Kanarski otoki - Tenerife

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.553
81
48
Kranj
Letos sem imel na Tenerifih Topcar. Avto je bil star eno leto in malo porajsan in sem ga poslikal za vsak slučaj. Vračal sem ga ob 4ih in sem dobil navodila, da ključ samo vržem v nabiralnik.

alesn

Fizikalc
19. jun 2012
429
30
28
Za Tenerife se po navadi vzame CICAR. Tudi jaz sem in imel pozitivne izkušnje. Avta poleti, ko sem ga vračal, niti pogledali niso. Kar je dosti logično, da jih je toliko, da se vračajo po tekočem traku. Vrneš ključ, vprašajo te, koliko bencina si pustil. In bili so cenovno najbolj ugodni, kar se vidi tudi na okencu, ker imajo edini gužvo.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.649
197
63
Še moja izkušnja, do sedaj sva vedno izbrala CICAR, ker je ugoden. Svojo prvo izkušnjo z njimi bi opisala kot zelo dobro, ker sva dobila praktično nov avto z izredno malo prevoženimi kilometri, novimi gumami....vačilo denarja za preostanek neporabljenega bencina sva dobila 2 dneva po zaključku, pri vračilu niso nič komplicirali, vrnil si avto v box, vrnil ključe pri njih in s tem si zaključil. Pri vsaki naslednji izposoji se je pa stvar z dobljenim najetim vozilom malce poslabšala, pri drugi izposoji, sva dobila takšnega, ki je imel totalno zlizane gume, da naju je bilo kar malo strah se voziti po severnem delu otoka, kjer je več dežja, dejansko tudi tukaj niso komplicirali z vračilom denarja in vračilom avtomobila. No ja tretja izposoja je bila pa prav posebna, avto je bil sicer v rangu, ki sva ga rezervirala, vendar....že pri začetku vožnje nama je javljalo cel kup napak, pa prenizek tlak v gumah (seveda sva jih napumpala), konstantno je javljalo napako v podvozju, mah ni da ni, poleg tega ni bilo navigacije, v prejšnjih vozilih je seveda bila. Pri vračilu avtomobila niso komplicirali in so tudi denar za višek prepuščenega bencina v avtu vrnili pravočasno na TRR. Je pa res, da so jih na letališču prestavili višje, kot so biili prej. Aja pa nisva ravno Fiat 500 rentala. Upam, da drugo leto dobiva bolj tehnično neoporečno vozilo.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.171
2.245
113
Tale napaka v podvozju pa me res zanima. Verjetno je bil drive(train) error. Nisem še videl opozorila za podvozje, razen če je zračno vzmetenje...

jezek

Guru
24. jul 2008
5.171
2.245
113
...kar ponavadi pomeni vsaj pol dneva izgubljenega dopusta. Zdaj ce si tam 14 dni ni panike, ce pa 1 teden se ze kar pozna. Jaz sem raje pozrl šklopotanje prakticno novega puretecha, kljub temu da se mi je en teden trgalo srce ob teh zvokih, kot da bi zapravil pol dneva z vracanjem na drug konec otoka ...

jello

Guru
22. sep 2008
11.012
4.252
113
Da ne bomo preveč na pamet, konkretno na tenerifih noben kraj ni posebno daleč, da ne bi mogel it zamenjat avto.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.171
2.245
113
Misliš na TenerifU?
Ja nevem, jaz sem bil prav tam. In se mi ni dalo itinerarja kvarit. Cicar sicer.