Kar si napisal velja v splošnem za hrano, razen za meso, ribe, jajca, sadje, zelenjavo, pa še kaj, kjer se mora zagotavljati sledljivost izdelka.Si siguren, da poreklo pomeni to? Kolikor je meni znano, ti poreklo pove zadnjo predelavo izdelka, torej tudi pakiranje in/ali samo etiketiranje. Torej riba iz Kitajske, pakirana na Norveškem, ima poreklo Norveška. Upam, da se motim.
Zato ker Hrvati za domače trge kupujejo ribe od Kitajcev. Lastni ulov pa Italijanom prodajajo.Označba na etiketi 27 IIA kaže na to, da je bla riba res ujeta v Norveškem morju.
http://collinsseafoods.co.uk/our-products/sustainability/
Ampak če se že vse predela in spakira na Kitajski ladji s čimer morda dobi poreklo Kitajska, zakaj pa gre to vse skupaj v pakirnico na Hrvaškem?
Sledljivost te 18 mesecev crknjene ribe je obupna. Čudi me, da nas obmorsko državo nek Hofer/Lidl posiljuje s tako hrano nizke kvalitete. Pa tako radi reklamirajo izdelke proizvedene v Sloveniji, tukaj pa potem tako zaserjejo.
Ampak če se že vse predela in spakira na Kitajski ladji s čimer morda dobi poreklo Kitajska, zakaj pa gre to vse skupaj v pakirnico na Hrvaškem?
Jedo pa staro meso par let in vsi srečni.
francoze smo navadli gibanico pečtEna sveža iz Spara ... prekmurska gibanica iz Slovenije, ki je v resnici iz Francije
Meni tudi ni logike? Mogoče so jo ulovili in potem z ladjo šli naprej okoli sveta... na koncu pristali na kitajskem in v kontjener in v Slovenijo?Po evropski direktivi, ki velja za meso, ribe, sadje in zelenjavo, jajca in še kaj, bi poreklo naj pomenilo, da je riba bila ulovljena na Kitajskem, ne pa samo predelana. Zato sploh ni jasno, zakaj bi pisalo da je ulovljeno v norveškem morju?