Hokej

JNou

Zelenc'
3. mar 2022
17
18
3
Meni bi sicer bilo bolj zanimivo, če bi bilo več novičk o slovenskem hokeju. Kaj se zdaj dogaja z Jesenicami, kaj je z napovedanim bankrotom, ali igralci še vedno igrajo volontersko ali so dobili že kaj plačano? Kaj je z DP? In zakaj recimo Bled nima članske ekipe, če z mladinci ponavadi razturajo? Kako gre Celju, ali se bodo uspeli finančno pobrati s tal in naslednje leto spet privoščiti člansko ekipo?

(Da bi novinar odgovoril na zgornja vprašanja, bi moral verjetno zavrteti par telefonov in opraviti par pogovorov, NHL novičke se pa zelo elegantno prepiše iz tujih medijev, pa je...)

Jesenice životarijo še en nivo nižje kot so v zadnjih 10 letih. Igralci baje dobijo neko žepnino (par stotakov na mesec pa še to ne vsi).

Najbolj žalostna stvar pa je, da so postali druga ekipa svojega največjega rivala. Boljše da bi častno propadli kot pa to, mene Podmežakla po tem ne vidi več.

• Žalosti me
Reactions: sousis

sousis

Guru
16. nov 2019
1.785
1.194
113
Vse kar si naštela, ni hokej. Rekreacije navadno v športnih novicah ne pokrivajo, o drugem pa pri nas glede na tvoja vprašanja ni za pisat.
Žal... s tekmami Jesenice vs Olimpija smo mnogi gor rasli. Je bil v bistvu edini ekipni šport na nacionalni ravni za gledat...

Jah, zgleda je res padlo na nivo rekreacije...

Sam po drugi strani, če bi vsaj bila prava rekreacija, bi se je lahko več ljudi udeležilo. :p Takole se igra inline, pa po raznih priročnih drsališčih... Mulce pa trenerji priganjajo kokr da bo vsak trenutek prišel NHL scout, pri 18. je pa konc športa, ker nimajo več opcij. (V bistvu za marsikoga še prej, ker se oklesti samo na minimalno število igralcev za ekipo.) Če nimaš neke "naravne" infrastrukture za športe, potem očitno niti rezultatov ni tapravih.

Če se vrnem na moja vprašanja - to bi mene zanimalo, neko ozadje športa, če že komentarjev tekem ni. Rezultate DP si lahko vsak pogleda na hokej.si, od IceHL pa na ice.hockey ali drugje, zarad mene jih ni treba prepisovat.