Ponovna montaža radiatorjev (odrezane cevi)

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.410
11.123
113
Seveda lahko. Vreže se navoje, privijači prehodne kose in potem baker dalje. Za strošek pa nimam pojma.

• Všeč mi je
Reactions: sergio

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.384
4.828
113
V te štrclje postavljene čisto ob steno boš zelo težko vrezal navoj s klasičnim vodovodarskim orodjem, še pokrivljeni so tako da je še težje. Ni nemogoče to rešit, ampak kot pravim bo majster najbrž kar jambral in boš moral kakšnen sixpack (več) imeti pripravljen.

Edit sem imel sam podobno situacijo, še malce daljši so bili štrclji in niso bili postavljeni toliko do stene. So pa bili stisnjeni in zavarjeni. Majster je vseeno za ziher kar konkretno odrezal OSB plato "poda" da je dobil še 10cm delovnega lufta.

• Všeč mi je
Reactions: sergio

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
310
74
28
Obstaja tudi podaljševanje cevi s švasanjem ali celo lotanjem (če se ne motim, lahko mojster zalota prehodni člen in nadaljuje z bakrom). Samo povem ...

Cena na uro mojstra je 40 + EUR.
Koliko ur bo treba je pa odvisno koliko imaš takih situacij. Ko boš ocenjeval ure, jih kar takoj pomnoži z dva. ;)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.384
4.828
113
Majstra ki bi varil železne cevi je danes težko najt (to se vari avtogeno), takega ki bi (hard) lotal tole pa še težje. Problem je ker karkoli od tega delaš je nevarnost da zakuriš parket/pod precej visoka. Drugače pa ja, spojko za baker se lahko hardlota na železno cev, uporabiš indukcijski "grelnik" ki je še najbolj varna rešitev v tem primeru. Vseeno ne škodi kakšen dan prej izdatno namakat les okoli cevi. Pa upat da ni pod na kakšnem stiroporju oz. da je spodaj celotna konstrukcija lesena.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.410
11.123
113
Cel kup variant je, če je le zadost prostora se vreže navoj, če ga ni, je možnost tudi press fiting s prehodom na baker, nič kar mojster vodovodar dons ne bi rešil, če seveda ni chat GPT entuzijast. Če pa to ne se pa poreže cevi spodaj pod plato in naredi prehod tam in se nove cevi od spodaj potegne. V glavnem poklicat mojstra in bo že vedel kaj naredit. Če mora avtor teme to vprašat sam ne bo rešil.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.686
3.698
113
Tole ni nobena znanost. Navari se nastavek, potem pa naprej s fitingi ki se stiskajo ali pa baker, kar ti je ljubše. Parket ni noben problem, razen če je majstru pač vseeno. Ni pa to posel za vodovodarja, ki zna samo sifon in pipo zmontirat.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.176
1.356
113
V te štrclje postavljene čisto ob steno boš zelo težko vrezal navoj s klasičnim vodovodarskim orodjem, še pokrivljeni so tako da je še težje. Ni nemogoče to rešit, ampak kot pravim bo majster najbrž kar jambral in boš moral kakšnen sixpack (več) imeti pripravljen.

Edit sem imel sam podobno situacijo, še malce daljši so bili štrclji in niso bili postavljeni toliko do stene. So pa bili stisnjeni in zavarjeni. Majster je vseeno za ziher kar konkretno odrezal OSB plato "poda" da je dobil še 10cm delovnega lufta.
Da se pa stena malo poštema pa ni varijante? Mislim da bi se potem lahko vrezal navoj.

stariata

Pripravnik
12. jul 2010
79
23
8
Jaz bi pa najprej preveril kam oziroma kako sta cevi napeljani, poiskal boljše mesto za delo in še preveril če niso zamašene ali morda še kje drugje odrezane, pa še morda vodo spustil skozi predno bi delal naprej.