Katera "glava" za radiator?

irwin

Guru
13. mar 2008
2.056
695
113
Zadeva taka, pogledal vse radiatorje vsi isti simptomi. Voda v radiatorjih, preveril. Ocitno stos z glavno obtocno crpalko, premalo pretoka. Lahko da ima prste vmes T kontrolna enota na steni v stanovanju.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.764
3.784
113
Katere pametne termostatske radiatorske ventile priporočate? Zigbee ali kaj drugega?
Rabim pa takega, da lahko preko app-a vklopim, nastavim, izklopim,...Kako je z baterijami v teh ventilih?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.671
872
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Katere pametne termostatske radiatorske ventile priporočate? Zigbee ali kaj drugega?
Rabim pa takega, da lahko preko app-a vklopim, nastavim, izklopim,...Kako je z baterijami v teh ventilih?

Sam imam Tado Smart Radiator Thermostat X in sem zadovoljen… Imajo snemljiv akumulator… enkrat letno jih poberem dol in dam polnit…

1767676470808.png

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik in mistique

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.658
1.042
113
50
KR
Jaz imam Shelly-jeve TRV, pa sem zadovoljen. Delujejo na wifi prek gatewaya, pa tudi prek Zigbee. Naj bi bil pa kmalu tudi update firmware-a s podporo za matter. Trenutno imajo tudi akcije.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.671
872
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
# mistique, si vzel Jestov predlog, ali kaj drugega? Tudi jaz iščem glavo z wi-fi upravljanjem, mogoče kaj bolj cenovno ugodnega, kot je Tado.

Za Tado moras malo pogledati glede cene... Jaz sem takrat nasel ceno nekje med 50 in 60€ za kos... sem dvakrat kupoval... Najprej en komplet stirih... potem pa se mi zdi, da se 3 ...

Na Tado.com je trenutno kar huda cena (99€ za kos)... Na amazon.de je posamezen dobrih 60€, komplet treh pa 171€

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.597
4.916
113
Jst imam tega kitajca na enem radiatorju (Herz ventil) in deluje. je pa v v prostoru ki se ne uporablja in je bolj kot ne samo v on/off načinu (kadar je sibirski mraz se odpre, večino časa je pa zaprt ker sosednji prostori ogrevajo tudi ta prostor), tako da kako deluje kot termostatski ventil ne morem niti komentirat.

Dobiš pa zraven vse žive navojne adapterje in podaljške/nastavke igle tako da je najbrž kompatibilno z vsemi ventili na trgu.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
2.002
19
38
Bled
tudi sam imam tado, sicer še prejšnja generacija. imamo že 3 leta in deluje brez problemov. edino dokupil sem še dodatne senzorje za temperaturo, ker ta na glavi je včasih malo muhast.

ko sem kupoval je bilo najbolj ugodno tukaj:

tink.de

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.257
30
48
tudi sam imam tado, sicer še prejšnja generacija. imamo že 3 leta in deluje brez problemov. edino dokupil sem še dodatne senzorje za temperaturo, ker ta na glavi je včasih malo muhast.

ko sem kupoval je bilo najbolj ugodno tukaj:

tink.de
Je dovolj samo ventil, ali potrebujem še kaj drugega, da ventil upravljamo preko wifija?

Priponke

• Screenshot_2026-03-02-10-33-43-314_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-03-02-10-33-43-314_com.android.chrome.jpg
    493,4 KB · Ogledi: 39

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.671
872
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ne gre za internetni router... ampak za Threads, Matter,...

BOm dal kar to, kar Google oz UI napise :)

Thread Border Router
je naprava, ki povezuje nizko-potrošno Thread omrežje (pametne naprave) z vašim domačim IP-omrežjem (Wi-Fi ali Ethernet) in internetom. Deluje kot most, ki omogoča varno, neposredno komunikacijo med napravami Thread in pametnim telefonom ali oblakom, ključen pa je za delovanje Matter naprav.

Seznam popularnih Thread Border Routerjev
Mnoge sodobne pametne naprave že imajo vgrajeno to funkcionalnost:
  • Apple: Apple TV 4K (2. generacija in novejši), HomePod (2. generacija), HomePod mini.
  • Google: Google Nest Hub (2. gen), Nest Hub Max, Nest Wifi Pro, Google TV Streamer.
  • Amazon: Echo (4. generacija), Echo Show 8 (3. gen), Echo Hub, Eero 6/6+/Pro 6/Pro 6E/Max 7.
  • Pametna razsvetljava: Nanoleaf Lines, Shapes, Elements.
  • Pametni dom: Homey Pro.
Ključne funkcije
  • Povezljivost: Preusmerja podatke med Thread in Wi-Fi/Ethernet omrežji.
  • Podpora za Matter: Zagotavlja, da naprave, ki podpirajo Thread, delujejo v ekosistemu Matter.
  • Zanesljivost: Omogoča postavitev več usmerjevalnikov (večja stabilnost omrežja).
Za delovanje ne potrebujete posebnega namenskega "hub-a"če že imate eno od naštetih naprav.

Lahko uporabis tudi Tado X Bridge, ki je omenjen ze v prejesnjem sporocilu ...

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.257
30
48
Potem ne bo nič. Potreboval bi dve termostatska glavi in mi je dodatnih 50€ preveč. A so kakšne glave, na katerih dela nastavitev preko wifi brez vmesnih naprav?