generali vs. zav mb (voznik)

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
zanima me kkašna je razlika za zavarovanje za voznika, pri generaliju, kjer stane 1 ojro in pri zv Mb, kjer stane AO-PLUS 100 ojrov.

A je to primerljivo??

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
41
SG
Kje si vido, da je AO+ pri Generaliju samo 1€. Če se ne motim je to nezgodno zavarovanje, ne pa AO+. Drugače je le-ta pri Generaliju tud tam nekje

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
ja in kaj pomeni nezgodno zavarovanje?

a potlej če si voznik, in si kriv, krije zavarovalnica poškodbe al ne??

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
ja in kaj pomeni nezgodno zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje je dodatno nezgodno zavarovanje lastnika in vseh potnikov v vozilu. Podrobnosti so osvisne od zavarovalnih pogojev, katere ima vsaka zavarovalnica drugačne - in mislim, da so objavljeni na spletu.
Zato predlagam, da si pogledaš tam.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.026
-1.285
113
V vsakem primeru krije voznikove poškodbe, če je kriv ali ne. Razen, če je vinjen itd.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
AO+ pri Generaliju krije povrnitev škode zaradi telesnih poškodb voznika vozila, če je odgovoren za škodo, povzročeno z zavarovanim vozilom, zavarovalna vsota je 42.000 €
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Citat:

da, krije.

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Bodimo pošteni, tudi Generali plačuje škode. Težava je edino v tem, da zavarovanci slabo preberejo ali pa sploh ne splošne pogoje in potem, če ni po njihovo vihtijo meč in mahajo z ognjem, a to je problem naivnih ljudi in ne zavarovalnic, povsod, ne samo pri Generaliju.

So pa z popusti dodobra pretresli Slovenski trg. Ala jim vera.

Neki dan me je klicala agentka Generalija in za hec sem ji dal izračunati neko simulacijo gradbenega objekta v središču Ljubljane.

Zavarovalna vsota je bila, po njeno, 6.800 evrov. Hallo, za bivalno nepremičnino. Temu se pa reče poizkus natega. Kdor se pusti.
hysterical-1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
sicer sem iskal, a zal nisem nasel...
a mi lahko kdo da natančni link, kjer so napisani splošni pogoji za nezgodno zavarovanje, pa ao-plus pri generaliju??

pa za ZM, bi blo tudi fajn če ima kdo pri roki!

thx in lp!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Neki dan me je klicala agentka Generalija in za hec sem ji dal izračunati neko simulacijo gradbenega objekta v središču Ljubljane.

Zavarovalna vsota je bila, po njeno, 6.800 evrov. Hallo, za bivalno nepremičnino. Temu se pa reče poizkus natega. Kdor se pusti.
hysterical-1.gif

to se je skor sigurno kaj zmotila or something, ker smo, kar se premoženjskih zavarovanj tiče, cenovno zelo konkurenčni
smile-1.gif

ali si se pa pač tak čuden primer zmislil za test da je blo pol vse skupi krneki
tongue-1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
sicer sem iskal, a zal nisem nasel...
a mi lahko kdo da natančni link, kjer so napisani splošni pogoji za nezgodno zavarovanje, pa ao-plus pri generaliju??

pa za ZM, bi blo tudi fajn če ima kdo pri roki!

thx in lp!

izvoli
smile-1.gif

http://www.generali.si/premoze...rovalni-pogoji/

hvala obema še enkrat...

to nezgodno zavaraovanje(generali) ko imate za 1 evro, zanje veljajo splošni pogoji P-NM-7??

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
v bistvu so splošni pogoji za nezgodno zavarovanje oseb S-NEZ-07, posebni pogoji pa P-NM-07.

1€ akcijska premija (drugače je 7€) pa velja za običajno nezgodno zavarovanje (varianta C), kar pomeni zavarovalno vsoto 4.200€ za primer smrti in 8.400€ za primer invalidnosti. druge opcije (A,B in D) pa imajo višje premije ampak so temu primerno tudi višje zavarovalne vsote.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.026
-1.285
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

to se je skor sigurno kaj zmotila or something, ker smo, kar se premoženjskih zavarovanj tiče, cenovno zelo konkurenčni
smile-1.gif

ali si se pa pač tak čuden primer zmislil za test da je blo pol vse skupi krneki
tongue-1.gif

Kaj pa ta določba pri kasku:

7. Člen - IZGUBA ZAVAROVALNIH PRAVIC
(1) Zavarovanec izgubi svoje pravice iz zavarovanja:
7) če je škoda povzročena zaradi hude malomarnosti zavarovanca ali osebe, ki ji je zavarovanec omogočil uporabo vozila.

Takšnih hudih izključitev v splošnih pogojih pri kasku nima napisanih nobena druga zavarovalnica. Torej? Si sploh prebral tole?
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.026
-1.285
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
A ni generali zdej najbolj ugoden( tudi pri osnovnem zavarovanju), napram konkurenci?

Najugodnejši bi praviloma pomenilo za enako količino zavarovanja nižjo ceno. Pri Generaliju pa to ni tako. Vzemiva le primer pri avtomobilskem kasku, kjer npr. zaradi zlonamernega dejanja tretjih oseb zavarovanec v naslednjem letu izgubi 3 premijske razrede, namesto da bi napredoval za enega (razlika 4 PR). Pri Zavarovalnici Maribor in Tilia bonusa v tem primeru ne izgubiš.

Res je, da imajo odlično propagando, kjer navajajo najcenejše zavarovanje, seveda pa to velja le v primeru, ko se zavarovanja sklepajo na "okenčkih". Če imaš "svojega" zastopnika, tudi drugje lahko dobiš popust (npr. komercialni, količinski, variabilni), tako da tudi npr. pri obveznem zavarovanju "ni najceneje".
smile-1.gif

Če pogledaš reklamna sporočila drugih zavarovalnic, one izpostavljajo npr. značilnost njihovega zavarovanja, kar se mi zdi bolj korektno.