Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.982
10.277
113
Roko na srce. Pri nas se periferija razvija, ker je vsepovsod relatvno blizu nekega večjega mesta, ali pa blizu AT meje. Zraven tega se še najde kak priden Slovenec ki kaj da od sebe.
Ampak poglejmo drugo plat... Ljubljana->Srboslavija v malem, Celje->Bosna, Sl. Bistrica, Kranj->Šiptarija, Dolenjska->Ciganarija, Maribor vsega i svašta.... Dajmo malo pred svojim pragom pometat prosim.
Za Hrvate pa se pa sekiram ravno toliko, koliko vidim da nas počasi ščijejo po desni. Pa pustmo zdaj Liko in Slavonijo.... Minorni delež prebivalstva je tam.
Dej mi malo posod možgane, da si spočijem....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.271
2.277
113
Dej mi malo posod možgane, da si spočijem....

Jaz bi jih tudi imel, ker s tako plitko pametjo je življenje definitivno lažje.

Še ne lep primer plitke pameti:

Preberejo naslov na 24ur: hrvaška povprečna neto plača je še samo 100€ pod našo.
Sklep plitke pameti? Še malo in nas bodo ujeli!

Če čisto malo pogledaš pod površje, ugotoviš naslednje:
Hrvati nimajo povračila potnih stroškov, regresa in malice.
Imajo konkretno večjo neenakost kot mi. Pomeni da Zagreb, ki živi skoraj da izključno od javnega sektorja, živi konkretno boljše kot preostanek države.

In če obvladaš vsaj osnove matematike in gugla, prideš hitro do naslednjih številk, kaj slovenec prejme zraven neto plače in hrvat ne, na mesec:

140€ malica
200€ potni stroški
180€ regres

To so seveda neka na palec povprečja. Torej razlika ni 100€, ampak ca. 500 - 600€.

Ampak kot rečeno, življenje s plitko pametjo je res veliko lažje, ker kritično razmišljanje pri takih ljudeh je neobstoječe

netko

Guru
25. jul 2007
7.250
2.598
113

Preberejo naslov na 24ur: hrvaška povprečna neto plača je še samo 100€ pod našo.

Imajo konkretno večjo neenakost kot mi. Pomeni da Zagreb, ki živi skoraj da izključno od javnega sektorja, živi konkretno boljše kot preostanek države.

In če obvladaš vsaj osnove matematike in gugla, prideš hitro do naslednjih številk, kaj slovenec prejme zraven neto plače in hrvat ne, na mesec:

140€ malica
200€ potni stroški
180€ regres

To so seveda neka na palec povprečja. Torej razlika ni 100€, ampak ca. 500 - 600€.

Ampak kot rečeno, življenje s plitko pametjo je res veliko lažje, ker kritično razmišljanje pri takih ljudeh je neobstoječe
tudi tole kar si sproduciral je demonstracija plitke pamet...
Malica - imaš prav
potni stroški - malo morgen
2160 regresa praviš da dobi vsak slovenec

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.345
2.267
113
Pomurje

140€ malica
200€ potni stroški
180€ regres

se pravi imajo sistem avstrijskih plač?

Si siguren?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.271
2.277
113
tudi tole kar si sproduciral je demonstracija plitke pamet...
Malica - imaš prav
potni stroški - malo morgen
2160 regresa praviš da dobi vsak slovenec

Še enkrat: povprečja iz riti potegnjena. Ampak saj razumeš poanto?

O zakonsko določenem povračilu potnih stroškov malo morgen pa povej kaj več

mistique

Guru
16. jun 2009
14.987
2.626
113
Emona / Carnium
Če po tistih časih vprašaš nekoga, ki je bil recimo diverzant (in ne artilerist, daleč na vrhu hriba), se boš težko nasmehnil...če ti bo lahko sploh karkoli povedal, brez, da se razpade v čustvene prafaktorje. Brez anekdot in rek alkosa pa tudi takrat ni šlo.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla