Hokej

kajn

Guru
5. okt 2007
3.109
2.020
113
Iskajoč brata
zame najboljši ekipni šport... hiter, razburljiv, vsak trenutek se lahko obrne situacija....
Tudi življenski navijač rdečih :) Se spomnim kako smo stali v Tivoliju, navijali, potem pa prestrašeni šli domov :)
Škoda, ker eden najdražjih ekipnih športov za trenirat...

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in alesn

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
412
26
18
Gledam Olimpijo, tudi kakšno tekmo Jesenic, spremljam pa tudi druge slovenske ekipe. Včasih sem gledal tudi NHL, predvsem Kinge ampak le končnice.
Na tekme hodim gledat samo Olimpijo, včasih sem pa tudi Slavijo in Jesenice, nekaj tekem pa sem šel gledat tudi v Zagreb.
Se pa strinjam, da je hokeja v medijih premalo. Ampak nekako razumem, da se prehitro dogaja, pa ni za vsakega :)

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in sousis

sousis

Guru
16. nov 2019
1.705
1.155
113
Jaz bi gledal, ampak paka ne vidim...enkrat sem bil na derbiju in sem se res blesavo počutil, ko sem gledal drugam kot ostali. GD
Saj se s časom navadiš, pa uspeš sledit... Včasih pa se kaj zanimivega dogaja ravno tam, kjer ni paka. :) Pol ko pa po TVju gledaš in kamerman opravi vso delo namesto tebe, se ti prav brezveze zdi, sploh ni toliko zanimivo.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.875
433
83
Vipavska dolina
Pri nas rdeč, pa letos kaj slabo kaže da bo treba avto vžigat, čeprav mulci spet igrajo mednarodno ligo. NHL pa Flyersi (Legion of Doom), čeprav videl "oba" Stanleya ki ga je prinesel Anže. Tud na Hrušci spremljal prenos na platnu, repka kar na nekaj sv. prvenstvih, v glavnem šport št.1 daleč pred vsemi.
Anže je pa naredil promocijo, pred tem (čeprav je bilo par igralcev tudi že pred njim draftanih) vprašanje koliko smo veljali na hokejskem zemljevidu, malce nas je pozneje tudi repka predvsem na OI "pokazala". Kdor pa ne spremlja vsaj malo pa dvomim da sploh ve koliko klubov imamo v državi, kaj šele kaj več.

V dvorani se vidi bistveno bolje pak kot po tvju, vsaj v teh katerih sem bil, no v Stožicah sem imel tud mal sreče s sedežem.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.286
173
63
Celje
Gledamo, hodimo na lokalne tekme in tudi igramo... :rockon: :biceps: Nekaj let nazaj po skoraj 20-letni pavzi zopet obul drsalke in prijel palico v roke.Ena boljših odločitev zadnje čase :)

Sicer je v medijih vsaj na spletu prejšnja leta RTV kar dobro pokrival lokalne in regionalne tekme, tako IHL, AHL kot IceHL. Državno prvenstvo je itak en sam hec zadnje čase, letos bo to še tolk bolj izrazito, ko Celja ne bo več. So pa sicer na hokej.si kar aktivni glede informacij.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

sousis

Guru
16. nov 2019
1.705
1.155
113
O vem, vem, saj financiram otroke... Samo če vnaprej staršem poveš koliko bo to stalo, bodo vsi vpisali otroke kam drugam. :p

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.286
173
63
Celje
:D

Moj tamali si je na srečo/žalost premislil še pravi čas... So pa takrat (tri leta nazaj) bili v Celju še celo prvo leto brezplačni treningi, tudi osnovno opremo je dobil. Palico pa sem mu eno mojo staro odrezal... :p Na srečo mu je stran odgovarjala. V bistvu so še lansko leto imeli prvo leto brezplačne treninge.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.454
7.827
113
razen pregovorno "nacionalnih športov", kot so smučanje in smučarski skoki, je popularno, kar je in dostopno in zanimivo po TV za gledat, ker so naši dobri. Saj Kopitar je odličen, ampak ledene dvorane nima vsaka vas. Fleho travnika pa po definiciji, npr...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.286
173
63
Celje
razen pregovorno "nacionalnih športov", kot so smučanje in smučarski skoki, je popularno, kar je in dostopno in zanimivo po TV za gledat, ker so naši dobri. Saj Kopitar je odličen, ampak ledene dvorane nima vsaka vas. Fleho travnika pa po definiciji, npr...
Res je. Že če pogledaš Avstrijo, je zgodba popolnoma drugačna. Ledenih dvoran kolikor hočeš. Po drugi strani pa vidiš na kakšnih zaledenelih flehah npr. na Weissenseeju cele družine, ki pridejo tja igrat hokej. Ja...ata, mama in mulci... Da o kakšnih bolj hokejskih nacijah sploh ne govorimo... Glede na razmere, ki jih imamo, smo ultra carji...

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.454
7.827
113
O kakem mesecnem znesku pa govorimo, ce smem vprasat. Prav nobenega obcutka nimam, koliko stanejo posamezni športi izven poola tistih, s katerimi se moji in jaz ukvarjamo.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.705
1.155
113
Vadnina v prestolnici je 50€/mesec za tamale, 110€/mesec za starejše. Drugi klubi lahko da je druga cifra.

Za tamale je osnovna oprema 150€ + drsalke 50-100€ + palica 50€. Pa pri tamalih imajo vsake 3 mesece lahko že večjo nogo, pol pa po garderobi sprašuješ, če ima kdo kaj malo rabljenega, al pa stisneš zobe in keširaš...

Za tavečje pa je komplet opreme 500€ do 1000€. Drsalke, kolenčniki, suspenzor, hlače, štucne, body armor, komolčniki, rokavice, ščitnik za vrat, dres, čelada, palica. Na srečo ne kupiš vsega naenkrat, ampak počasi zamenjuješ tisto kar preraste. Ampak isto lahko prerastejo kar naenkrat pa pol preklinjaš ker si 3 mesece nazaj kupila "mal boljše drsalke" za čez 200€ (na sezonski razprodaji in z dodatnim popustom), da bo ja dobro začel sezono, pa je čez poletje zrasla noga za skoraj 2 številki. Ask me how I know. Pol pa hočejo mulci še pripomočke za vaje na suhem (žogice, nadomestki paka za na asfalt, ipd), pa posebno torbo rabiš za trogat vse to naokol (kot XXXL potovalko in po možnosti s koleščki, da je lažje), pa bidon (rabijo tistega, ki gre skozi mrežico na čeladi) ki ga itak zgubijo vsaj 1x na mesec, pa funkcijsko perilo za pod opremo, v glavnem skoz je nekaj.

Vse navedene cene so osnovni rang opreme. Če ljudje mislijo, da bo mulc novi Kopitar in rabi najboljšo opremo za dosečt svoj polni potencial, pol so lahko cifre tudi bistveno višje.

Aja, za golmane je še dražje, pa ker jih je na splošno manj, se manj dobi na Bolhi, tako da moje sožalje staršem golmanov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.454
7.827
113
Pa dobr... Optema je nekoliko drazja, veliko je je...

Sem pa se spravila vceraj poloznice gledat, od 1.9.2024 do 31.8.2024 (torej 12 mesecev), 1950€ fuzbal za dva in 2400€ plavanje za dva. Drugi ima polovicno vadnino obakrat.

S tem da vadnina in clanarina niti nista tok, samo vsaka tekma, vsake priprave, vse to se posebej placa, pol pa nanese... Sele zdele vidim kok :oops1:

To je brez opreme. Izgubljajo in prerastejo itak vsi. Vcasih imam pa stvari, ki niso nase, nobeden od drugih otrok ne ve, cigavo je, tak da ce prinese nazaj tok kot je odnesel, smo tudi kar zadovoljni.