Hyundai IONIQ

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
36.414
29
48
To že jaz en čas govorim, tako je recimo v tujini, zato se po 3 letih splača jemati rabljena vozila, ki ravno pridejo "ven iz lizinga" in so tudi top vzdrževana, zato ker tak lizing zajema obvezno in tudi "brezplačno" all inclusive servisiranje in vzdrževanje.

Neke vrste lizing s preostankom vrednosti torej in da ga potem po 3 letih lizing hiša odkupi in proda. Žal pa so pri nas takšne cene, da so dokaj podobne navadnemu lizingu, ne vem kako tako, očitno še ni prišla lizing hiša ki bi predstavila primeren finančni produkt ali pa ni zanimanja.

Lahko pa se gre nekdo sam tega, pač vzame klasični lizing, potem pa po 3 letih proda avto avtohiši, ki izvede odkup in zamenjavo za novega. Se naredi v bistvu vse v manj kot urci.
 

Ogo

Fizikalc
28. jul 2007
4.955
94
48
Nobeden od električarjev se še ne "splača". To so geek avtomobili in nič drugega.
Leasing pa se "splača" le ko je omejen na 5000 km letno ali podobno. Drugače je znesek konkreten.

Tudi leasing bajte se zavedajo, da je električar po 5ih letih na prodajnem trgu vreden zelo malo. Posledično amortizacija/izguba vrednosti naredi računico negativno in to si leasing bajte vse vkalkulirajo, drugače propadejo.

Pa ne mislim nič negativnega. Saj ogromno folka si itak nabavi avto brez računice. Razne športne BMWje, MBje in podobno. Pa niso električarji.

Samo če je cilj res najnižji strošek, potem je v Sloveniji edino izplačljiv dizel, praviloma avta iz ranga "super mini" a la Polo, Yaris in podobno. Pa še to z neko srednjo opremo ali opremo po akcijski ceni. Vse drugo je na dolgi rok dražje. Od amortizacije, porabe, servisa, zimskih gum, zavarovanja, ...
 
Nazadnje urejeno:

Ogo

Fizikalc
28. jul 2007
4.955
94
48
Dokler ne prebereš pogodbe, sploh ne veš kaj dobiš.
Noter so lahko omejitve prevoženih milj, vezane trgovine, pribitki na leasing in podobne fore, če ne vzameš še druge reči in podobno.

Kar si dal je samo neka web spam reklama. Takih je tudi pri nas veliko. Ko dobiš pogodbo in polni cenik v roke, pa ...
 

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
14.624
198
63
Če prav vidim, je to neka spletna stran, kjer uporabniki javljajo najboljše lease deal-e in podrobnosti so tudi napisane v tekstu, če prebereš celotnega.

Si prebral? Ker, po tem, kar vidim, da si napisal, imam občutek, da nisi.
 

Ogo

Fizikalc
28. jul 2007
4.955
94
48
Sem bral. In videl da so že na strani nametani mesečni pribitki, če nimaš vsaj še enega avta v leasingu in podobne fore.
Seveda pravo celotno sliko dobiš šele, ko greš dejansko tja sklepat tale leasing.

Sicer pa ne vem, zakaj ne razmišljaš z možgani.
Če je nekaj prepoceni, da bi bilo res, potem tudi ni res. Samo v pravljicah pravljične zadeve tudi držijo. Izven pravljične dežele te pa leasing bajta ocigani za vsako malenkost. Ker je to preprosto njen biznis. Služit denar in delat dobiček.
 

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
14.624
198
63
Hja, kolikor spremljam gm-volt forum, kjer si izmenjujejo dobre lease deal-e, se ne pritožujejo nad tem, da bi bili pri dealer-ju potem kako opetnajsteni.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
36.414
29
48
Čisto možno, da se gre za kak nov balon, naredijo novo lizing hišo, ki si hitro pridobi stranke, potem pa naprej prodaja bulk te lizing deale


saj veš kako je bilo leta 2008 oz prej, dokler ni...