Iran, Libanon, Jemen

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.686
4.187
113
Ljubljana
hmpg.net

Geopolika ne geografija je sedaj pomembna

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.805
10.133
113
Mojih 5c… imam nekaj iranskih najemnikov, vsi so prosilci za azil in so v slovenijo prisli ilegalno ter nato zaprosili za azil. Govorijo slovensko in delajo.

v zadnjih urah sem bil ze dvakrat povabljen na praznovanje. En je izjavil da bo spakiral in odpesacil nazaj po isti poti.

Migranti ki se nekaterim tako smilijo da bi za njih podirali ograje, sedaj praznujejo ker je ubit tisti ki jih je pregnal.

Po njihovih besedah je menda mnozicno razmisljanje da se pricakuje da bi drzavo nazaj prevzel Sah (torej druzina Pahlavi).

Kaj bo, ne ve nihce. Ampak zdej krokodilje solze tocit ker je en diktator odletel… lahko od srece ja.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.092
3.294
113
Mojih 5c… imam nekaj iranskih najemnikov, vsi so prosilci za azil in so v slovenijo prisli ilegalno ter nato zaprosili za azil. Govorijo slovensko in delajo.

v zadnjih urah sem bil ze dvakrat povabljen na praznovanje. En je izjavil da bo spakiral in odpesacil nazaj po isti poti.

Migranti ki se nekaterim tako smilijo da bi za njih podirali ograje, sedaj praznujejo ker je ubit tisti ki jih je pregnal.

Po njihovih besedah je menda mnozicno razmisljanje da se pricakuje da bi drzavo nazaj prevzel Sah (torej druzina Pahlavi).

Kaj bo, ne ve nihce. Ampak zdej krokodilje solze tocit ker je en diktator odletel… lahko od srece ja.
Glede na naivnost naroda (saj so dobili versko teokracijo v podobi republike) so ti reveži, ki so se znajdli v Evropi zaradi boljših pogojev za življenje, pripravljeni sprejeti karkoli, kar se sveti. In šah se bo svetil vsak dan bolj...jenkiji ga polirajo "as we speak".

Niso pa vsi izseljeni Iranci takega mnenja kot tvoji najemniki, ki delajo in govorijo slovensko. Večina diaspore, ki jo jaz poznam (so v glavnem dobro izobraženi, nekateri politično aktivni, lastniki podjetij, akademiki, ne govorijo slovensko, ker ne živijo tukaj, govorijo francosko, angleško, nemško...) si sploh ne želi šaha ampak parlamentarno demokracijo, kot so jo imeli tistih par minut...
Nekateri vedo, da je to kar iluzija, ker je trenutni režim opozicijo spremenil v Apollo8 podnajemnike ali nagrobnike...Upam, da ti čimprej prekinejo pogodbo in se vrnejo ustvarjati Iran skupaj z ostalimi pregnanimi :srce:

Inštalacija nepotistične zahodne marionete pa zagotovo ni v interesu iranskega prebivalstva in Irana, kot suverene države.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.109
6.675
113

Šah je veliko večje govedo od ajatol.
Zato je njegov režim tako hitro padel.

Izrael in ZDA so napadle Iran in ubile verskega voditelja Alija Hameneja (87).
Največja Trumpova napaka, iz njega je naredil mučenika.
Tem se drugače reče državni terorizem.

Tega na msm ne bodo kazali

Netanjahu je pobegnil iz Izraela v Berlin. Ali bo aretiran? Glede na to, da je za njega izdan nalog za aretacijo, ki ga je izdalo mednarodno sodišče za vojne zločine. Ta nalog za aretacijo je zavezujoč za vse članice EU

• Haha
Reactions: B81

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.109
6.675
113
Btw, z umorom Hameneja je umrla tudi njegova fatva, da država ne bo imela jedrskega orožja.

Zaradi zda-židovske avantura mešanja dreka na BV bodo posledice predvsem v Evropi še kako vidne:
Gorivo bo šlo gor 10-20% procentov torej v torek bo šlo vse gor po mojem predvidevanju: 12-18 centov, nato sledi nova podražitev in gorivo se bo pri nas ustavilo pri približno 2€.

Ostale zadeve sledijo, posledično inflacija, izguba vrednosti denarja.

Izrael in Amerika sta neposredno napadli vsako gospodinjstvo v Evropi.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.853
1.597
113
Jebes znanje, kompetence in pamet. Glavno da smo najboljši v enakopravnosti.

B81

22. jul 2007
39.890
12.490
113
Šah je veliko večje govedo od ajatol.
Zato je njegov režim tako hitro padel.

Izrael in ZDA so napadle Iran in ubile verskega voditelja Alija Hameneja (87).
Največja Trumpova napaka, iz njega je naredil mučenika.
Tem se drugače reče državni terorizem.

Tega na msm ne bodo kazali

Netanjahu je pobegnil iz Izraela v Berlin. Ali bo aretiran? Glede na to, da je za njega izdan nalog za aretacijo, ki ga je izdalo mednarodno sodišče za vojne zločine. Ta nalog za aretacijo je zavezujoč za vse članice EU
1772358783991.png

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.805
10.133
113
Glede na naivnost naroda (saj so dobili versko teokracijo v podobi republike) so ti reveži, ki so se znajdli v Evropi zaradi boljših pogojev za življenje, pripravljeni sprejeti karkoli, kar se sveti. In šah se bo svetil vsak dan bolj...jenkiji ga polirajo "as we speak".

