Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Eto, to je to. Dokler bomo lastniki razmišljali tako, da ne gremo dol s ceno in dokler nas država ne bo pretirano davčila na te "športe" bodo tudi cene stagnirale. Do sedaj je Zoki edini, ki vpije, da bo prodajal pod ceno.![]()
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Stanovanja v centru Lj bodo vedno imela ceno, že zaradi lokacije. Recimo sam imam enosobno nekje bruto 40kv mansardno stanovanje v strogem centru lj (dostop z avtom), pa se mi recimo niti ne sanja, kaka bi bila vrednost, vem sam, da ni mala![]()
Pa če bi prodaju, ga pod ceno definitivno nebi dal, sploh ker je komplet renoviran.
točno tako. meni ni pomembno, koliko je vredno to stanovanje, v katerem živim zdaj, ampak bolj to, kolikšna bo cenovna razlika med tem in naslednjim, večjim. torej če karikiram, trenutno je vredno 100 000€, za naslednje bom moral dati 200 000€.. če bi zokiju uspelo znižati cene nepremičnin, bi sicer cena mojega stanovanja padla na 50 000€, ampak tudi večje stanovanje bi potem stalo samo 100 000€. in kar je najpomembnejše: čez 20 let, ko bo za mojo rit poskrbljeno in bodo moji otroci kupovali stanovanje, ga bodo zaradi tega lahko kupili ceneje.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Eto, to je to. Dokler bomo lastniki razmišljali tako, da ne gremo dol s ceno in dokler nas država ne bo pretirano davčila na te "športe" bodo tudi cene stagnirale. Do sedaj je Zoki edini, ki vpije, da bo prodajal pod ceno.![]()
Torej so nekateri ljubljančana volili tistega, ki juim bo znižal vrednost nepremičnin. I'll drink to that.![]()
Kakšno maloro?Citat:
Uporabnik kripo pravi:Naj se zgodi, da izgubiš službo. 20 let vsak mesec šparam, da ja poplačam dolg, pol mi pa zmanjka in gre vse v maloro.
Citat:
Nepremičninski trg se je letos umiril, med poletjem spi, nepremičninski akterji pa do konca leta 2008 ne pričakujejo velikih sprememb.
Kljub zaostrenim razmeram na trgu, visoki inflaciji in vse višjim obrestim meram nepremicninske agencije v Sloveniji ne bijejo plati zvona. Opozarjajo, da se je trg, predvsem stanovanj, res ohladil, vendar še zdalec ne moremo govoriti o krizi.
V nekaterih nepremičninskih družbah poudarjajo, da je prvotna panika že minila, in jeseni spet pričakujejo normalizacijo trga. Vendar pa takšnih rasti cen, ko smo jim bili priče v minulih letih, ne bo. Predvsem v večjih mestih, zlasti Ljubljani, se bo trg segmentiral.
Že zdaj opažajo, da stara stanovanja na slabših lokacijah izgubljajo vrednost, čas prodaje pa se daljša. Agencije opažajo tudi, da imajo nekateri lastniki nerealne želje, saj cene postavljajo previsoko. Teh stanovanj ni mogoče prodati, zato so prodajalci primorani cene znižati. Do konca leta v agencijah ne predvidevajo velikih sprememb. Trg se je nekako umiril, nekateri pa pričakujejo tudi spremembe, ce se bo zamenjala vlada.