Gradnja hiše?

mtl

Guru
19. jul 2007
11.437
1.055
113
Kras
www.mtl.si
Pa glih tule si mimo vsekal tak da bolj nebi mogo. Danes je znanje tak lahko dostopno da ni res. Za vse najdeš navodila od proizvajalca, kataloge s slikami kaj in kako. Ponavadi še največje napake. Kateri material za kaj uporabit. Kako naredit kako konstrukcijo, itd.
Marsikera firma ima celo na YT celoten postopek prikazan. Recimo knauf je tak lep primer, ko Adi in Tarkan komplet vse kaj rabiš razložita. In ko maš knauf navodila in pa knauf YT kanal imaš vse kaj rabiš.
Za fasado ima tudi jub celi postopek. tako v katalogih kot na YT. Ud vgradnje profilov, do okenskih polic.
Ostalo majo pa firme vedno svetovalce na voljo pa pokličeš in vprašaš kaj bi oni svetovali ali xx material ali xy v tvojem primeru. Še za vse sem dobil odgovor. Če pa ne takoj sem pa dobil čez dan ali dva na mail.
Očitno nisi prebral tega:

Je pa ena dobra stvar današnjega časa, da na spletu lahko dobiš veliko, če že ne vse informacije. Tudi veliko DIY tutorialov. Vendar je potrebno biti pri tem izjemno previden, ker nikoli ne veš, kakšen strokovnjak ali ''strokovnjak'' je to. Ali pa recimo, kakšno podnebje. Ne moreš jemati navodil za avstralijo kot suho zlato. Jaz sem recimo to zadevo rešil tako, da sem poizkušal pridobit informacije od vsaj treh neodvisnih virov (tudi tukaj gor, hvala), prebral strokovno dokumentacijo proizvajalca in potem vključil zraven še zdravo pamet.
Moj stavek, ki si ga repliciral, pa se je nanašal, da ni več znanja v ožjem ali širšem krogu znancev, ker nihče več tega ne dela poklicno.

Kakorkoli, nekatera podjetja dejansko imajo izjemno dobre DIY vsebine.
Vendar tudi tukaj naletiš na rahlo težavo. Podjetja seveda ne bodo svetovala konkurenčne rešitve, če je le ta boljša za tvojo situacijo. Kar pomeni, da boš delal by the book rešitev, ki ni optimalna zate.