Hofer IP kamera

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
151
0
16
Uporablja kdo Maginon IPC-100 AC? Nikakor mi ne tata dobit slike, zvok dela pri sliki pa samo piše povezovanje... Probal sem že factory default pa ne pomaga. Ko probam updatat fw, mi samo napiše OK, updata pa ne naredi.
 
Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
615
1
18
Okolica Ormoža
Kako pa vzpostaviš povezavo? Če se natančno držiš navodil za postopek povezave, bi moralo brez težav delovati. Pogoj je seveda, da najprej vzpostaviš povezavo preko kabla, potem pa še brezžično povezavo.
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
151
0
16
Povezava je vzpostavljena. Problem je samo ker ni slike, zvok dela OK. Kot, da bi bila težava v flashu, samo sem probal v več browserjih in z več računalniki. Povsod isto, slike ni zvok je.
 
5. avg 2011
615
1
18
Okolica Ormoža
Še enkrat sem prečesal celotni postopek nastavitve (sam sem namestil kamero pred skoraj dvema letoma), da sem obnovil znanje. Adobe Flash Player imaš očitno nameščen, če slišiš zvok. Bi mogoče lahko požarni zid delal težave? In če slišiš zvok, slike pa ni, bi lahko bil mogoče problem v sami kameri. Si mogoče poskusil direktno povezavo kamere z računalnikom (brez routerja)? V navodilih na strani 32-33 je opisan postopek povezave preko kabla direktno na računalnik. Ne vem, koliko računalniškega znanja imaš, zato težko presodim glede na skromne informacije, ki si jih podal, ali si napravil kakšno napako pri instalaciji ali je problem v sami kameri.
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
151
0
16
Kaksno informacijo se zelis, da ne bojo tako skromne informacije? Preizkuseno z dvema mac racunalnikoma. Na enem je el capitan na drugem high sierra na obeh posodobljen safari ter chrome na obeh ne deluje slika. Testirano tudi na win 10 v edge in chrome pravtako ni slike. Ostale axis ter foscam kamere so v omrezju normalno dosegljive.
 
5. avg 2011
615
1
18
Okolica Ormoža
Glede na napisano je potem velika verjetnost, da je s kamero nekaj narobe. Sam uporabljam le Windowse 10, mac-ov ne poznam. Uporabljam pa Firefox ali Chrome, do kamere pa dostopam tudi preko telefona in tablice. Žal ti očitno ne morem nuditi drugih koristnih informacij.
 

Gonzo

Fizikalc
1. sep 2007
4.170
7
38
EU
Nimam stotke, ampak 20C. Postopek je verjetno podoben. Resetiraj kamero na gumb ki ga ima zadaj na ohišji. Drži ga pritisnjenega najmanj dvajset sekund. Na to me je opozoril serviser po telefonu, ker kamera ni prejela reseta. Zaženeš in se prijaviš na kamero z uporabniškim imenom (admin). Za geslo pusti prosto. Takrat daš posodobitev firmwera. Za Winse uporabljam IP Camera Viewer 3,04.ker vse takoj dela z enim klikom. Originalni je brezveze (moraš zagnati browser, poiskati kamero , vpisati geslo...)..
Potem na modemu pogledaj, katero IP številko ima kamera. To številko določi modemu za fiksno (ročno nastaviš).
To IP številko vpiši v meniju programa za gledanje slike in bo delalo.
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
151
0
16
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Pa je flash sploh podprt na iOs/OSx napravah?
iOS nima flasha. OS X ga ima.

@Gonzo: Hvala, probal tudi tvojo metodo, a reset ne pomaga. Kamera se resetira na tovarniške nastavitve ampak še vedno ne deluje. Update firmwara tudi preko programa ni mogoč, ker je na kameri že zadnja verzija.
 

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
133
0
16
Ponovno Hofer ponuja IP kamero, pa me zanima kvaliteta slike na cca 25 metrov (podnevi in ponoči) če ima kdo izkušnje? Se da razpoznati registrsko ali je vse bolj zmazano
. Hvala
 

fatmir

Pripravnik
2. maj 2009
86
0
6
zdravo,

imam 3x IPC-250 HDC maginon hoferjeve kamere. Vsaka kamera ima svoje ime, port na vseh kamer sem pustil 80, v routerju nisem spreminjal.
Vse tri kamere lahko vidim preko IPC Viewer, tudi zunanji dostop. Problem je ker dela kakih 24 ur, nato pa javi napako neznana napaka: No address.
Potem je potrebno ponovno povezat preko supra-space.com/, dela spet nekaj časa in vrže ven? Kaj bi lahko še nastavil?

lp
 

fatmir

Pripravnik
2. maj 2009
86
0
6
Ok. Bom probal. Se pravi, samo kameram dam statični IP v nastavitvah omrežja. Nastavim kamere še enkrat z DHCP, da vidim katere IP dobi kamera in uredim kameram statični IP. V routerju ni potreben poseg.

lp
 
Nazadnje urejeno: