Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.023
5.319
113
Prav gotovo, ti bo en od elektronskih strokovnjakov tukaj znal nakupit kup Ali šare, ki ti jo bo integriral v obstoječo TČ in ti jo končno povezal na internet = telefon.

Lahko pa preprosto poveš kateri model, katerega leta in se poizkuša AI nahecat za rešitev.

A to je gumb za vklop in izklop? A je taster ali ostane na pozicijo 1 ali 0?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.452
9.628
113
Seveda...

Panasonic Aquarea LT 5kw 1fazna
Notranja enota : WH-SDC05C3E5
Zunanja enota : WH-UD05EE5

Letnik 2013. To je se tale komandna plošča

Jaz nisem našla. Manjka mi šara, ce obstaja. Kako jo skomunicirati v telefon, ni problem... Ce mi kdo najde, bom seveda izredno hvalezna. Vse kar mora znati, je premikanje po mode-in. Samo on/off pa ni dovolj, tisto tudi ni problem dobit.

Mirko

Majstr
24. jul 2007
1.118
129
63
Seveda...

Panasonic Aquarea LT 5kw 1fazna
Notranja enota : WH-SDC05C3E5
Zunanja enota : WH-UD05EE5

Letnik 2013. To je se tale komandna plošča

Jaz nisem našla. Manjka mi šara, ce obstaja. Kako jo skomunicirati v telefon, ni problem... Ce mi kdo najde, bom seveda izredno hvalezna. Vse kar mora znati, je premikanje po mode-in. Samo on/off pa ni dovolj, tisto tudi ni problem dobit.
mogoče tole: HeishaMon communication PCB

Zakaj pa vklapaš/izklapaš toplotno? Jest svojo Junkers/Bosch pustim pri miru. Saj sama ve, kdaj je mraz v hiši.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.228
7.157
113
Uplinjevalni kotel stane približno toliko kot TC.
Namesto da gres dvakrat v fitnes si pripravis drva na dvpriscu.
Za eno alter vecerjo za dva dobiš drva za celo zimo (cca 15€/m3) . Potem pa rabis cirkular ali motorko da si jih nazagas na dolžino.
Zdaj ce je motorka predraga, pa vzames zago lokarico in namesto da bi sel "veslat" v fitnes gonis žago.
In ja verjamem da to danes ne gre. Danes rabis racun za olje katerega neses na CSD in ti ga placajo pod postavko IDP..
Katera tc?

Ona, ki zadošča za jabe ali dvokompresorska ?

Poleg samega kotla potrebuješ ustrezno velik(e) zalogovnik(e) in nekaj, kar avtomatsko 'krmili' celoten sistem, da ti samo na polno zakuriš in po 1-2 samokolnicah nehaš.

Kakšne so cene z montažo nekje na periferiji, za orientacijo (tč niso premium)

5kW sistem 5.5k EUR, 12 kW 8k EUR (znižane cene).

Naj nekdo prilepi cene nove kotlovnice, 'nimaš nič'.

Ti samo Ljubljani in drugim vecjim mestom za en dan vzemi elektriko.. mogoce bo ze dve uri dovolj. Ni treba za dva dni
Postojna in okolica (vasi) je bila po žledolomu 2014 brez elektrike več kot 2 dneva.
In jim tudi ni bilo luštno.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.228
7.157
113
Uplinjevalni kotel stane približno toliko kot TC.
Namesto da gres dvakrat v fitnes si pripravis drva na dvpriscu.
Za eno alter vecerjo za dva dobiš drva za celo zimo (cca 15€/m3) . Potem pa rabis cirkular ali motorko da si jih nazagas na dolžino.
Zdaj ce je motorka predraga, pa vzames zago lokarico in namesto da bi sel "veslat" v fitnes gonis žago.
In ja verjamem da to danes ne gre. Danes rabis racun za olje katerega neses na CSD in ti ga placajo pod postavko IDP..
Cena sistema je prvi problem.
Potem je tu en kup šalabajzerjev, ki se imajo za mojstre, vendar njihove cene niso na ravni njihovega znanja.

V zgornjem pisanju si pozabil omeniti kalanje in potem zlaganje drv nekam pod streho, na zračno in sončno lokacijo.

gr69

Guru
15. dec 2009
12.255
3.265
113
še v SLO - ampak komaj
Jabe

Z malo chata in google prišel do tega

Se boš pa morala sama prebiti skozi “vse” in preveriti ali pokriva tudi tvojo.

Edit: sorry - ne bo. Ravno zdaj na github videl, da podpira od H naprej. Boš morala verjetno vseeno marmeljad in kompljot skombinirati.