Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.319
113
Prav gotovo, ti bo en od elektronskih strokovnjakov tukaj znal nakupit kup Ali šare, ki ti jo bo integriral v obstoječo TČ in ti jo končno povezal na internet = telefon.

Lahko pa preprosto poveš kateri model, katerega leta in se poizkuša AI nahecat za rešitev.

A to je gumb za vklop in izklop? A je taster ali ostane na pozicijo 1 ali 0?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.454
9.632
113
Seveda...

Panasonic Aquarea LT 5kw 1fazna
Notranja enota : WH-SDC05C3E5
Zunanja enota : WH-UD05EE5

Letnik 2013. To je se tale komandna plošča

Jaz nisem našla. Manjka mi šara, ce obstaja. Kako jo skomunicirati v telefon, ni problem... Ce mi kdo najde, bom seveda izredno hvalezna. Vse kar mora znati, je premikanje po mode-in. Samo on/off pa ni dovolj, tisto tudi ni problem dobit.

Mirko

Majstr
24. jul 2007
1.120
129
63
Seveda...

Jaz nisem našla. Manjka mi šara, ce obstaja. Kako jo skomunicirati v telefon, ni problem... Ce mi kdo najde, bom seveda izredno hvalezna. Vse kar mora znati, je premikanje po mode-in. Samo on/off pa ni dovolj, tisto tudi ni problem dobit.
mogoče tole: HeishaMon communication PCB

Zakaj pa vklapaš/izklapaš toplotno? Jest svojo Junkers/Bosch pustim pri miru. Saj sama ve, kdaj je mraz v hiši.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.232
7.159
113
Uplinjevalni kotel stane približno toliko kot TC.
Namesto da gres dvakrat v fitnes si pripravis drva na dvpriscu.
Za eno alter vecerjo za dva dobiš drva za celo zimo (cca 15€/m3) . Potem pa rabis cirkular ali motorko da si jih nazagas na dolžino.
Zdaj ce je motorka predraga, pa vzames zago lokarico in namesto da bi sel "veslat" v fitnes gonis žago.
In ja verjamem da to danes ne gre. Danes rabis racun za olje katerega neses na CSD in ti ga placajo pod postavko IDP..
Katera tc?

Ona, ki zadošča za jabe ali dvokompresorska ?

Poleg samega kotla potrebuješ ustrezno velik(e) zalogovnik(e) in nekaj, kar avtomatsko 'krmili' celoten sistem, da ti samo na polno zakuriš in po 1-2 samokolnicah nehaš.

Kakšne so cene z montažo nekje na periferiji, za orientacijo (tč niso premium)

5kW sistem 5.5k EUR, 12 kW 8k EUR (znižane cene).

Naj nekdo prilepi cene nove kotlovnice, 'nimaš nič'.

Ti samo Ljubljani in drugim vecjim mestom za en dan vzemi elektriko.. mogoce bo ze dve uri dovolj. Ni treba za dva dni
Postojna in okolica (vasi) je bila po žledolomu 2014 brez elektrike več kot 2 dneva.
In jim tudi ni bilo luštno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.232
7.159
113
Uplinjevalni kotel stane približno toliko kot TC.
Namesto da gres dvakrat v fitnes si pripravis drva na dvpriscu.
Za eno alter vecerjo za dva dobiš drva za celo zimo (cca 15€/m3) . Potem pa rabis cirkular ali motorko da si jih nazagas na dolžino.
Zdaj ce je motorka predraga, pa vzames zago lokarico in namesto da bi sel "veslat" v fitnes gonis žago.
In ja verjamem da to danes ne gre. Danes rabis racun za olje katerega neses na CSD in ti ga placajo pod postavko IDP..
Cena sistema je prvi problem.
Potem je tu en kup šalabajzerjev, ki se imajo za mojstre, vendar njihove cene niso na ravni njihovega znanja.

V zgornjem pisanju si pozabil omeniti kalanje in potem zlaganje drv nekam pod streho, na zračno in sončno lokacijo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.132
703
113
tu in tam
Jabe

Z malo chata in google prišel do tega

Se boš pa morala sama prebiti skozi “vse” in preveriti ali pokriva tudi tvojo.

