Če greš pogledat fotke in videe od uporabnikov drona, vidiš, da jih 99.99% NE slika nagih bab na vrtu. Razlogov je več, edeni izmed njih je sigurno ta, da je le redkokatera naga baba, ki ni v položaju za slikanje, nekaj na kar bi si sosedov Janezek petelina davil.
vem, da je to kao skupna EU zakonodaja in direktiva (kar se je sicer izkazalo kot rahel bullshit), ampak imam nekako občutek, da so pri zakonodaji zelo lobirali ljudje, ki se dron-multimedijo ukvrajajo profi oz. si z tem služijo kruh (ali vsaj delno). Že v DHi grupi na FB ima par takih same neke umske izpade. Nekdo objavi sliko prosi za komentar, kako se izbolšat. In kaj je pod komentarji? previsoko... preblizu... maš izpit?
Jaz sem se že odločil, da bodo vsake moje kjerkoli objavljene fotke z izbrisanim EXIF, našel na Pinterestu, slikano iz bližnjega hriba/toplozračnega balona/mobilnega dvigala/doma narejene vremenskega balona.
Namesto da drkajo z temi pravili, skupinami, klasifikacijami in ne vem kaj še vse, bi dali obvezno zavarovanje za dron. Konec. Ker, roko na srce, nesreč z tragičnimi poledicami (še) ni bilo kljub izjemnemu porastu dronov, škodno odgovornost pa ti nosi zavarovanje. Tisti bedaki, ki tako ali tako letijo mimo zdrave pameti, bodo to počeli še naprej.
Kot je rekel izbrisani, cuzanje...