Te velikosti... recimo takole, to so le številke in črke na papirju. Ker teorija je eno, praksa drugo. Sam si ugotovil, da ti L bolj sede, kot M, čeprav ti teorija govori M. Torej? Bom podal svoj primer, sicer ne za E-kolo, za ''navadnega'', kjer je res važna prava velikost. Visok sem 176cm, prej sem vozil enega ''univerzalna velikost 17.5'' (to v '90, ko je v trgovinah itak bila le ena velikost okvirja, ostalo po naročilu). No, ko sem se 2001 odločil za novega MTB, trdorepca, sem zavil v kolesarsko trgovino, in mi je za mojo višino svetoval 19. Kot ulit. To sem res delal ture, da se reče. 2015 pa spet k istemu trgovcu, tokrat Gianta, L velikost. Kot delan zame. Kasneje sem krmilo zožil za šest cm, ker mi je original bil, kot bi bika držal...pa fajfo dol obrnil, da je bil še bolj našpičena drža... letos drugo krmilo, pol gravel varianta...ampak, to so že finese.V glavnem, če ti odgovarja L, kupi L. Je pa od firme do firme odvisno, kakšne velikosti imajo, od geometrije... Brat je visok 172cm, pa je Gianta kupil L. Pač poskusil je peljati mojega, pa je še sam vzel isto velikost. Specialko ima Scott, S velikost. Za novega Specializeda pa nisem prepričan, ima M ali S... Pa mu vsi trije odgovarjajo.