Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.796
12.043
113
kod Džej-Zija
Res je, zelo enostavno je s tujim k*rcem po koprivah, zato jaz ne bom. Glede na krvave dogodke in skrajno morbidno mučenje in ubijanje, kjer so bili mučeni in umorjeni izključno nedolžni, bi krivdo za kasnejše maščevalno pobijanje (tudi nedolžnih), vsekakor objektiviziral in ga postavil v kontekst dogajanj, ki so se odvijala že leta pred tem. Marsikdo je to tudi naredil.

Sam sem naredil enako in odpustil tistim (in kar naj bi predstavljali), ki so za roko držali popolnoma nedolžnega sorodnika, ko so ga vlekli v rov in ga ustrelili. Nikoli ne bom našel odgovora na tisti ZAKAJ bi nekdo umoril čudovitega mladega človeka, ki je želel le živeti. Obenem pa mi dol visi za opravičilo predstavnika neke "oblasti", za spomenike in podoben cirkus.

Če pa bi želel preprečiti ponovitev ali iskati pravico, pa tega zagotovo ne bi počel z objavami na Alterju...not my cup of tea.
Ni kaj dodati, se strinjam. Tudi opravičilo danes dejansko nima več smisla. Dovolj bi bilo, če bi se to poglavje zaprlo za aktualno politiko obeh strani, zgodovino pa prepustili preiskati stroki. Edino ureditev grobišč in identifikacijo pokojnikov bi se iz civilizacijskih pietetnih razlogov moralo izvesti do konca.

p.s. Nadvse me pa pogrejejo izjave “še premalo smo jih v jame zmetali” našega ljubega Petje in podobnih kalibrov.

• Všeč mi je
Reactions: Matey, kalbo in sad

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.065
1.863
113
Vzdolž železnice v mestih, katera sem prej omenil, jim je juga naredila tovarne, delovna mesta, katerih sedaj ni, kot tudi 200k srbov po oluji. Gračac je imel pred ndh 35k prebivalcev, po ndh in srbosjekih niti 18k več, po oluji pa do danes, ko je še uspešna kradeze dokončala delo pa 3k. Pa da me ne bo zdaj kdo za srboljubca imel. Oni norci dol se samo po obliki križa ločujejo in pobijajo.

• Všeč mi je
Reactions: corsol in jonny77

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.934
1.399
113
Titograd
Od Karlovca dalje je to težka revščina. Življenje tam je težko, volkov, kač in medvedov več kot ljudi, samo hribovje, do polovice maja +1m snega, nato +35 stopinj vročina do oktobra, potem ponovi vajo s snegom. Knin in Drniš izgledata kot Maribor leta 1975. Za kake papirje zrihtati velja da "uvijek fali jedan papir".

Dalmacija, da ne bi imela jadranske magistrale in sedaj še te avtoceste, bi bila na naši ravni okrog 2. svetovne vojne. Tudi mentaliteta ljudi je popolnoma drugačna kot pri nas. Zelo prijazni sicer na prvi pogled, na drug pogled pa vidiš da so zatucani do nafte. Pa ne samo Gotovina, Thompson in podobno, to je samo vrh...

Slavonija, Baranja, Srijem ni nič boljše, še slabše kvečjemu, ker je turizem praktično neobstoječ. Hrvata tam skoraj (več) ni.

Tudi hrvaško Zagorje je deloma podobno temu, ampak bližina Zg, Slovenije, Češke in Avstrije jih rešuje. Pa zadnja leta se tu kar fejst premika, nekaj večjih tovarn se odpira, nekaj se še bo v kratkem. Taščina domačija je na zelo lepi lokaciji, na vrhu hriba, krasen pogled na Sljeme iz strani Slovenije, do Jankomira 15-20 min vožnje, ampak cela vas je praktično izumrla oz. se izselila, ostale so prazne hiše, ki se zadnja leta sicer počasi spreminjajo v vikende zagrebčanov, da malo spyzdijo ven iz betona za kak dan ali dva.