Edit: sorry - ne bo. Ravno zdaj na github videl, da podpira od H naprej. Boš morala verjetno vseeno marmeljad in kompljot skombinirati.
Za otroke kompot, za desca pa naj nastavi pivo...pa 10x mu naj prej pokaze, ker imam obcutek, da je njen bolj kaj naj recem..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
20.024
1.483
113
Seveda...

Malo s pomočjo Googla in AI:
Ali dodaš CZ-NS4P option board in dobiš SG-ready in relejske vhode, ali pa Intesis Panasonic Aquarea to Modbus RTU interface in doobiš digotalno krmiljenje (bolje).
Načeloma bi to pomenilo, da lahko krmiliš tudi glede na sončno, baterijo, polnilnico ipd ...

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.158
8.857
113
pri taščici
Katera tc?

Poleg samega kotla potrebuješ ustrezno velik(e) zalogovnik(e) in nekaj, kar avtomatsko 'krmili' celoten sistem, da ti samo na polno zakuriš in po 1-2 samokolnicah nehaš.

Postojna in okolica (vasi) je bila po žledolomu 2014 brez elektrike več kot 2 dneva.
Katera tc?

Aha, 5kw TC primerjas s 25kw uplinjevalno pecjo..
A nisem napisal da se hiso katero ogrevas s 5kw TC lahko ogreva s stedilnikom za 2k ki skupaj z montazo pritiklin stane toliko kot TC. Ali celo manj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.158
8.857
113
pri taščici
Cena sistema je prvi problem.
Potem je tu en kup šalabajzerjev, ki se imajo za mojstre, vendar njihove cene niso na ravni njihovega znanja.

V zgornjem pisanju si pozabil omeniti kalanje in potem zlaganje drv nekam pod streho, na zračno in sončno lokacijo.
Zakaj pa kupuješ drage hlode. Kupi poceni vrhace in veje, ali krajnike na žagi. Jih ne rabis kajlat, samo na dolzino zagas
Ja, prostor pa rabis, to je pa res
Lahko jih zlozis na mejo namesto ograje, žive meje...

• Haha
Reactions: Rekreacija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.158
8.857
113
pri taščici
Rekreacija zate to ne velja.
Ti se rad rekreiras, zate so samo fajn grcavi hlodi gabra premera vsaj pol metra. Da dobis nekaj drv ven.
Jaz letos kurim deske in letve iz strehe. Dzabe kurjava za mesec ali dva. Nazagala jih bo lidl baterijska motorka za 40€.
Ce se ji ne bo pogonski zobnik zlomil.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Rekreacija in Gonzo

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.454
9.632
113
Malo s pomočjo Googla in AI:
Ali dodaš CZ-NS4P option board in dobiš SG-ready in relejske vhode, ali pa Intesis Panasonic Aquarea to Modbus RTU interface in doobiš digotalno krmiljenje (bolje).
Načeloma bi to pomenilo, da lahko krmiliš tudi glede na sončno, baterijo, polnilnico ipd ...

Drugace je tole za mojo: PAW-AW-MBS-1
saj je bilo ze takrat. Je stal 400€ plus davek. Danes verjetno se malo zraven, ce ga sploh dobis (kje na kako tržnici rabljeno mrbit). To je vseeno nekaj drugega kot par do par deset € za AliExpress. S tem, da takrat sem pac na vsak evro gledala, ni bilo za take fore. Drugo za mojo omiko ni... Pac bomo počakali da shodi, nova bo pa prisla ze z vsem tem vgrajenim.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.316
1.451
113
Zakaj pa kupuješ drage hlode. Kupi poceni vrhace in veje, ali krajnike na žagi. Jih ne rabis kajlat, samo na dolzino zagas
Ja, prostor pa rabis, to je pa res
Lahko jih zlozis na mejo namesto ograje, žive meje...
Veš zakaj mi je smešno, zato ker si človeku predlagal da si naredi mejo namesto ograje. Pa iz "mrtvih" krajnikov bi naredil živo mejo :cheer: :cheer: :p