Niso pa vsi izseljeni Iranci takega mnenja kot tvoji najemniki, ki delajo in govorijo slovensko. Večina diaspore, ki jo jaz poznam (so v glavnem dobro izobraženi, nekateri politično aktivni, lastniki podjetij, akademiki, ne govorijo slovensko, ker ne živijo tukaj, govorijo francosko, angleško, nemško...) si sploh ne želi šaha ampak parlamentarno demokracijo, kot so jo imeli tistih par minut...
Nekateri vedo, da je to kar iluzija, ker je trenutni režim opozicijo spremenil v Apollo8 podnajemnike ali nagrobnike...Upam, da ti čimprej prekinejo pogodbo in se vrnejo ustvarjati Iran skupaj z ostalimi pregnanimi :srce:

Inštalacija nepotistične zahodne marionete pa zagotovo ni v interesu iranskega prebivalstva in Irana, kot suverene države.
Ker napuh veje iz tebe model… kr postavil si se na teorijo da gre za reveze, clo posebaj omenil da ti ki jih ti poznas govorijo druge jezike, nato pa se postavil trditev da so prisli iskat boljse pogoje za zivljenje.

prisli so zato ker jih je islamisticen rezim pod vodstvom diktatorja hameneja razlastil in pregnal. Enemu so vzeli tovarno…

in jaz se ne postavljam na pozicijo a je sah dober za njih ali ne. Kdo sem jaz da bi odlocal o tem? Ampak zabavno je to kako relativiziras dejstvo da je folk smrti diktatorja vesel.

pa lahk zdej 10 odstavkov relativizacij sproduciras - abotno je to model.

in tudi jaz upam da cinprej prekinejo pogodbo in grejo domov, se avionske karte jim placam ce bo to pomagalo da nazaj zazivijo v svoji dezeli.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mistique

Guru
16. jun 2009
16.092
3.294
113
Ker napuh veje iz tebe model… kr postavil si se na teorijo da gre za reveze, clo posebaj omenil da ti ki jih ti poznas govorijo druge jezike, nato pa se postavil trditev da so prisli iskat boljse pogoje za zivljenje.

prisli so zato ker jih je islamisticen rezim pod vodstvom diktatorja hameneja razlastil in pregnal. Enemu so vzeli tovarno…

in jaz se ne postavljam na pozicijo a je sah dober za njih ali ne. Kdo sem jaz da bi odlocal o tem? Ampak zabavno je to kako relativiziras dejstvo da je folk smrti diktatorja vesel.

pa lahk zdej 10 odstavkov relativizacij sproduciras - abotno je to model.

in tudi jaz upam da cinprej prekinejo pogodbo in grejo domov, se avionske karte jim placam ce bo to pomagalo da nazaj zazivijo v svoji dezeli.
Zame je revež vsak, ki mora proti svoji volji zapustiti svoj dom in začeti znova...sočustvujem z njimi na osebni ravni. Pa če govori slovensko ali ne...

Ti si začel z jeziki oz. si to "posebej omenil". Sam veš zakaj je to pomembno...lahko tudi pojasniš, če koga zanima.

Podal si trditev, jaz pa sem jo dopolnil ali pa, če je tebi bliže: podal nasprotno (meni se sicer ne zdi nasprotna), z nekaj podobno nepomembnimi argumenti (jezik, delajo, ne delajo, lastniki, akademiki,...). Kva točn te kle mot?

So tudi Iranci, ki zagovarjajo in si želijo vrnitev Perzije, pa taki, ki pravijo da je šah Netanjahujev brat (from another mother) ipd. Bomo videli ali je to relevantno, kaj si iranski narod želi...oz. kaj tvoji najemniki mislijo.

Btw, z umorom Hameneja je umrla tudi njegova fatva, da država ne bo imela jedrskega orožja.

Zaradi zda-židovske avantura mešanja dreka na BV bodo posledice predvsem v Evropi še kako vidne:
Gorivo bo šlo gor 10-20% procentov torej v torek bo šlo vse gor po mojem predvidevanju: 12-18 centov, nato sledi nova podražitev in gorivo se bo pri nas ustavilo pri približno 2€.

Ostale zadeve sledijo, posledično inflacija, izguba vrednosti denarja.

Izrael in Amerika sta neposredno napadli vsako gospodinjstvo v Evropi.
model koliko nafte smo dobili iz Irana? Bolj malo, dobavljamo jo iz drugih držav, cena (višja) pa ne bo zaradi smrti tega liderja, ampak gre vzroke iskati drugje. Smrt bo zgolj izgovor za dvig cene.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.068
1.263
113
Že včeraj šel preverit, kaj sem to slišal :jok: .

Pač nafta bo stala v zalivu in cena bo odletela navzgor, ali pa bomo spet severni tok aktivirali.

Pa vseeno, to ni zunanja ministrica pač pa obramboslovka, za katere je splošno znano, če ti naravoslovje ne gre (kamor spada v širšem pojmu tudi geografija), greš na FDV! Verjamem pa da Tanja ne razmišlja bistveno drugače.
Če "bomo" morali aktivirati Severni tok bo potrebno nabaviti vozila na plin. Po severnem toku se naj bi pretakal samo plin ne nafta.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.553
4.623
113
Če "bomo" morali aktivirati Severni tok bo potrebno nabaviti vozila na plin. Po severnem toku se naj bi pretakal samo plin ne nafta.
Kupovali bomo venezuelsko nafto pod maga taktirko...
Za nas bistvene razlike ne bo, bolj problematični so kmeri z svojo požrešnostjo pri davkih na goriva. davek+ davek+ dajatev+ddv davek...

Samčija pa kozjejebci skrbijo?
Mikimiške ne bo več, mogoče kak Racman pride spet v NLB, če bodo kmeri na oblasti?