe in optimizmom, saj nobeden ni vedel, kak vrednostni potencial ima BTC in je bil kao samo neki "hype" in res vsaka čast tistemu, ki je od začetka držal BTC do l.2017, ker mi imamo sedaj na tem drugem vlaku boljšo psihično "podporo", ker vemo, do kje je že prilezel BTC in da se zna zgoditi ponoven bum. Tega prvi hodlerji niso imeli
 
18. avg 2007
16.641
120
63
Ampak veste pa tudi, da ni več veliko "svežega materjala", ki bi naivno vstopil v igro v želji po bogastvu. BTC je ene 2-3 leta splošno znan, vsak je že govoril o tem, kdor je želel je že vstopil na vlak.