Kateri pralni stroj? Hitro, hitro....

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.607
15.046
113
pošteno, relativno...vzel si mu itak 3 ure lajfa, tak da je ura ceneje kot od šiptarja z lopato po novem. Kruta a resnična.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.826
7.705
113
no ja, meni je gorenje serviser računal 70€, da sma ugotovil da so šli ležaji, ampak on tega ne bo poprvljal ker je stroj prestar...je pa vsaj odšraufal vse, da sem potem sam menjal :)

• Všeč mi je
Reactions: tony

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.826
7.705
113
Saj zato ja…novih vec ne delajo tako, oz je samo se par modelov…beko za 200 ima plastiko in so zato tako poceni

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.988
461
83
Vipavska dolina
Moje prvo vprašanje pred časom ko sem kupoval stroj, odgovor je bil da noben več (no mogoče tistih katere oni prodajajo).
Zgleda je več ali manj preživi garancijo pa crkni...

sad

Guru
24. avg 2007
23.593
12.449
113
Bom dvignil tole temo.
Na eni lokaciji se je en star Beko pralni stroj (še z inox bobnom) odločil, da občasno ne bo ožel v redu.
Ker je nesmiselno, da sploh gledam za popravilo, me zanima, kaj sedaj kupiti. Pralni stroj se rabi samo za osnovno pranje, ni potrebe po nobeni povezljivosti, samodejnem tehtanju in doziranju, 2000 vrtljajev centrifugo, blablabla ne vem kakšnih novih funkcijah.
Vzel bom nekaj cenejšega (pa ni problem v denarju, ampak dejansko se na tej lokaciji ne potrebuje nič drugega) in me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s temi cenejšimi zadevami. Kot sem prebral gor naj bi bili najcenejši Bekoti sedaj plastični, karkoli že to pomeni. Ta, ki ga sedaj imam je kot izgleda še pločevinast :).
Če ima kdo kakšen predlog za kolikor toliko kvaliteten OSNOVEN pralni stroj, se priporočam za predlog.

Pa še ena zadeva, če bi ga morda vseeno še rešil, če sam pogledam: občasno mi rjavo pobarva perilo. Sem pogledal filter spodaj in je čist in me zanima, če je že kdo imel tak primer in kaj je bilo.
In pa kaj bi bilo to, da občasno ne ožame. Je morda problem v tem, če je pretežko perilo noter? Bom potestiral z manj perila.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.337
5.535
113
Jaz bi začel tam, kjer je kolega forumaš končal s pomivalcem - preveri odtočno cev in/ali stenski sifon.

Če pobarva rjavo lahko še kje kaj rjavi, ali je to povezano s primerom slabega ožemanja?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.457
9.049
113
pri taščici
Snemi odtocbo cev iz stenskega sifona jo fiksiraj v neko dvignjeno posodo (vrh cevi visje kot voda v stroju-) in ob izčrpavanju preveri ce vodo konkretno "butne" s polnim curkom v to posodo.
Za posodo uporabis neko visjo.posodo (sod) ali neko "banjo" volumna vsaj nekih 20l.
Ce bo to ok, potem bi bilo smiselno preverit tudi sam odtok. Natakni na njega neko cev in preko lijaka vlivaj v njo na polno vodo. Vodo ti mora pozirati na polno. Ce ti ne bo, potem bos imel pri novem stroju enako tezave verjetno